Изгореа конаците на манастирот Св.Јован Бигорски

• Креатор на темата Креатор на темата Zemzela
  • Време на започнување Време на започнување
[

Во околината има православни албанци!
Денот коа се запали Манастирот, екипата на лице место снимаше селани од околните села кои зборуваа на течен Албански јазик, а носеа "Македонски" имиња. Жално што потомците нивни, (некои од нив и на форум) се веќе горди Македонци.

Не ги прави торбешите Албанци со сила, во околината живеат Мијаци-Македонци било да се православни било муслимани.

П.С Не само што имаат Пикасо македонски имиња туку и топонимите во околината се македонски така да не ти држи приказнава

Алооооо АЛБАНСКИ ЗБОРУВАШЕ!

Утре ако сакаш ќе одиме таму ќе најдиме еден куп старци кои зборуваат чист и течен албански јазик!
Не ме засега, дали се Мијаци или Лијаци, АКО ЗБОРУВААТ АЛБАНСКИ, причата е друга!

Не знам воопшто што куцам, со неразбрани...

Абре Торбеш да го заколиш не ти збора албански бре, не ги знаете вие нив.
Од кај и да си, на тв, зборуше Албанец православен, на течен албански јазик, тоа тамошно наречје, и имаше име Славјано-Македонско, би рекол Христијанско.
Го барам во сајтот на Алсат не можам да го најдам, и да го постирам:(

Абре Торбеш да го заколиш не ти збора албански бре, не ги знаете вие нив.
Од кај и да си, на тв, зборуше Албанец православен, на течен албански јазик, тоа тамошно наречје, и имаше име Славјано-Македонско, би рекол Христијанско.
Го барам во сајтот на Алсат не можам да го најдам, и да го постирам:(

Имам еден пиљар во маало Торбеш-со албанците албански збори а со турците турски така да не се сите исти

БТВ Имаше албанец директор на агенција за заштита на споменици и другитака да службени лица веројатно си ги помешал работите

Ok, za da ne ja zaklucam temata zabrisav bajagi postovi!
Moze sega da se namali tenzijata!
Osobeno protiv Pablo!?!!
Nejkam da baniram, ama ke ima naebuenje ako ne se kontrolirate!
I ne odete of topik!

Манастирот е обновен.
bigorski-osvetuvanje-7.jpg

bigorski-osvetuvanje-25.jpg

bigorski-osvetuvanje-18.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom