Избор за песна на детски Евросонг

• Креатор на темата Креатор на темата експерт
  • Време на започнување Време на започнување
Уште да знаеа да пејат девојчињава и совршена ќе беше песната.
Мислам дека поради тоа не се победници.

Сепaк песнaтa е подобрa од победничкaтa... гaрaнт ке добиевме некое место погоре.

Бог да чува уште што не ли спонзорира државата...

Абе на нас овде од кајгана да ни дадат некој денар ќе напарвиме подобар бенд или албумче и ќе ја презентираме македонија одколку ова...

на 30 овој месец во Киев
Македонија после две години пауза повторно ќе земе учество
Албанија прво се пријавила па се повлекла - причина финансиски потешкотии
од Македонија -претставник Барбара Попович
Русија и Дајана Кирилова

на 30 овој месец во Киев
Македонија после две години пауза повторно ќе земе учество
Албанија прво се пријавила па се повлекла - причина финансиски потешкотии
Русија и Дајана Кирилова

Дали знаеш кога ќе се одржува ова детскиов евросонг? Јас одамна немам гледано детски евросонг а баш сакам да седнам и да гледам бидејќи има доста добри песни во предходните години.

Еве некои кои јас ги најдов на јутјуб

На оваа песна погледнете ја Лоба колку е малечка :D
Еве едно видео од македонска детска евровизија е сега дали со оваа песна сме настапувале? навистина малце ја занемарив детска евровизија и не сум во тек со неа.
Еве уште една одлична песна

Прекрасната Зани Алиу со песната Вљубена мислам дека оваа песна си го сработи своето само што требаше малку по живо да биде Зана а и кореографијата требаше да биде подобра па можеби ќе имавме и некои место плус погоре.

Генерално земено ако малку повеќе мтв вложи ќе имаме 100% победник отколку да се замараме со онаа друга евровизија каде што поглупави песни не можевме да имаме. Овие детски песни се навистина одлични за слушање штом кога ние возрасните ги слушаме а што да кажеме за децава?

Освен на мартина 2004 и денис 2005 година ништо за жал немам ни тука.Тука имаме и закачено неколку последни места што и тоа како сме слаби.И тука се мести.Знам дека првата година Марија и Лоба ги наместија и без избор.:cenzura: Онаа зана алиу мислам дека последно место зема,и исто така беше наместена.Она девојчено со песната еееееееееооооооооооо сум била ваму таму исто беше катастрофа и бутната од татичко-мамичка,па заради тоа и зема место кое го зема :( Kaко што кажав само Мартина настапи одлично и баш беше супер девојчево(пример од кој треба да учат и старите)и Денис,особено оној дел со кавалот.

П.С Ако добро се сеќавам Македонија на некоја од овие две песни доби и тоа високи поени од Грција,што значи дека навистина песните вределе.Другото се е срам и отпад

30.11.2013 во Киев

Оф... е сега малку сум песимист околу настапот нејзин некако како да има многу трема и ко робот се движи малку повеќе треба да биде опуштена и подобра кореографија да има... Инаку ти благодарам на информацијата!

ПОВТОРНО ДЕБАКЛ: Македонија последна на детскиот Евросонг

Барбара Поповиќ освои само 19 поени доволни за последно, 12то место на годинешниот јуниорски Евросонг во Киев, Украина

Победи малата Гаја Гаучи од Малта, која ја изведе песната „Старт“, и освои 130 поени, 9 повеќе од домаќинот Украина.
Учествуваа 12 земји, а нашиот претставник, 13 годишната Барбара Поповиќ, освои само 19 поени, што беше доволно само за последно место. Таа ја отпеа песната „Охрид и љубов“, а беше придружувана од танчерите Сара, Емилија и Огнен.
Претпоследна беше Молдавија која освои 41 поен
Колку за потсетување, на годинешниов Сениорски Избор за песна на Евровизија, на кој настапија Есма и Лозано, Македонија беше претпоследна во второто полуфинале!

Како да знаев дека нешто вакво ќе се случи навистина жално песната беше добра но сепак не беше за на евросонг. Идната година се надевам ќе имаме далеку подобра песна а и богами и настап па и да земеме некое добро местенце помеѓу првите 5 сепак заслужуваат децава наши бидејќи навистина поседуваат квалитети.

Aуф ова не е дебакл,ова е тотален дебакл!:facepalm: Замислете учествуваа 12 земји и за време на гласањето поени добиваа 10 земји и плус една што гласаше и нели таа не може да си даде на себе.Е таа преостаната 12 земја бевме ние.:( Речиси никој не и даде на Македонија,или подобро речено сите ја скокаа.Неверојатно е каков пораз преживеавме на оваа евровизија.Буквално дебакл на секое поле.Мислам дека по оваа катастрофа треба да се запрашаат луѓево во МТВ кого праќаат на евровизија.Катастрофа.....

Aуф ова не е дебакл,ова е тотален дебакл!:facepalm: Замислете учествуваа 12 земји и за време на гласањето поени добиваа 10 земји и плус една што гласаше и нели таа не може да си даде на себе.Е таа преостаната 12 земја бевме ние.:( Речиси никој не и даде на Македонија,или подобро речено сите ја скокаа.Неверојатно е каков пораз преживеавме на оваа евровизија.Буквално дебакл на секое поле.Мислам дека по оваа катастрофа треба да се запрашаат луѓево во МТВ кого праќаат на евровизија.Катастрофа.....
Дали е Детска Евровизија или обична Евровизија за нас истите правила важат......... или добиваме од 10 земји по еден поен и сме на некое 14-15 ниво или не влегуваме во финале..... трето нема :)

За три дена ќе има избор за детски евросонг 2014. Ние немаме претставник за оваа година.
Овие песни ќе земаат учество годинава:

Мене највише ми се свиѓaат словенската, руската и италијанската. :rolleyes:

Златни деца :love:

Последно уредено од модератор:
Италијааааааааа победииии јејејеј! Сто пати си ја преслушав, првпат фаворит да ми победи на евровизија. Баш сум хепи :noze:

Браво мали :love:

Имаше добра песна, која можеби и повеќе е добра како за аудио снимка, а не како за настап во живо, но во секој случај сценскиот настап и беше предобар. Светски беа облечени. Штета што освои 12-то место....................., заслужуваше да биде во првите пет или седум:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom