Сообраќајни прекршоци и казни

Дали ако гледаш палка падната на тротоар ке му застанеш на палката ???
Дали кога полицаец регулира сообраќај и дава наредба да застане движењето во одреден правец ти да не ја почитуваш наредбата само поради тоа што нема палка ???
Наредбата се почитува не палката, полицаецот може да те стопира со палка, стрим, радиоврска, рака, прст, итн.

И со курот да те стопира,мораш да застанеш.

Притвор за кумановецот кој намерно прегази цело семејство со автомобил

јасно е дека намерно газење е кривично дело, но мора да дадам некој забелешки... првин за случајот, треба постапка и за оштетените ( за возрасните, не за детето), едно се заканувале друго мавале по туѓо возило..
Но има и други случаи во МКД што поминаа НЕЗАБЕЛЕЖЕНИ ... неколку пати имаше обиди на прегазување на полицаец, камо во весници колку се осудени виновниците ???? А знам дека е суспендиран полицаец кој бил удрен намерно од возило и во самоодбрана го употребил службениот пиштол ... а во УСА само за вербален напад полицаецот веднаш го упукува насилникот , не чека да го газат со кола...

Притвор за кумановецот кој намерно прегази цело семејство со автомобил

јасно е дека намерно газење е кривично дело, но мора да дадам некој забелешки... првин за случајот, треба постапка и за оштетените ( за возрасните, не за детето), едно се заканувале друго мавале по туѓо возило..
Но има и други случаи во МКД што поминаа НЕЗАБЕЛЕЖЕНИ ... неколку пати имаше обиди на прегазување на полицаец, камо во весници колку се осудени виновниците ???? А знам дека е суспендиран полицаец кој бил удрен намерно од возило и во самоодбрана го употребил службениот пиштол ... а во УСА само за вербален напад полицаецот веднаш го упукува насилникот , не чека да го газат со кола...
E bas poradi ova sto go spomna kriminalot i kriminalcite gi ima vo se pogolem broj, na kriminalcite im davaat pojke prava od policajcite, drzavata pojke gi stiti kriminalcite odkolku policajcite, zaco go napraia potrosen material, ke se naprai i kaj nas taa americka policija ama posle 200 godini i posle 200 ubieni policajci

E bas poradi ova sto go spomna kriminalot i kriminalcite gi ima vo se pogolem broj, na kriminalcite im davaat pojke prava od policajcite, drzavata pojke gi stiti kriminalcite odkolku policajcite, zaco go napraia potrosen material, ke se naprai i kaj nas taa americka policija ama posle 200 godini i posle 200 ubieni policajci
посебно се форсирани дрвокрадците а оставени на милост и немилост шумските полицајци... дали тука има и рамковна политика не знам, но ова го има и во сите региони...

Kaj se naoga tocno toj sud za prekrsoci kaj so treba da idam za da mi presudat na kolku vreme ke mi bide odzemena vozackata?

Sent from my SM-G925F using Tapatalk

U park so bil toj?

Sent from my SM-G925F using Tapatalk

Те фаќа, те фаќа...и тоа како те фаќа!
Казната е најверојатно оние фамозни 400 евра, по основ сторен прекршок „Управување моторно возило без положен возачки испит“
Sakam da prasam dali zma nekoj za sigurno kolku e kaznata sto se sleduva ako na 16 godini vozis avtomobil bez vozacka dozvola fala mnogi[DOUBLEPOST=1467557730][/DOUBLEPOST]
Те фаќа, те фаќа...и тоа како те фаќа!
Казната е најверојатно оние фамозни 400 евра, по основ сторен прекршок „Управување моторно возило без положен возачки испит“
Sakam da prasam dali zma nekoj za sigurno kolku e kaznata sto se sleduva ako na 16 godini vozis avtomobil bez vozacka dozvola fala mnogi

Sakam da prasam dali zma nekoj za sigurno kolku e kaznata sto se sleduva ako na 16 godini vozis avtomobil bez vozacka dozvola fala mnogi[DOUBLEPOST=1467557730][/DOUBLEPOST]
Sakam da prasam dali zma nekoj za sigurno kolku e kaznata sto se sleduva ako na 16 godini vozis avtomobil bez vozacka dozvola fala mnogi
За тоа тие Член 225 и тие 300 евра е сеа ти пошто си кажа за малолетник че оди уште една пријава и на родителот ;)

Зедов кола од Битола и сакам да ги задржам битолските таблички. Слушнав дека можело, со некаква пополнета изјава од моја страна дека сакам да ги задржам и коштало 400 ден. Некој со такво искуство?

Sent from my SM-G800F using Tapatalk

Неможеш да ги задржиш таблиците.

Неможеш да ги задржиш таблиците.
Сретнав полицаец пред 1 саат, го прашав и ми кажа дека треба тука да напрам изјава, и да ми дозволат да ги задржам, значи можи законски. Ок фала

Sent from my SM-G800F using Tapatalk

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom