Поврзување на Кабелски Модем со Вајрлес Рутер

• Креатор на темата Креатор на темата Zlatko_92
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
24 октомври 2007
Мислења
3
Поени од реакции
0
Имам модем од кабловска и сеа иам проблем да го поврзам со мојов ми вајрлес рутер свикс(lw050v2)... Никако неможам да направам... Нешо интернет протоколи , врска неам што да бирам ... помош?!:toe::toe::toe::nesum::nesum::nesum:

Сетирај го рутерот најнормално нема никаква посебна постапка, едино нешто што треба да направиш е клон на мак адресата(пошо преку кабловските исп те гледаат преку мак) без клон нема да ти работи тоа е тоа...

Сетирај го рутерот најнормално нема никаква посебна постапка, едино нешто што треба да направиш е клон на мак адресата(пошо преку кабловските исп те гледаат преку мак) без клон нема да ти работи тоа е тоа...
ај сеа ќе пробам... ваљда ќе успее :helou:

Друже ај ако не ти е тешко малце подетално да ми објасниш... пошо не ми успева, шо да праиш , ќе пукнам без вајрлес дома :S ... Напраив тоа МАC ама пак нејќе... нешо мора да се напраи друго... има таму нешто ВЕП-2 ова она џиги-миги треба да се бира знам... :toe::toe:

хммм ајде вака ресетирај рутерот и почни се од ново, значи немаш потреба да конфигурираш поединечно имаш на почетокот квик сетап ке идеш преку него и степ бај степ ке си внесеш се што ке ти побара.На крај само ке напраиш клон на мак , нема друго решение ..
Еве ти и еден туторијал што како треба да направиш
http://www.optisprint.net/admin/upload/pdf/LW050v2_manual_eng.pdf

ако имаш пак некој проблем пиши
поздрав

Све фино му пишува тука само кој да чита. И гарант го рипа toa dole pod 3 :)
1. Spojite strujni adapter (dostavljen) na zadnju stranu rutera i u struju.
2. Uključite računalo ...
3. Sada ponovno uključite modem*

Клонирај MAC адреса. Ако незнаеш како, викни некого, или побарај туторијал на интернет.

Еве ти еден одличен туторијал за модеми и рутери и нивното инсталирање. Ако и после ова неможеш да средиш, тогаш ти треба "професионална помош".

ПС: Ако разбираш англиски гледај го туторијалов, ако не, не го ни приметувај постов! :smir:

Фала ЕПТЕН! Средив работа! Фала на сите!:vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::helou::helou::helou::icon_lol:

оф топик:
имам вифи рутер и сеа на лап топот е конектиран преку вифи , а компјутерот е врзан директно во рутерот преку лан кабел :)
дали треба на компјутерот да го најде лаптопот во my network place, на латопот го наога компјутерот, а обратно не :P
да не треба некој дополнителни конфигурирање на пцто

оф топик:
имам вифи рутер и сеа на лап топот е конектиран преку вифи , а компјутерот е врзан директно во рутерот преку лан кабел :)
дали треба на компјутерот да го најде лаптопот во my network place, на латопот го наога компјутерот, а обратно не :P
да не треба некој дополнителни конфигурирање на пцто

Ти работи се како што треба?! Очигледно да затоа што не кажа дека имаш некаков проблем, значи терај си како што ти е што се замараш со такви глупости...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom