B
Borg_Drone
Гостин
Какво значи и откаде иде jгословен?
Откаде иде европеец?
Кажи ми зашто 40 000 били вкарани насила и по Jгославските затвори заштото одбили да се напишат македонци во Пиринско?Чети?
Дали това не е работа на соработуване на двете служби?
А да ја погледнеш еве за пример пописната листа на Војводина, и види колку се дефинирале за Југословени.Југословен, Европеец ти се луѓе кои следат нечија идеологија, кауза и.т.н. а тие времиња имало и луѓе кои се решиле да ја следат југословенската идеологија, а ако имало луѓе во минатото во Бугарија кои се дефинирале за Македонци, тогаш дали постоела македонска кауза и Македонци? По твојата логика ќе испадне дека постоела македонска кауза, свест и националност.
Постојат не викам дека не постојат, тие решиле да се определат за Југословени и си се Југословени, но ако во минатото имало луѓе кои се определиле за Македонци, тогаш имало македонска национална свест,идеологија, како и македонска кауза.И јас веќе ти одговорив, на твоето прашање многу пати, јас гледам бришење на тие Македонци од ваша страна. И на Голи Оток лежеа бугарофили, а под бугарофили подразбирам луѓе кои имале пријателски однос со Бугарите, во време кога тоа било забрането зошто самиот збор „филос“ значи.........