Вашиот партнер се запознава со личности од спротивниот пол

• Креатор на темата Креатор на темата Out Boy
  • Време на започнување Време на започнување

Како ќе реагирате?

• Да, зошто да не, тоа што партнерот излегол на само со некој од спротивен пол, не значи ништо

Гласови: 14 29,2%
  • Ќе дозволам, но ќе знам дека нешто не е во ред со врската

Гласови: 15 31,3%
  • Сеедно ми е

Гласови: 5 10,4%
  • Ќе знам дека бара друг/а и тоа ќе го спречам

Гласови: 8 16,7%
  • Ќе знам дека бара друг/а и ќе си заминам

Гласови: 6 12,5%

• Вкупно гласачи
    48
Како да имаш доверба во некој, како во мојот случај, кој инсистирал на секс уште првата вечер по запознавањето, кој имал над 2.500 контакти нас мсн со геј луѓе, кој неколку пати имал секс за една вечер со кој ти знам таму???? Ти би имал доверба во таква девојка?

Не, јас сум си крив, заслужив тоа што барав: слепо му верував, дозволив да си игра со мојот мозок.

Се каам за целото време поминато со него.

Во мојот случај, тој знаеше како реагирам на такви работи. Но се надевал дека, како и за многу нешта, ќе отстапам и ќе дозволам да се гледа со други гееви на само. Не е битно дали ме изневерил или не. Битно е дека знаел како реагирам на тоа, а не му било важно.

А викаш, сличен сум на неа, а?

Eden kratok no efektiven sovet vizavi kometarov koj go napisa.

Pri vleguvanje vo nova vrska, bagazot, i od dvete strani treba da se ostavi pred vratata , a vratata da se zatvori.

Sex na prvata vecer, e kompletno normalno. Jas imam 2 prijateli koi se zapoznaa vo klub, i istata vecer imaa sex, duri neznaejki si gi iminjata. Eve denes se zaedno vekje 6ta godina, ziveat zaedno i gradat idinina.Znaci nemoze da se generalizira.
Vreminjata na tradicionalnite vrednosti se zad nas, i vo gay a i vo hetero populacijata. Lugjeto go ziveat zivotot, onaka kako sto procenile deka im e najubavo, i onaka na nacin na koj bi izvlekle maximum od proziveanoto.
Lugjeto go ziveat zivotot za SEBE, a ne za DRUGITE. I so samoto toa sto go ziveat zivotot za sebe, i po svoi normi i pravile, ne treba da pravime povolen teren da gi osuduvame,tuku naprotiv, da naucime sto nam ne pravi srekni i da naucime da grabime kon srekjata, so dvete race.....ne gledajki levo ni desno, kon drugite..:helou:

да има пријателства ајде де ама и да излегува мммм не ми е сигурен ама ич..мислам не ми беше

Eden kratok no efektiven sovet vizavi kometarov koj go napisa.

Pri vleguvanje vo nova vrska, bagazot, i od dvete strani treba da se ostavi pred vratata , a vratata da se zatvori.

Sex na prvata vecer, e kompletno normalno. Jas imam 2 prijateli koi se zapoznaa vo klub, i istata vecer imaa sex, duri neznaejki si gi iminjata. Eve denes se zaedno vekje 6ta godina, ziveat zaedno i gradat idinina.Znaci nemoze da se generalizira.
Vreminjata na tradicionalnite vrednosti se zad nas, i vo gay a i vo hetero populacijata. Lugjeto go ziveat zivotot, onaka kako sto procenile deka im e najubavo, i onaka na nacin na koj bi izvlekle maximum od proziveanoto.
Lugjeto go ziveat zivotot za SEBE, a ne za DRUGITE. I so samoto toa sto go ziveat zivotot za sebe, i po svoi normi i pravile, ne treba da pravime povolen teren da gi osuduvame,tuku naprotiv, da naucime sto nam ne pravi srekni i da naucime da grabime kon srekjata, so dvete race.....ne gledajki levo ni desno, kon drugite..:helou:

Ти благодарам за советот, навистина.

Багажот ќе се остави, ако пред влегувањето во врска си знаел за него и со го прифатил како негово минато. Но, ако за него си дознал по извесно време... не е лесно да се заборави. Поранешниот живот на партнерот, и тоа како е важен. Не ме интересира како е по белиот свет и примерите за кои ми кажуваш, тие се ретки. Се знае овде како завршуваат промискуитетните: или сами и осудени од околината за тоа што се, или со некоја ветрушка на која му го испрале мозокот.

Целосно си во право, луѓето го живеат животот онака како што сакат: тие што се само за секс, нека се сексаат, ама да не ги лажат тие што имаат намера за трајна врска дека сакаат тоа. Тоа не е чесно. Јас сум ептен конзервативен кога се работи за геј-врските: примерите за најдобри стрејт врски ми се образец на кој се угледувам -верност, посветеност, искреност. Никакви шврљања на страна, никакви вештачки отворени врски, никакви оргии, НИШТО! Јас сум тоа. Штета што сум дозволил некој друг да ме прелаже дека е како мене. За целата среќа, открив какви лаги зборувал и не поарчив многу време на илузијата во која тој ме вовлече.

Вака, ќе бидам ногу кратка.
Нема ни да одговарам општо, туку конкретно за тебе. Чим твојот партнер излегвит со женски, веројатно се плашит од јавна осуда од околината, па се трудит малку да ги замолчит на тој начин.
Друго, кај појќето луѓе имат мислење дека пријателство со луѓе од спротивен пол е поефективно, односно поискрено итн. То мојш да го заклучиш од темана за врска меѓу машки и женски.

А тебе најверојатно то ти го скрил зш мислел дека ќе станиш параноичен и ќе ти се извртет во глата најразлични мисли дека тој можда ќе преминит „во другата соба“ или „ќе стојт на прагот“, ако ме сфаќаш.
Ама најкрај, на секој му се потребни пријатели покрај партнерот, биле тие од интернет или од некој бар/клуб запознаени. Мојш и сам да видиш дека и на форумов се започнати многу пријателства.

Толку, ваљда разбирливо е напишано.:smir:

Вака, ќе бидам ногу кратка.
Нема ни да одговарам општо, туку конкретно за тебе. Чим твојот партнер излегвит со женски, веројатно се плашит од јавна осуда од околината, па се трудит малку да ги замолчит на тој начин.

Прашањето е така поставено затоа што е упатено до стрејтерите.
Мојот поранешен излегуваше сам со гееви, иако 100 пати сум рекол дека тоа ми смета и дека не е во ред. Предложив заедно да излеземе во таков случај, не сакаше да послуша.

А имаше еден куп стрејт другари, колеги, колешки, другарки, а во ред беше и да се дружи со неколку гееви кои ги познавал од порано.

Јас попуштив колку што можев.
Ама да дозволев и психички да попуштам, е тоа мало морген!

Ако и посветувам внимание и ја изненадувам постојано, т.е. да се трудам врската да не ни биде монотона, тогаш нема да има потреба да го прави тоа.
Ако и покрај се што правам за неа, сеуште излегува со други мажи насамо, тогаш клоцата у гз и иди у пичку матер.
Едноставно нели?

Прашањето е така поставено затоа што е упатено до стрејтерите.
Мојот поранешен излегуваше сам со гееви, иако 100 пати сум рекол дека тоа ми смета и дека не е во ред. Предложив заедно да излеземе во таков случај, не сакаше да послуша.

А имаше еден куп стрејт другари, колеги, колешки, другарки, а во ред беше и да се дружи со неколку гееви кои ги познавал од порано.

Јас попуштив колку што можев.
Ама да дозволев и психички да попуштам, е тоа мало морген!
Eпа извини, јас одев по логиката спротивен пол на твојот партнер, а то би било женско, ама неврмајнд. :)
Па чим е то завршено, немат потреба да барам причини, да претпоставувам итн. Ваљда сега ти се прашвиш дали си постапил правилно во случајот, ама остај то, поминало, можело да се изнајдит компромис, да олабајт со средбите тој, не да прекинит, тебе да ти посветит појќе внимание и некогаш да излезите сите заедно, ама то е. :smir:

Шо се однесвит до мене, ако мојот партнер ми кријат средби со личности шо ги запознал било каде, ќе се преиспитам да не го притискам многу, да не го гушам, па на тој начин бегат од мене. Ако забележам дека е подистанциран, замислен, или потажен ко ќе е со мене, ваљда тука би дошол крај на врската.

Немам ништо против. Имам целосна доверба во неа се додека не ме изневери. А ако тоа се случи - чао пријатно. Многу погрешен пристап е да се забрани на партнерката да се гледа со машки или во случај на девојките на дечкото да се забрани да се гледа со девојки. Голем дел од машките патат од страв дека некој ќе им ја преземе девојката. Често ова се вика љубомора, али... длабоко во позадина лежат две други лоши работи - посесивност (желба девојката да биде само со него и никој друг) и секако несигурност во сам себе (мисли дека некој друг е подобар од него и дека тој нема да биде во можност да ја задржи). Од друга страна тие ликови сметаат дека за нив е океј да имаат другарки.
Јас никогаш не сум имал проблем мојата девојка да се дружи со други машки и да има другари. Тоа е нејзино право. Кој сум јас да и забранам. Можам само да ја советувам кој и влијае позитивно а кој негативно. И ништо повеќе. Останатото е нејзино. Никогаш не би ја натерал да се скара со некој нејзин другар, само затоа што јас се „плашам“ (читај сум љубоморен на него). Како и да е, во нашето општество ова е честа појава и многу често се случува девојките да немаат речиси ниту еден машки другар со страв дека ќе го изгубат дечкото што веќе го имаат и премногу го сакаат. Е сега од друга страна и тие не би требале да дозволат некој друг да им го контролира животот и да му удоволуваат. Ако така е во врска, што би било во брак. Но, да не должам многу. Мислам дека ми ја сфативте поентата.

Немам ништо против. Имам целосна доверба во неа се додека не ме изневери. А ако тоа се случи - чао пријатно. Многу погрешен пристап е да се забрани на партнерката да се гледа со машки или во случај на девојките на дечкото да се забрани да се гледа со девојки. Голем дел од машките патат од страв дека некој ќе им ја преземе девојката. Често ова се вика љубомора, али... длабоко во позадина лежат две други лоши работи - посесивност (желба девојката да биде само со него и никој друг) и секако несигурност во сам себе (мисли дека некој друг е подобар од него и дека тој нема да биде во можност да ја задржи). Од друга страна тие ликови сметаат дека за нив е океј да имаат другарки.
Јас никогаш не сум имал проблем мојата девојка да се дружи со други машки и да има другари. Тоа е нејзино право. Кој сум јас да и забранам. Можам само да ја советувам кој и влијае позитивно а кој негативно. И ништо повеќе. Останатото е нејзино. Никогаш не би ја натерал да се скара со некој нејзин другар, само затоа што јас се „плашам“ (читај сум љубоморен на него). Како и да е, во нашето општество ова е честа појава и многу често се случува девојките да немаат речиси ниту еден машки другар со страв дека ќе го изгубат дечкото што веќе го имаат и премногу го сакаат. Е сега од друга страна и тие не би требале да дозволат некој друг да им го контролира животот и да му удоволуваат. Ако така е во врска, што би било во брак. Но, да не должам многу. Мислам дека ми ја сфативте поентата.

Братче алал да ти е за коментаров... Можеби некој ќе рече после ова, знам, дека сите што коментораат со став како твојот, дека се надеваат на отворена врска, демек сакаат да шфрљаат на страна... Безмислици... Ама тоа ти е... Секоја чест... Ништо не се прави на претпоставки и не се растура врска врз база само на нешто што ти се всадило во мозокот, продуцирано од, како што и самиот рече посесивност (желба девојката/дечкото да биде само со него/неа и никој друг) и секако несигурност во сам/а себе (мисли дека некој друг е подобар од него/неа и дека партнерот нема да биде во можност да го/ја задржи). :helou:

Ќе дозволам зошто имам поверење во неа и нема да имам причина да и забранувам такво нешто,како шо она не би требали да ми забранува да се запознавам или излегувам со личности од спротивниот пол.Ако се реагира како што не треба односно да не се дозволува запознавање/излегување со личности од спротивниот пол во тој случај се работи за љубомора и во повеќето случаи се нарушува врската,губење на доверба помеѓу партнерите и во краен случај прекинување на истата.

Ова е tricky прашање... Од една страна не е погрешно, да се има потреба од запознавање на нови луѓе... Ако покрај сите регуларни запознавања има потреба од „барање“ на нови познанства веќе нешто многу не чини!
Спонтано запознавање (муабет) на net е нормална работа, ама талкање по соговорник за интригантско однесување веќе подзамирисува...
Сепак, причина да размислиш за состојбата на сопствената врска.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom