Дали марихуаната може да излечи некои болести?

Не лечи ништо...додека трае дејството ке бидеш малку посреќен, но ти ако одбираш да бидеш мизерен ни Викториа Силвестд не ти помага...
Се изналупавте глупости сите спречувала рак спречувала ова спречувала она,зачитајте малце за THC а и нешто обратно од тоа вие што го кажувате
не лечи рак туку даваат болните од рак да конзумираат (читај:само оние пред умирање) поради тоа да си “заминат“ среќни и помалце болно да биде умирањето...бидејки ракот може да биде многу болна смрт во последните неколку дена...

Не лечи ништо...додека трае дејството ке бидеш малку посреќен, но ти ако одбираш да бидеш мизерен ни Викториа Силвестд не ти помага...

не лечи рак туку даваат болните од рак да конзумираат (читај:само оние пред умирање) поради тоа да си “заминат“ среќни и помалце болно да биде умирањето...бидејки ракот може да биде многу болна смрт во последните неколку дена...

не дека лечи рак за рак лек е само хемотерапија и навреме откривање со операција да се спаси, наназат пишуваше дека го спречува ракот канцер клетиките и што ти ја знам таму па на крај краева ракот е генецки наследна болест и во мали случаеви ако си малер да го закачиш

не дека лечи рак за рак лек е само хемотерапија и навреме откривање со операција да се спаси, наназат пишуваше дека го спречува ракот канцер клетиките и што ти ја знам таму па на крај краева ракот е генецки наследна болест и во мали случаеви ако си малер да го закачиш

Па и ти истото го кажа у линкот. Се читаш?
И сеа у стилу, он.нет.мк е по веродостоен од википедиа.
А без разлика, иста ствар кажуваш, ја пастирав од вики, ти од оннет, истото е.
Лол.
/Pathetic.

Иам другар шо пушел хаш у Италија, до вчера незнаев ни дека е пушач..

Глеј, ако си лузер и си мрзлив, и пушиш марихуана, ти си мрзлив лузер шо пуши марихуана, а не Бидејќи пуши мариш марихуана..
Немате кого да обвинувате за свои грешки, или за грешки на ваши блиски, па една билка шо се користи 5000 години и никад немало фама околу тоа, најдовте да ја обвинувате.
Јас билката не ја обвинувам туку билкарите :pos: :pos:

E така може :) и ја ги обвинувам нив, ги обвинувам и сите оние шо ја злоупотребуваат :)
Дури ако претераш и со пиење вода може пролив да те фати а не па да претераш со марихуаната :tapp:.
Во сета таа работа имаш право на избор, да бидеш 2 часа хај со можност да ја посетиш внатрешноста на земјата или да бидеш кул ама жив и здрав ама и СТОЈКО прав...
П.С. Заборавив, кога човек умира дури и тогаш го дрви :vozbud:

Интересно ми е, си вадите такви претпоставки некој од рукав..
Ко сеа ја да кажам дека ти идеш на пливање зашо татко ти дома те малтретирал коа си била мала.
Нели е глупо? Нели е гнасно и одвратно и сеа сум вистински идиот и кретен?
Знам.
Ама па кој ти дава право да збориш за нешо шо не го разбираш, а тоооолку си убедена дека го разбираш.

Еве, да не драпам мадиња на други, иако познавам секакви случаеви, како со маријана така и со амфетамин и триста други глупости..
Ја лично, никад, ама БАШ никад, не дувам коа сум нервозен, или "депресивен" иако никад не сум депресивен..
Зошто? Затоа шо нескам лошо да истриам и да се извадам од памет и тотално да се изнервирам. Баш дувам коа сум си опуштен скроз, без нервози, релаксиран, распложен, на убав сончев ден. И сеа ти ќе ме осудуваш зошто дувам? Дувам пошо ми е задоволство, ми го праи кејфот еднаш или 2пати месечно, можам да си го дозволам..
Ти зошто пливаш? Ти го праи кејфот, мерак ти е, нема шо тука некој да те осудува.
И сеа знам, како и сите други, ќе кажеш дека е смешно пливање со дување да споредувам, ко шо го споредувам и со грав..али веруј ми, го споменувам во точно одреден контекст, ако размислиш малце, така е (:

Темава гласи дали марихуаната може да излечи некоја болест, ти ја наведе на пливање vs. марихуана vs гравот од пред некој месец.
Погрешно си сфатил, јас не те осудувам тебе што дуваш, кој сака што сака нека си прави, :smir:, исто како што велиш јас дека пливам. Но не убедувам јас луѓе дека можело како спорт да излечи некои болести. Многумина викаат дека може, но јас не, затоа што не сум некое стручно медицинско лице. Можам само да дадам претпоставка и мое мислење за твојот пејст од Википедија, но не можам да убедувам други лица дека тоа е баш така или не е баш така.
Ти велиш дека дуваш кога си опуштен, релаксиран. Океј, но личноста кон која го обратив мојот пост се насочи кон социјалните фобии, проблеми, стравови.

Нели ви е срам за свети блики така да зборувате ц ц ц

се е во ред се додека од светата билка не поминеш на други хемиски и синтетичо вештачки производи.

Темава гласи дали марихуаната може да излечи некоја болест, ти ја наведе на пливање vs. марихуана vs гравот од пред некој месец.
Погрешно си сфатил, јас не те осудувам тебе што дуваш, кој сака што сака нека си прави, :smir:, исто како што велиш јас дека пливам. Но не убедувам јас луѓе дека можело како спорт да излечи некои болести. Многумина викаат дека може, но јас не, затоа што не сум некое стручно медицинско лице. Можам само да дадам претпоставка и мое мислење за твојот пејст од Википедија, но не можам да убедувам други лица дека тоа е баш така или не е баш така.
Ти велиш дека дуваш кога си опуштен, релаксиран. Океј, но личноста кон која го обратив мојот пост се насочи кон социјалните фобии, проблеми, стравови.

Јасно јасно, кристално јасно.
Ја не убедувам никого дека билката лечи, и сам кажав дека ја користам од кејф, и ретко, и умерено, а не за да ме лечи :)
Само ме изиритира претпоставката дека некој ја користат ради депресија, ја сум сигурен дека коа сум депресивен, и ако запалам, уше толку ќе се избедирам..
Искрено, лично не познавам никој шо дува ради депресија, иако не се сомневам дека има и такви..
И, не сум ја компетентен да кажувам дали има лековити својства, иако верувам, не за џабе се користи како лек во медицината за многу ствари уше од дамнешни времиња :)
Тоа е тоа, ги решивме нејасните ствари <3 пис:smir:

Ако одиме по твојата логика тогаш ако имаш пролив докторот треба да ти даде една доза марихуана за да се посереш среќен и хај :vozbud::vozbud:

Како прво вршени се многу студии за лековитите својства на ТХС но не се пронајдени така да не спаѓа во категоријата на лекови,а тоа што им го даваат на болните од рак е да им се зголеми апетитот.

што се однесува за фобија и депресија марихуаната во ретки случаи предизвикува биполарна депресија,потоа

исто така предизвикува и лесна па и средна депресија а ако лечела од депресија немало да има потреба од прозак,ладиомил,асентра...и други антидепресанти

инаку и алкохолот те прави да речам социјабилен...ма тоа е природна особина едноставно има луѓе кои се комуникативни и обратно,ако сте во втората група тоа не е причина за пушпење марихуана...полека ќе се средат работите.
има влијание на однесувањето(добро кај некои и не:)
но на перцепцијата влијае дефинитивно.

Да, те опушта додека си под дејство на марихуаната, и тогаш си баш.. социјабилен. Ама за да ја победиш социјалната фобија, треба цело време да си.. што? high. Така беее... :iTard:

претерај и добиваш мускулна слабост,губење рамнотежа,тахикардија....

јас едно време користев почесто ама навечер кај 11 саатот оти ми помагаше да заспијам.

Марихуаната лечи депресија во првите час два од коа ке дуваш ..а после мава уште поголема депресија (ако си бил претходно во депрес)невиден очај:helou:

не...за да се излечи депресија односно да има оптимален ефект треба минимум 2-3 недели а и прашање е дали ќе биде излечена.

ако си депресивен поарно не земај марихуана .. тоа само ќе ја зголеми депресијата ...

и ќе замолам некои кои немале искуство од прва рака со марихуана да ја одбегнат темава за постирање ... нека читаат само :toe:

.

Еве, да не драпам мадиња на други, иако познавам секакви случаеви, како со маријана така и со амфетамин и триста други глупости..
Ја лично, никад, ама БАШ никад, не дувам коа сум нервозен, или "депресивен" иако никад не сум депресивен..
Зошто? Затоа шо нескам лошо да истриам и да се извадам од памет и тотално да се изнервирам. Баожен,ш дувам коа сум си опуштен скроз, без нервози, релаксиран, распл на убав сончев ден. И сеа ти ќе ме осудуваш зошто дувам? Дувам пошо ми е задоволство, ми го праи кејфот еднаш или 2пати месечно, можам да си го дозволам..
Ти зошто пливаш? Ти го праи кејфот, мерак ти е, нема шо тука некој да те осудува.
И сеа знам, како и сите други, ќе кажеш дека е смешно пливање со дување да споредувам, ко шо го споредувам и со грав..али веруј ми, го споменувам во точно одреден контекст, ако размислиш малце, така е (:

:aplauz::aplauz::zver::zver::zver::zver: се сложувам конкретно болдот

Се изналупавте глупости сите спречувала рак спречувала ова спречувала она,зачитајте малце за THC а и нешто обратно од тоа вие што го кажувате

има разлика...колку за инфо сите имаме тумор...сите имаме клетки кои забегале а ова се однесува на тие...ако е канцер тешка работа..

последните неколку дена поради ужасните болки се на опоидни аналгетици.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom