Избор за песна на детски Евросонг

• Креатор на темата Креатор на темата експерт
  • Време на започнување Време на започнување
edno prasajne, zosto vakvi raboti sledite? sho ima interesno?
A sto pointeresno e kurvana od big brother da ja gledam?

А девојчево го фатила последниот рок за детски евросонг.

Додека не пратиме мало ама стварно мало дете некое опуштено разиграно да не се надеваме на добар пласман:uvo:

edno prasajne, zosto vakvi raboti sledite? sho ima interesno?

Додека не пратиме мало ама стварно мало дете некое опуштено разиграно да не се надеваме на добар пласман:uvo:

Лани имавме добар пласман со Боби.

Лани имавме добар пласман со Боби.
Боби има преубав глас, знае да игра преубаво, има некој посебен шарм а оваа на ништо не личи..шкрипи додека пее.
Не е ни за детски ни за возрасен евросонг :nesvest:

A sto pointeresno e kurvana od big brother da ja gledam?

brat ne gledam tv .... ali zboruvam od muzicka strana, mali deca? seto vred i glas i edno drugo, ali evrovizii mi se najglupot nesto oti nema kvalitet tuku ima samo isturkani, isforsirani artisti, vo slucajov deca .... i sekogas paite pobeduva ....

Mислам дека најдобар избор беа Филипa, Теa и Деа.
барем имаа веселa детскa песничкa...бaш онaкa певливa и брзо се пaмти

FilipaDeaiTea.jpg

Ја слушнав песната, и изненаден сум, во негативна смисла секако.
Како некој што прати детски евросонг, од самиот почеток(2003 година), и како некој што ја претставувал земјава на истата манифестација, слободно можам да кажам дека оваа година во Украина, ке ја гледаме репризата на јуниорскиот евросонг од 2006 година кога завршивме последни.Ги немам слушнато останатите песни, ама ова е крш во буквална смисла на зборот.Лош аранжман, текстот неможеш ни да го разбереш, не па да сфатиш што сакал да каже текстописецот, девојката влезена во пубертет со мутиран глас.И за да биде трагедијата поголема, наместо да учиме од туѓите грешки и да испраќаме мали деца, со интересни и певливи детски песнички, ние испраќаме пубертетлики, кои кога ке стават шминка личат на се освен на претставници на дестки евросонг.Баш ме интересира кој бил оваа година во таканареченото стручно жири.Повторно ли таму се нашлем професори по музичко од некое основно училиште, некои љубители на музика собрани од улица или некој налик на нив?
На крај, не ми останува ништо друго освен да и честитам на девојката која победи, и да и кажам дека стискам палци за добар пласман, ама изгледа дека залудно ќе стискам.....:toe:

И за да биде трагедијата поголема, наместо да учиме од туѓите грешки и да испраќаме мали деца, со интересни и певливи детски песнички, ние испраќаме пубертетлики

Вака нешто?

Вака нешто?

Па да.Нешто во тој смисол,мада ни овие не се баш сјајни.Али сепак многу подобри од победничката.Патем кое место освоија девојчињава?

Denes ja fativ evrovizijava, repriza, i ko prvo ne mozev ni da razmisluvam koja pesna e dobra, zaso celo vreme se nadevav deka do kraj ke se pojavi nekoe dete so znae da pee. Detska evrovizija, znaci izbor na pesna od dete so znae da pee, a ne natprevar samo na deca koi imaat zelba da peat i nivnite im kupile pesnicka i gi pustile.. imase epten golema ironija so edno devojce so peese u stilot deka glasot i e ko na slavej.... a ustvari:uvo:... Plus site neso kopiraa, imase nastap so violinist, kopija dima bilan, ovoj klip pogore "tiki tiki da da", e u stil neso na Gruzija, lanskite pobednici na detski evrosong, pa i ovaa sea so pobedi, so onie kacuvanjata na devojkite, milion pati e izvedeno na evrovizija... I pak ke kazam ova e DETSKA evrovizija, treba da se ponasat kako deca i takvi pesnite da im bidat, ne na site im bea, ljubovta boli, sakam go mn, ginam za nego, "na site zenski im davam dvojce, nema poubavo od makedonce"....:tapp:... Zemete gi drugite zemji, Rusite sekogas prakaat, dete ko prvo so ima glas neverojaten, pa posle drugi atributi. A ne posle nam ovoj ni e kriv, onoj, politika bilo, ne ne sakale...Za lani na primer Bobi bese odlicen, najdobar izbor so sme napravile, pesnata mu ja napravi Jovan Jovanov do dusa, moze trebase druga opcija, ali deteto bese nemam zborovi. Neka ja ispratat na primer ovaa Anja, devojceto e ligavko malku, ali ima glas, slobodna e na scena.

Па да.Нешто во тој смисол,мада ни овие не се баш сјајни.Али сепак многу подобри од победничката.Патем кое место освоија девојчињава?
добиja 12-кa од жирито, aмa сaмо 5 или 6 (не сум сигурнa) поени од телевотингот...

Neka ja ispratat na primer ovaa Anja, devojceto e ligavko malku, ali ima glas, slobodna e na scena.
Калиопи дa имаше напишано песна зa неa кaко што и ja нaпишa "Come un aquilone" (зa оноj Италијанскиот фестивaл), сигурно ќе бевме меѓу првите три

Mислам дека најдобар избор беа Филипa, Теa и Деа.
барем имаа веселa детскa песничкa...бaш онaкa певливa и брзо се пaмти

FilipaDeaiTea.jpg

Уште да знаеа да пејат девојчињава и совршена ќе беше песната.
Мислам дека поради тоа не се победници.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom