Родителска наклонетост кон едното дете?

• Креатор на темата Креатор на темата Мистичен
  • Време на започнување Време на започнување

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.098
Веб-сајт
www.kajgana.com
Иако сите родители велат дека ги сакаат подеднакво своите деца, мислам дека колку и да ги сакаат, секогаш повеќе му се наклонети на едното. Му попуштаат повеќе, му удоволуваат, му исполнуваат желби - едноставно им е слабост. Не дека другото дете не го сакаат, далеку од тоа, ама ете-така некако...

Не сум родител сеуште и можеби ми е погрешен заклучоков, ама знам многу примери за ова. И, мислам дека ретко во кое семејство не се јавува овој феномен. А како и зошто се јавува?

Родители?

Epa ja iako ne sum roditel (a sum u semejstvo od 4deca) moram da napisam deka "roditelite gi sakaat podednakvo svoite deca"... jas moram da priznaam deka tatko mi e nekako ponaklonet kon mene (deka sum edinstveno zensko:))... i taka

Точно е дека подеднакво ги сакаат децата, но едното секогаш им е како слабост. Мене тоа мајка ми ми го рекла. Подеднакво не` сака и мене и брат ми, но јас како да имам некое посебно место.

Епа тогаш, не може да станува збор за еднакво сакање.

Зошто да не може да станува збор за исто сакање?

Aj zamislete na ednata vasa raka vi go otsecat najmaloto prste(ili najgolemoto,ili nekoj od srednite)zarem nema da ve boli ednakvo kako i bilo koj drug prst???Sekoj roditel podednakvo si gi saka site deca...bar jas taka mislam

}I{BuTtErFlY напиша:
Aj zamislete na ednata vasa raka vi go otsecat najmaloto prste(ili najgolemoto,ili nekoj od srednite)zarem nema da ve boli ednakvo kako i bilo koj drug prst???Sekoj roditel podednakvo si gi saka site deca...bar jas taka mislam

haha ova me potseti koga baba mi ni zborese vaka,a bratuced mi sale(najstariot i najsakaniot) vikase na edniot prst kje stavis sol i kje te boli povekje...
mislam deka sekogas postoi naklonetost...ne sum ni priblizno do majka,a neam ni brat sestra ama vo mnogu situacii sum primetila deka sekogas ednoto dete e porazgaleno od drugoto,povekje mu dopushtaat i slicno...toa ne znaci deka drugoto ne go sakaat ama ednostavno ednoto slatko detence sekogas kje go dobie toa sto go saka mnogu polesno od drugoto...

то е веќе прашање на то колку едното дето е политичар, па поуспешно да се изборит за она шо го сакат. мислам дека немат наклонетост, иако сегде постоет благи исклучоци. Ама сепак секој родител треба си ги сакат своите деца подеднакво, според мене.

Имамм еден брат и никогаш немам приметено теглење кон едниот повеке отколку кон другиот.

Истата ситуација е и кај мене!Децата ги сакам подеднакво само ситуациите некогаш прават на едното да попуштиш повеке а на другиот да си построг итн...Што не значи дека не ги сакам подеднакво(барем така е кај мене)

se slozuvam so toa deka se sakaat site deca, no sekogas vo sekoe semejstvo roditelite se poveke nakloneti kon ednoto dete...
porano moite bea nakloneti kon mene i toa baegi poveke nego po sestra mi, ja kao pomalo :) ali sega koga porasnavme (malu) :) se se smeni, sega se nakloneti kon sestra mi i mene toa mi odi na zivci... ponekogas znaat da preteraat a posebno tatko mi...
toa vo nikoj slucaj ne (mu) go opravduvam bidejki ednata strana (t.e. jas) se cuvstvuva kako ,,otfrleno'' ...

Maca напиша:
se slozuvam so toa deka se sakaat site deca, no sekogas vo sekoe semejstvo roditelite se poveke nakloneti kon ednoto dete...
porano moite bea nakloneti kon mene i toa baegi poveke nego po sestra mi, ja kao pomalo :) ali sega koga porasnavme (malu) :) se se smeni, sega se nakloneti kon sestra mi i mene toa mi odi na zivci... ponekogas znaat da preteraat a posebno tatko mi...
toa vo nikoj slucaj ne (mu) go opravduvam bidejki ednata strana (t.e. jas) se cuvstvuva kako ,,otfrleno'' ...
Истово се дешава со мене дома буквално се чуствувам отфрлено како да ме мразат моите али со тек на времето ќе се смени се мислам.:se_ molam

Стварно е така.
Извини Данче, али мене мама и тато повеќе ме сакаат, дојде време да го дознаеш тоа! :pos::pos::pos::pos:
(осеќам коа ќе го прочита ова ќе ме :pishtoldz)

Никогаш досега не сум почувствувал наколонест, макар да секогаш сум мислел дека е нормално тоа и сум бил свесен дека постои и дека нормално би ми било и да постои, т.д. и сега да дознаам дека има такво нешто не би се потресол нешто многу,многу

:(

vlatko напиша:
Истово се дешава со мене дома буквално се чуствувам отфрлено како да ме мразат моите али со тек на времето ќе се смени се мислам.:se_ molam
kolku e samo tesko, neli? i jas go imam toa mislenje za tatko mi i za sestra mi deka me mrazat...

Што ви е бе, секој нормален родител би требало да си ги сака подеднакво своите деца. И искрено не ми е јасно како е воопшто можно да има такви поделби меѓу децата. А тоа со попуштањето и некакви посебни места, кај нас во фамилија го немало.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom