ЈСП - случки, прашања, дискусии

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058
Па се кажа тоа дека и хартиените и старите слободни ќе важат до мај, од мај се ќе биде со електронските картички.

Јефто

@JeftoMKD | Јефто™
Член од
30 октомври 2011
Мислења
2.732
Поени од реакции
1.308
Извади некој студентска картичка?
Да.
Потврда од факс за редовен студент, барање од јсп и индексот.
И на потврдата и на барањето гледај да имаш печат и потпис од факс.

ps: не ти препорачувам да идеш да вадиш на Бит-Пазар, гужва е, а и глупа е таа едната, драма ми направи бидејќи на печатот од правен не стоело уким :popce:

Член од
16 септември 2013
Мислења
702
Поени од реакции
691
Да.
Потврда од факс за редовен студент, барање од јсп и индексот.
И на потврдата и на барањето гледај да имаш печат и потпис од факс.

ps: не ти препорачувам да идеш да вадиш на Бит-Пазар, гужва е, а и глупа е таа едната, драма ми направи бидејќи на печатот од правен не стоело уким :popce:
Збориме за бесплатниот превоз или за обична студентска слободна?

Јефто

@JeftoMKD | Јефто™
Член од
30 октомври 2011
Мислења
2.732
Поени од реакции
1.308
Збориме за бесплатниот превоз или за обична студентска слободна?
Бесплатен превоз.
Ако веќе си имаш извадена слободна, таква пластична - електронска, потребно е само да земеш потврда од факс и индексот и ќе ти променат нешто таму и ќе имаш бесплатен превоз.

shumecha.tableta

Модератор
Член од
26 декември 2013
Мислења
3.324
Поени од реакции
17.789
Бесплатен превоз.
Ако веќе си имаш извадена слободна, таква пластична - електронска, потребно е само да земеш потврда од факс и индексот и ќе ти променат нешто таму и ќе имаш бесплатен превоз.
Значи и покрај тоа што имам веќе студентска картичка, треба повторно да земам потврда за редовен студент?

Јефто

@JeftoMKD | Јефто™
Член од
30 октомври 2011
Мислења
2.732
Поени од реакции
1.308
Значи и покрај тоа што имам веќе студентска картичка, треба повторно да земам потврда за редовен студент?
Не ме држи за збор, мислам дека ќе треба :unsure: Но најдобро е да прашаш уште еднаш :)

Член од
17 август 2011
Мислења
10.382
Поени од реакции
18.525
Зашто им треба пак бог да чува:facepalm: Ако сум извадил слободна значи сум редовен студент,за кој кур им е пак потврдата.

|gor

Шмрчем амфетамин
Член од
12 јануари 2010
Мислења
1.421
Поени од реакции
2.503
Ова истото важи и во Словенија од каде што и донесено сето ова. Не знам зошто се буните сите. Еден лист да однесеш мислам дека не е никаков проблем.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.255
Поени од реакции
42.999
Ова истото важи и во Словенија од каде што и донесено сето ова. Не знам зошто се буните сите. Еден лист да однесеш мислам дека не е никаков проблем.
не е проблем но тој лист чини 100 денари плус провизии, а може фино лепо да провери последен заверен семестар во индекс.

|gor

Шмрчем амфетамин
Член од
12 јануари 2010
Мислења
1.421
Поени од реакции
2.503
не е проблем но тој лист чини 100 денари плус провизии, а може фино лепо да провери последен заверен семестар во индекс.
Е тоа не знаев дека се плаќа, стварно е глупо. А иначе и тука во Љубљана стрикно се зема со потврда од факс. Треба и глупости да исполнуваш со сите твои информации и автобуски од каде до каде би патувал.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.382
Поени од реакции
18.525
Проблемот е што однесов еднаш кога ја вадев слободната(студентска), зашто пак да треба да носи...

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058
Епa aкo не ви се нoси пoтврдa зaебете ги вие јсп и плaќaјте им местo дa се вoзите бесплaтнo...
Зa 300-400 денaри ќе се вoзиш бесплaтнo цеoa гoдинa и пaк нештo не ви чини. Не декa сaкaм брутус дa изигрaвaм aмa не плaчете зa пoтврдaвa...

Sent from my LG-D620 using Tapatalk

Kajgana Shop

На врв Bottom