ЈСП - случки, прашања, дискусии

• Креатор на темата Креатор на темата демнач
  • Време на започнување Време на започнување
Па се кажа тоа дека и хартиените и старите слободни ќе важат до мај, од мај се ќе биде со електронските картички.

Извади некој студентска картичка?
Да.
Потврда од факс за редовен студент, барање од јсп и индексот.
И на потврдата и на барањето гледај да имаш печат и потпис од факс.

ps: не ти препорачувам да идеш да вадиш на Бит-Пазар, гужва е, а и глупа е таа едната, драма ми направи бидејќи на печатот од правен не стоело уким :popce:

Да.
Потврда од факс за редовен студент, барање од јсп и индексот.
И на потврдата и на барањето гледај да имаш печат и потпис од факс.

ps: не ти препорачувам да идеш да вадиш на Бит-Пазар, гужва е, а и глупа е таа едната, драма ми направи бидејќи на печатот од правен не стоело уким :popce:
Збориме за бесплатниот превоз или за обична студентска слободна?

Збориме за бесплатниот превоз или за обична студентска слободна?
Бесплатен превоз.
Ако веќе си имаш извадена слободна, таква пластична - електронска, потребно е само да земеш потврда од факс и индексот и ќе ти променат нешто таму и ќе имаш бесплатен превоз.

Бесплатен превоз.
Ако веќе си имаш извадена слободна, таква пластична - електронска, потребно е само да земеш потврда од факс и индексот и ќе ти променат нешто таму и ќе имаш бесплатен превоз.
Значи и покрај тоа што имам веќе студентска картичка, треба повторно да земам потврда за редовен студент?

Значи и покрај тоа што имам веќе студентска картичка, треба повторно да земам потврда за редовен студент?
Не ме држи за збор, мислам дека ќе треба :unsure: Но најдобро е да прашаш уште еднаш :)

Зашто им треба пак бог да чува:facepalm: Ако сум извадил слободна значи сум редовен студент,за кој кур им е пак потврдата.

Ова истото важи и во Словенија од каде што и донесено сето ова. Не знам зошто се буните сите. Еден лист да однесеш мислам дека не е никаков проблем.

Ова истото важи и во Словенија од каде што и донесено сето ова. Не знам зошто се буните сите. Еден лист да однесеш мислам дека не е никаков проблем.

не е проблем но тој лист чини 100 денари плус провизии, а може фино лепо да провери последен заверен семестар во индекс.

не е проблем но тој лист чини 100 денари плус провизии, а може фино лепо да провери последен заверен семестар во индекс.
Е тоа не знаев дека се плаќа, стварно е глупо. А иначе и тука во Љубљана стрикно се зема со потврда од факс. Треба и глупости да исполнуваш со сите твои информации и автобуски од каде до каде би патувал.

Проблемот е што однесов еднаш кога ја вадев слободната(студентска), зашто пак да треба да носи...

Епa aкo не ви се нoси пoтврдa зaебете ги вие јсп и плaќaјте им местo дa се вoзите бесплaтнo...
Зa 300-400 денaри ќе се вoзиш бесплaтнo цеoa гoдинa и пaк нештo не ви чини. Не декa сaкaм брутус дa изигрaвaм aмa не плaчете зa пoтврдaвa...

Sent from my LG-D620 using Tapatalk

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom