Не е точно, од проста причина што јас Турчинот не можам да го дефинирам за Македонец ако он се пишал како Турчин.Можам да напишам дека е Македонски Турчин, но не можам да напишам дека он е Македонец зошто терминот „Македонец“ означува припадност на некоја друга националност, далеку поразлична од турската.
Немало откажување на тие Македонци, јас колку што гледам имало само бришење, а чим вие сте правеле обиди да создадете бугарско малцинство во Македонија, тогаш зошто па мислиш дека не е можно да направите се и сешто и тоа на територија која е под ваша контрола, јас гледам пример пописна листа и гледам дека Македонците таму се бришени, од тебе само некои тврдења читам кои немаат никаква смисла, дури и се контрадикторни не ми посочуваш нешто поконкретно, а и не можеш зошто во Бугарија уште пред СФРЈ се регистрирани голем број на Македонци, реков само во Софија имало повеќе Македонци отколку Бугари.
40 000 отказали да се напишат македонци во пиринска македониja.Това са фактите.Един дел предадени со документи на СФРJ и заведени во Голи Оток.Чети борели се со оружие против бугарската држава за това пишане како македонци 1946.
Това малки факти са?
Това покажува за нислствено пишуване на македонци во 1946.
Наполно напротив може и на много места термина македонец,тракиец са користен како географски термини,а не како етнос.
Ти много добре занаеш имаше термин jгословен.Дали това е била нациja от преди?Как така изведнаж излиза от некаде?Какво значи jгословен?Не е ли точно Jжен Словен?Дали сите во jгославиja беха едни и исти?А зашто има се уште хора които се викат jгословени,когато jгославиja ja нема веке?
Точно както термина jгословен е термин користен,така е користен и термина тракиец и македонец тогава.
Да во Софиja имало хора бежанци дошли от македониja и то много.Во цела БГ има над 2 милиона дошли от географска македониja.Това никоj не го оспорува.
Ако тези хора ги наречем македонци,то ке излезе дека ние сме повеке македонци от самите вас.
Ај преслушај се што зборуваш човеку. Ти може да бидеш "географски" бугарин поради тоа што на територијата која денеска е позната како бугарија не живеат бугари туку некој друг етнос кој нема никаква врска со вистинските бугарите.
Македонците постоеле, постојат и ќе постојат а ти можеш само да да негираш и ништо повеќе.
А за овој енчев незнам што да кажам, го имам гледано на скат(неколку пати, и поради неговото дебилство веќе не ме интересира што мислат "бугарите" за нас Македонците) и можам да ви кажам дека како и останатите водители на таа телевизија, ако некој не мисли како тие или интересите кои тие ги застапуваат се караат со него како простаци го спуштаат на негово ниво и го победуваат со долгогодишното искуство ( како на немо(мислам) потписот.
Бугариja како географски термин не постои.Постои шоп,постои мизиец,постои добружанец,тракиец,но бугарин не постои како географско термин.Нема такова географско име.
Никога не сум негирал македонците.Но не сите врз географска македониja не били како вас македонци.Това велам jaс.Терминот македонец тогава и днес за вас са совсем различни.
Има хора които се определат како македонци,но не сакат да чуjaт за терминот македонец,коjто вие користите.