Зошто мажите не ги слушаат жените?

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Епа ако некој маж не слуша, ќе се најде друг маж што ќе слуша повеќе:smir:

Освен геј мажи на кои претпоставувам им се допаѓаат женските муабети не верувам да постои маж што ќе ја слуша секогаш жената :)

Многу зборам нормално како секоја жена, на моменти ме слуша, на моменти не ме слуша па се лутам, на моменти приметувам дека не ме рецка па ќе му речам ај повтори што сум кажала и тука ми кажува нешто пред 10 минути што сум рекла :pos: а некад и не се замарам дали слуша или не јас си зборам сеедно, битно зборам :pos:

Ама сериозно досадни сме многу често! Секакви ситници кажуваме, што го боли него затоа што Манго колекцијата не е убава, што на Сандра сестра и и нејзина братучетка има нов дечко итн. Ако некад си го враќам филмот што сум зборела го разбирам зашто не ме слуша.
И јас да сум машко не би ги слушала сите женски муабети :icon_lol:

Да ја слушаш жената донесува само каење!

Ако ме слуша, ок! Ако не ме слуша, пак ок... ќе му биде интересно ако го повторам уште неколку пати. :back:
Мажите не ги слушаат жените затоа што неможат да бидат концентирани доволно долго на друга особа и разлиЧно мислење. А и да ги слушаат во голем број не ги послушуваат затоа што мислат дека нивното мислење е поточно, повисоко, она правото.
забораваат дека позади секој успешен маж стои уште поуспешна жена:baeh:

Мажите не ги слушаат жените затоа што неможат да бидат концентирани доволно долго на друга особа и разлиЧно мислење. А и да ги слушаат во голем број не ги послушуваат затоа што мислат дека нивното мислење е поточно, повисоко, она правото.
забораваат дека позади секој успешен маж стои уште поуспешна жена:baeh:
Позади секоја успешна жена стојат неколку неуспешни бракови. Неможеме да слушаме не ради недостиг на концентрација туку не ни се верува во тоа шо го слушаме и колку тоа е комплицирано или тотален промашај.

Позади секоја успешна жена стојат неколку неуспешни бракови. Неможеме да слушаме не ради недостиг на концентрација туку не ни се верува во тоа шо го слушаме и колку тоа е комплицирано или тотален промашај.

tocno e deka zenite zboruvaat previse i mnogu cesto gluposti, tocno e deka se preteruva ama i mazite baraat da bidat islusani koga zborat za sekakvi raboti, megju koi samoizdignuvacki monolozi i toa bez nikakva replika i... i kade e tolerancijata? ... rezultat ili kje slusaat i dvete strani ili ni edna :D

Идеш у шопинг со дечкото,зимаш нешо али тееешко.Ти ставаат у кеса али тежи 20 кила и ти немоеж да го носиш а дечкоти може и му го даваш него. Е сеа ако може тоа нешо да се подели тогаш може да си стаите у 2 кеси и да си носите по 10.
Ако збориш ти колку што збори дечкоти ондак ќе те слуша гарант.

Од кај да знам.
Па и женските многу не ги слушаат машките.

Идеш у шопинг со дечкото,зимаш нешо али тееешко.Ти ставаат у кеса али тежи 20 кила и ти немоеж да го носиш а дечкоти може и му го даваш него. Е сеа ако може тоа нешо да се подели тогаш може да си стаите у 2 кеси и да си носите по 10.
Ако збориш ти колку што збори дечкоти ондак ќе те слуша гарант.
Хехе браво, коментар на место. Ако ти го слушаш и тој ќе те слуша. Ако го сакаш, ќе те сака....без давање не одат работите.

И јас многи често одбегнувам да ги слушам... Кога ќе се раскокодакаат понекогаш жените се неподносливи.
Имам една забелешка: не е дека не ги слушаат, не ги дослушуваат!
Од друга страна, жените сами се криви што понекогаш и кога треба и кога има нешто важно да се каже, не не сваќаат сериозно. Чест на исклучоци.

Зошто момчињата не ги слушаат девојчињата или зошто маж не слуша жена (ова ваљда у брак)?

Има разлика ебаго, није свеједно :)

Многу бе зборат.......:helou:

.....пример за самозаштита.....

.....идам на гости кај еден пријател, женет,
... здраво живо, влегуем, јас си зборам тој ме гледа како теле.....си викам нешто не во ред со човекот....
По едно пет минути излегува жена му од просторијата, тој се врти да се увери дека не е тука, брца по ушите, вади од нив некои вата тампони и вика ..сега може да правиме муабет.....

зад секоја успешна жена стои неуспешен брак!!!

зад секоја успешна жена стои неуспешен брак!!!
Ова неуспешен брак би го корегирал, би пишал:
Зад секоја успешна жена стои прилично ќутлив типац со дебели нерви (пари за успех се пожелни, но не се неопходни) :)

Затоа што сакаат да бидат центар пажња, све да се осврне околу нив.
Затоа што хистеризираат, преувеличуваат.
Затоа што креваат џева околу секоја ситница.

Тачно.
Уше би додал и дека, жените размислуваат со емоции а мажите со разум.

И, да, глобализирам, си можам.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom