Зошто жените сакаат уметници?

Od ljubov ne se zivee
od pari se zivee
bez pari ko bez kur
znaci zenite se kurvi
posto ne im treba kur
nego pari
porasnete veke ednas
steknete iskustvo
ko taa idiotkata
ili marsovkata
isti kurac!

Od ljubov ne se zivee
od pari se zivee
bez pari ko bez kur
znaci zenite se kurvi
posto ne im treba kur
nego pari
porasnete veke ednas
steknete iskustvo
ko taa idiotkata
ili marsovkata
isti kurac!

јас мислам дека повеќе сакаат сувомеснато.

За разлика од доктори, инжинери каде што се употребуваат соодветни референци како префикс дипл.инг, доктор примариус,мр,др итн, итн кај уметнициве се користи голем пр. големиот сликар Пикасо, големиот тенор Павароти итн итн. изгледа придавката голем игра некоја улога

За разлика од доктори, инжинери каде што се употребуваат соодветни референци како префикс дипл.инг, доктор примариус,мр,др итн, итн кај уметнициве се користи голем пр. големиот сликар Пикасо, големиот тенор Павароти итн итн. изгледа придавката голем игра некоја улога

Или можеби поради тоа што нивните дела добиваат на цена дури и по смртта... :smir:

Релативно...ваљда некоја комбинација на мистериозност и нескротливост, шо ти знам. Жените да знаеa што сакаат немаше да има војни ниту пак рецесија :pos:
Али у мое скромно искуство тинејџерки уфурани у тешки филмови паѓаат на тие ја сам уметник и не причам много срања.

Парите се основа за сигурен живот. Парите се синоним на моќ, што исто така е магнет за жени. Но, јас ја сфатив темата спрема насловот како да сака да праша Никола “зошто жените сакаат уметници“? А кога велам сакаат, по твојот форумски речник :) тоа значи зашо се влажнат, зашо им се ебе, зашо сакаат да го голтнат до грклан и да им влезе до дијафрагма, и во исто време, односно потоа да имаат сеуште желба да готват, плетат шо ти ја знам за тој тип. Да сакаат, знаеш, оноа чувство, љубов, пеперутки во стомак и слично.

Парите го кликаат тригерот на разумот, уметноста на срцето. Ама има и луѓе без срце, како и без разум. Кај двете, едно од ова не пали.
Сине :)
не ме заебвај денеска те учат да бидеш ефикасен и да не си го губиш времето со некој кој и онака нема да го сватиш , а сигурно не се влажнам на мажи кои имаат уметнички преференции, сакам мажи што знаат што сакаат и што работите се јасно поставени кај нив,и пред се способни.
И се влажнам на синоними како моќ и способност а не уметност.
А патем можеме да продаваме наоклу дизни идеали али нашево општество све више штанца луѓе како мене кои знаат дека немаат време за губење, посебно кога не се од богата фамилија.И посебно кога знаат дека тој нема да успее со точност од 99% .

За мене е губење време ...а тоа зошто пффф која сака да решава гатанки кои се нерешливи и да бега во некој друг свет слободно .Нека се влажни .На нешто што и онака на крај ќе свати дека е подобро или да најде некој кој е ебач со тапија или некој способен.
Патем колку што сватив беше општо генерално за женската популација а не за конкретна група на жени кои имаат конкретен вкус.(ако беше спротивното се извинувам)
Заборавив нешто друго реков и пред тоа дека жените калкулираат ...ја имавме оваа расправија порано.
Одговор на ова прашање ти го дае бурн 84

Сине :)
не ме заебвај денеска те учат да бидеш ефикасен и да не си го губиш времето со некој кој и онака нема да го сватиш , а сигурно не се влажнам на мажи кои имаат уметнички преференции, сакам мажи што знаат што сакаат и што работите се јасно поставени кај нив,и пред се способни.
И се влажнам на синоними како моќ и способност
а не уметност.
А патем можеме да продаваме наоклу дизни идеали али нашево општество све више штанца луѓе како мене кои знаат дека немаат време за губење, посебно кога не се од богата фамилија.И посебно кога знаат дека тој нема да успее со точност од 99% .

За мене е губење време ...а тоа зошто пффф која сака да решава гатанки кои се нерешливи и да бега во некој друг свет слободно .Нека се влажни .На нешто што и онака на крај ќе свати дека е подобро или да најде некој кој е ебач со тапија или некој способен.
Патем колку што сватив беше општо генерално за женската популација а не за конкретна група на жени кои имаат конкретен вкус.(ако беше спротивното се извинувам)
Заборавив нешто друго реков и пред тоа дека жените калкулираат ...ја имавме оваа расправија порано.

Ти поистоветуваш уметник со тинејџер. Поентата во статусот уметник е токму тој да биде почитуван и ценет, што е исто со моќен и способен како што ти сакаш.

Исто така, уметниците многу добро знаат што сакаат, “проблемот“ е што жените не знаат што тие сакаат, уметниците се како затворена книга, не се чита од нив. За разлика од оваа група луѓе, просечен банкар е полн пари но досаден. Погоден за досадување дома, додека со уметниците никогаш не знаеш дали ќе заглавиш во лифт и ќе ги имаш најубавите 15 минути во својот живот.

Особено модерните и урбаните девојки кои немаат потреба од нечие туѓо веќе изградено “јас“ бидејќи имаат свое ги ценат овие типови на луѓе и сериозно ги сакаат во своја близина, од причини кои веќе ги наведов. Девојките незаинтересирани за нешто повеќе од гола егзистенција немаат воопшто капацитет да стигнат до делот умствен предизвик кај спортивниот пол (или зависи од сексуалната ориентација).

Затоа вакви стрип приказни можеш да продаваш, но јас не ги купувам, бидејќи сметам дека се премногу клише и веќе излитени, пари пари пари.

И се влажнам на синоними како моќ и способност а не уметност.

Да Винчи, Микеланџело, Моцарт, Бетовен, Штраус, Павароти се неспособни? Немаат моќ и незнаат што сакаат.

Интересен заклучок.

Чекајте сеа, жените сакаат некој да ги финасира или уметници сакаат?
Решете се, вака низ форумов контрадикторни сте.

Второ ај шо е КРЕТЕНСКА генерализацијата дека сите женски едно нешо сакаат, него сега и додаваме подеднакво КРЕТЕНСКО-ДЕБИЛНА генерализација за уметниците.

П.С
Официјално сум уметник, па знам дека моите машки колеги нешо не ги облетуваат многу, многу припраднички на женскиот пол.

abe taa e obicna sponzorusa sto potsvesno znae deka vremeto i pominuva pa krivo i e na pomladite sto i se konkurencia, inaku toa.

Уметниците се луѓе кои се умствено нескротливи а истовремено се луѓе кои жените многу тешко можат да сфатат што им се мота низ глава.

Е поради ова ги сакам уметниците.Мистериозноста општо ме привлекува а незнам зошто ама уметниците секогаш ја поседуваат,тоа е и причината што сум излегувала со такви типови.
Тешко е навистина да се разберат нивните размислувања ама ептен е интересно,секој ден со нив е различен,буквално незнаеш што може да ти се случи,каде,кога....сепак уметниците како тип на партнер мислам дека не се за постојана и стабилна врска(барем мене не ми успеале тие врски).
Така да,сум излегувала и можеби ќе излегувам со уметници ама не верувам и дека ќе завршам со некој таков.

:pos: :pos:

Свесни сте колку уметници има, така?
Свесни сте дека само од ликовна академија искачаат по 40 луѓе годишно со диплома дека се творци, прават изложби и сл....па на тоа додади и музичари, писатели, драматурзи, глумци...и сите се као мистериозни, алкоси и без пари? :pos: :pos:

Стереотипи и предрасуди, глава боли.

:pos: :pos:

Свесни сте колку уметници има, така?
Свесни сте дека само од ликовна академија искачаат по 40 луѓе годишно со диплома дека се творци, прават изложби и сл....па на тоа додади и музичари, писатели, драматурзи, глумци...и сите се као мистериозни, алкоси и без пари? :pos: :pos:

Стереотипи и предрасуди, глава боли.

Да, има многу стереотипи.
Прашањето беше зошто жените сакаат уметници (оние кои сакаат, има некои кои сакаат спортисти, економисти, кулинари итн)

Што е тоа што ги привлекува - that is the question !

...и сите се као мистериозни

Незнам,можда ете мене баш такви ми се погодиле...којзнае...со другиве што сум била не биле мистериозни и не биле ни уметници :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom