mozi si imas lokalen problem . za pocetok. proverisi signal do modem 192.168.100.1
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
mozi si imas lokalen problem . za pocetok. proverisi signal do modem 192.168.100.1
prijavete si sam od sebe ne se pravi *** Nee vo temava No; nemat dogovor pa nese sekiraat mnogu od Tk, zatoa komboto na vip nema problemi 24h/7, i koga imalo sum ostanuval na linija po10min,zada proverat od vip do kaj mene sto se slucuva,ako se ustanovi problem za pola cas idese ekipa, dago resi problemot toa vo 26 meseci 2 pati se sluci,da dojdi ekipa i da go resi problemot za 10/15 min.Мене моментално ми покажува PING: 11ms, DOWNLOAD 0,24Mbps, UPLOAD 21Mbps
Страната за спидтест едвај ми ја отвори, така да не збориме друго. Трет ден им е тапа интернетот, не знам што е проблемот.
Стави си оптика и нема да имаш проблемиГи повикав, дојдоа.. Ставија директно кабелот во лап топ.. и као добра била брзината ама претходно не ја проверија колку е со рутерот. Па ми рекоа до рутерот дека било да го сменам. Ама еве вечерва повторно иста прича, даунлоуд 2 и нешто и не мрда. Го ставив и директно кабелот во лап топ исто покажува.
Некој што има оптички да пише дали има загуба на пакети? Јас сум на кабловски, константно имам, и плус пингот варира. Ме интересира дали би ми се исплатило да направам апгрејд.
Кон кој сервер? И мене ми е 4 кон македонските (кога нема проблеми), но пак имам загуба на пакети. Некој што игра кантер/дота/друга игра каде што се прикажува таа вредност нека сподели повеќе околу ова.Јас имам. Неспоредливо подобар од кабловскиот. Пингот ми е 1![]()
Задоволни сте од Телекабел оптички 40/40? Варијација во брзина, стабилност...?
Zadovolen, samo 1 ima padnato ovaj mesec na 3 minuti. Stabilen e i koga uploadiras i downloadiras so maksimum brzina primer koga igram dota na Europe East od 22 ping odi do 50 maksimum ping.
Imam nad 500gb upload i 500 gb download.
Стабилен е
Дали имате приметено пример еве кај мене на оптичкиот навечер зафркава од кај 19-20 до точно 23.00 брзината е на 50% по 23.00 веднаш се враќа на нормална?
Затоа немаш договор. Исто колку неколку пијачки и такси шо ќе потрошиш сабота навечерИнаку на Улица Народен Фронт од страната на паркингто се копаше оптички кабел за Телекабел, би требало сега да биде покриен тој реон со оптички интернет. Инаку многу лош потег е тоа што наплаќаат еднократно за монтажа.
Прашањето не е нималку смешно, туку многу сериозно. Кабловскиот интернет има варијација во пингот и загуба на пакети. Ако истото се случува и со оптичкиот - кој ми кур да го ставам? Ако играш кантер, на крај на партијата во конзола пишува детали од конекцијата. Не сум во можност сега да ти пуштам скриншот, можам вечер ако сакаш, но таму убаво си пишува. Пошто вчера играв ги памтам деталите. Имав 2,54% packet loss и конекцијата ми беше под 100 пинг 98% од времето, а само околу 60 и нешто проценти од 25 до 50ms.@old_School_mk Прашањето ти е смешно. Вчера го игнорирав намерно. Секој информатичар кој линкот го оценува според игри е катастрофално.
Нема загуба на пакети и не варира пингот. Кон сервери во западна Европа пингот е некаде 15мс. Пробај оптика месец дена па ќе видиш![]()
Затоа немаш договор. Исто колку неколку пијачки и такси шо ќе потрошиш сабота навечер