Зошто мажите не ги слушаат жените?

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Затоа што од мравка прават слон, премногу паничат за ситни работи, се прават како се да знаат итн..:smir::smir:

Има разлика од папучар до маж :smir:
Знам дека има и тоа огромна:)
муабетов ми беше дека некои мажи со текот на времето стануваат безосетни, не слушаат за важни работи не зборам за секојдневен муабет, тоа го сметам за ирелевантно, на тоа мислев кога реков не слушаат, а не во смисла да бидат послушни, жените у суштина не ни сакаат такви мажи слепи послушници што ќе мора да ги носат на грб и да ги влечат во животот, секој сака успешен маж до себе, а ако мажот престане да ја слуша жената во смисла да престане да и биде емоционална поткрепа во животот, жената си наоѓа друг маж тоа е почеток на крајот, ништо не е поважно од емоционалната поддршка на партнерите.

Затоа не рипајте одма да ме напаѓате по темиве и ацид и росонерка само колку да ми исконтрирате него прво прашајте ме што подразбирам под поимот послушност:smir:peace

Najbolja slika za ovaa tema, dava edna epizoda od According to Jim :nesvest:
priceless epizoda

или Сите го сакаат Рејмонд...

зашто не не слушаат?
убаво кажа некој... нека продужат да не не слушаат после па ќе се праат дека нешто важно не сме кажале а уствари ние 3пати сме го повториле само шо некој не сакал да слуша!
:pipi:

Јас лично жените не ги слушам поради тоа што на она кое ке го кажам редовно му се придаваат скриени значења ... ми кажват дека не сум го мислел така како што сум го кажал .... итн итн итн ...

Во крајана сметка дојдов вчера до клучен заклучок па и зошто влегувам во врски ...
Ако не речам дека то шо го прајме е врска ... нема да ми дават :)
Така да генерално исто ко со слушањето ... ако речиш дека не ги слусшаш ке те изедат и нема да ти дават . Ако ги слушаш ама не видиш кај се скриените значења во тоа кое го кажале .. ке те изедат и нема да ти дават ...
Генерално жените очекуваат да мислиш како жена , или нема да ти дават .

Тачно.
Уше би додал и дека, жените размислуваат со емоции а мажите со разум.

И, да, глобализирам, си можам.
Не може да се компарираат мажите и жените.
Жените се способни да манипулираат со машкиот разум.

Да визуелизирам на што алудирам.

marioneta2bx8.jpg

На жените им е даден благодет да можат да ги влечат конците во врската то ест бракот.

One way..

mancarpetcleaning.jpg

..or another

.. i'm gonna get ya get ya get ya.. <3

Генерализирам? Ми се може :back:

^

womencantdomath.jpg

Алудирам на општо, лоша математика.
Други резултати има кога жената сака да го контролира бракот or whatsoever преку нејзините замислени all-mighty конци. :)

Точно ќе се корегирам второто се однесуваше на мажите и на мојот првичен пост. :back:

Пар фини зборови, make some cash, и психата им се сведува на нормално ниво.:smir:

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
man-455.jpg

Општо е познатто дека врските со тек на време стануваат катастрофални ако комуникацијата меѓу партнерите не е квалитетна. И затоа, еве некои совети кои може да им помогнат на жените во оваа насока:
.

Читате ова во првиот пост?

И што тогаш барате на темава, вие, God.HateUsAll и UniqueGirl?

Секако, освен да се направите паметни и умни?

Идеш у шопинг со дечкото,зимаш нешо али тееешко.Ти ставаат у кеса али тежи 20 кила и ти немоеж да го носиш а дечкоти може и му го даваш него. Е сеа ако може тоа нешо да се подели тогаш може да си стаите у 2 кеси и да си носите по 10.
Ако збориш ти колку што збори дечкоти ондак ќе те слуша гарант.
Згора на тоа, додај дека дечкото ќе ги влечка торбите 3 часа додека госпожата разгледува по излози, прибидејќи тоа тешкото мора прво да се земи. На крај земање, не паѓа ни на памет.

Јас лично жените не ги слушам поради тоа што на она кое ке го кажам редовно му се придаваат скриени значења ... ми кажват дека не сум го мислел така како што сум го кажал .... итн итн итн ...
Тоа братче ми ти се вика анализа. Ти прво треба да изанализираш што ќе се случи ако го кажиш тоа. Али пошто си маж, абер немаш до каде ќе заврши анализата, така да затоа муабетот се извртува.

Незнам каде прочитав, ама пишуваше дека 90% од жените што анализираат, завршуваат со некој шупак, бидејќи нормален маж тешко ќе издржи во нивно друштво повеќе од месец.

Мажите и не треба да ги слушаат жените оти тоа донесува каење. Порано жените имале стравопочит кон мажот, а сега побрго би се покорила на некој гад тепач манијак и лудак него некој фин културен маж.И после се жалат што ги тепале што имало семејно насилство, па кај и биле очите да процени со каков чоек си има работа, може по фаца одма да се познае глупак и насилник од фин разумен маж, но сами си го бараат па после Цацко им бил крив!

a zasto pa da gi slusaat? sum probal da poslusam devojka(iakoi sum bil siguren deka ke bide greska)i zamislete,navistin a taka i bidna,i toa od sto pati,sto pati ...sekogas ispadnalo deka sepak jas sum bil vo pravo...toa ti e

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom