Херпес!

• Креатор на темата Креатор на темата The`bItCh
  • Време на започнување Време на започнување
А бе викаат дека херпесот "настанува" во детството.. чим ко дете не сум го ”закачила” вирусот, сега потешко. Гледам со кого се бакнувам.:icon_lol::wink:
Зависи,јас го добив прв пат на 17 години.Потоа ми се праеше во случај на внатрешна температура,сега ми се прави и кога ќе се изнервирам повеќе.Ужасно...мразам херпеси.Пробав со 300 глупости,џабе ти е.Херпесанот не ми помага ич...Последниот пат го намачкав со хидроген и не ми излезе целосно,се надевам дека си го најдов правиот лек.

Ај да не се урочам, ама до сега во живот херпес ми нема излезено:) Знае изгледа дека кај мене не е пожелен:):smir:

herpesv perfektno. O

kazete nekoe babino lekce za herpes na usni sto izleguva.
mislam deka mi e od nervoza,stres ili nekakvo gadenje .
pomognete ako znaete:helou:
Obidete se so NIVEA krema onaa sinata vo metalna kutija.Isprobana e sosema slucajno i deluva perfektno.Uste koga ke setite deka ke vi izleguva herpes namackajte se i nema ni da se pojavi.

хаос!!! денеска ми изелзе херпес..дајте решение некое брзо.. зашо неможам да си излезам со женскамииииии :(:(:(

хаос!!! денеска ми изелзе херпес..дајте решение некое брзо.. зашо неможам да си излезам со женскамииииии :(:(:(

Ајде бе па ти , херпес, ќе помине скоро што си се уплашил?

Стај паста за заби ( НЕ ОДГОВАРАМ ЗА МОЖНИ КОНТРАИНДИКАЦИИ ) .. викаш дека ти е брзо .. шизик на ризик :D

А што, женскати ако види херпес бега и се крие у вц ?

Земи си херпесан маст, но неочекувај премногу брзо дејство. Си фатил херпес, ќе издржиш ќе почекаш ќе помине, а потоа ќе надокнадиш за времето што си го изгубил со женскатиииии :)

Еве ја веќе 2 дена мака мачам со херпесов...не дека посебно ми смета...ама премногу неудобно се осеќам кога сум излезен у град...и затоа вчера намалив на интезитет на шетање...

Инаку јас ставам ацикловир....тоа е баш за херпес....и не го суши херпесот....а додека ако ставите паста за заби,она ќе ви го исуши херпесот и после тоа ќе имате корузи....а кај ацикловирот не дозволува толку тврди и неубави корузи!

koga imunitetot e spadnat na najnisko nivo ....
edno od pokazatelite e herpesot....
zatoa najcesto se javuva posle nekoja nastinka da receme.....
togas se aktivira virusot koj ostanuva skrien i sekogas se aktivira .....
koga ke spadne imunitetot....
zatoa visok imunitet ...nema herpes.....
aciklovirot DA!! ama samo za 72h casa od napadot na herpesot....
znaci koga ne e izbien na usnata.....samo koga imame osekjaj na potekuvanje i svrab...
koga ke izbie gjabe aciklovir ne deluva na toj nacin kako treba....
togas treba samo da se isusi toa ligavo mesto....
zatoa velite pasta za zabi i toa ona posuva.....oti go susi mestoto....
ili medicinski treba da se stava PASTA ZINCI t.e. kako kreda bela supstanca....
nikako mrsni i drugi pomadi ili afloderm koj e kortikosteroid pa ovde poveke ke steti......
:ojea:

Многу често ми излегува херпес на устата (3-4 пати годишно најмалце), денес ми излезе третиот (мислам) годинава. Од згрозување, од преголема нервоза, од преладно, од настинка, од се ми излегува. Не знам дали ова може да е наследно, ама така ми изгледа. И мајка ми исто често има проблем со херпесите, поради истите работи кои ги пишав погоре.
А за лек, не знам, до сега ништо не ми помогнало посебно. Велат херпесан да се стави уште пред да излезе херпесот (односно кога е во почетната фаза, само пецкање и чешање на местото), ќе се повлечел херпесот, а за пастата веќе кога ќе излезе помага да се засуши побрзо демек. Знам само дека колку и да чеша подобро е да не се чепка местото, бидејќи така побрзо ќе помине, а ако го надразнуваме може и да се прошири херпесот.

Мене ми нема излезено до сеа и сум многу горд на сето тоа.:smir:

Јас мислам дека херпесот настанува од нечистотија.Мене кога ми се појавива јас го лечам со тоа што ставам паста на местото и за 2-3 дена ми го лечи.

Јас мислам дека херпесот настанува од нечистотија.Мене кога ми се појавива јас го лечам со тоа што ставам паста на местото и за 2-3 дена ми го лечи.

Не се јавува од нечистотија... Од нечистотија се јавуваат автите ( мали и ептен длабоки ранички во устата и предизвикуваат страшна болка до тоа ниво да неможеш ништо солено или кисело да ставиш во уста ) Херпесот се јавува од намален имунитет, нервоза...
Се пренесува преку допир, затоа кога имаш херпес несмееш да го допираш и потоа да се допреш на било кое место од лицето, дека има и видови на херпеси што излагаат на кожата ( еден од нив е Херпес - Остер ) Исто така се пренесува и генетски ( како јас од татко ми :( ) и секогаш сум имала маки со тоа... Нема некој посебен лек туку најчесто се става на местото нешто што го суши за да се намали болката... Ако никогаш си немал херпес и еднаш добиеш, префатиш од девојка или сл. тогаш цел живот понатака ќе бидеш склон и при најмала настинка, болест, било што, што го намалува имунитетот ќе се одразува преку херпес...

Не се јавува од нечистотија... Од нечистотија се јавуваат автите ( мали и ептен длабоки ранички во устата и предизвикуваат страшна болка до тоа ниво да неможеш ништо солено или кисело да ставиш во уста ) Херпесот се јавува од намален имунитет, нервоза...
Се пренесува преку допир, затоа кога имаш херпес несмееш да го допираш и потоа да се допреш на било кое место од лицето, дека има и видови на херпеси што излагаат на кожата ( еден од нив е Херпес - Остер ) Исто така се пренесува и генетски ( како јас од татко ми :( ) и секогаш сум имала маки со тоа... Нема некој посебен лек туку најчесто се става на местото нешто што го суши за да се намали болката... Ако никогаш си немал херпес и еднаш добиеш, префатиш од девојка или сл. тогаш цел живот понатака ќе бидеш склон и при најмала настинка, болест, било што, што го намалува имунитетот ќе се одразува преку херпес...

Херпесот е вирус. Не се пренесува генетски. Се шири преку допир. Кога еднаш си заразен, вирусот останува во телото засекогаш. Може само да се лечат акутните симптоми кога е активен, но не може да се уништи вирусот во организмот. Најчесто се активира кога имунолошкиот систем е нестабилен (при стрес, настинка и сл.).
Кај нас уште не знам дали се продаваат, но во други земји сум гледала реклами за едни како фластери што се ставаат на местото на херпесот и демек поминувало одма, ама не знам колку функционираат.
Има повеќе видови, кој го интересира нека разгледа на википедиа, точни им се информациите.
http://en.wikipedia.org/wiki/Herpes
http://en.wikipedia.org/wiki/Herpes_zoster

Ноќеска ми се појавил херпес :( ми се појавуваат мене бе често у пм. обично онака кога спијам и кога ќе станам сабајле херпес:nesum: користам маст Афлодерм иначе добра е:helou:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom