А за социјални фобии и стравови не треба да си нешто којзнае колку интелигентен за да сфатиш дека консумирањето марихуана ќе биде само за минливо дејство, по освестувањето, ќе поминат само часови, не и фобиите и проблемите.
Интересно ми е, си вадите такви претпоставки некој од рукав..
Ко сеа ја да кажам дека ти идеш на пливање зашо татко ти дома те малтретирал коа си била мала.
Нели е глупо? Нели е гнасно и одвратно и сеа сум вистински идиот и кретен?
Знам.
Ама па кој ти дава право да збориш за нешо шо не го разбираш, а тоооолку си убедена дека го разбираш.
Еве, да не драпам мадиња на други, иако познавам секакви случаеви, како со маријана така и со амфетамин и триста други глупости..
Ја лично, никад, ама БАШ никад, не дувам коа сум нервозен, или "депресивен" иако никад не сум депресивен..
Зошто? Затоа шо нескам лошо да истриам и да се извадам од памет и тотално да се изнервирам. Баш дувам коа сум си опуштен скроз, без нервози, релаксиран, распложен, на убав сончев ден. И сеа ти ќе ме осудуваш зошто дувам? Дувам пошо ми е задоволство, ми го праи кејфот еднаш или 2пати месечно, можам да си го дозволам..
Ти зошто пливаш? Ти го праи кејфот, мерак ти е, нема шо тука некој да те осудува.
И сеа знам, како и сите други, ќе кажеш дека е смешно пливање со дување да споредувам, ко шо го споредувам и со грав..али веруј ми, го споменувам во точно одреден контекст, ако размислиш малце, така е