Сообраќајни прекршоци и казни

по сторениот сообраќаен прекршок за колку време стигнува покана за на суд?

i koga vi pisuvaat prijava treba da vi dadat liste ili ne

Два до три месеци зависи.За дали даваат лист не сум сигурен.

колку алкохол е 0.5?
толку одприлика |________________|

Koj можи да ти претпостави? Има еден тон фактори што влијаат на тоа колку ќе дувниш. Прво колкав човек си. Второ дали имаш јадено нешто. Трето што алкохол си пиел. Четврто колку време по престанувањето на пиењето си дувнал....

На секој алкохол различно време му треба за да ја достигне својата максимална вредност кога ќе дувниш. И не се исти резултатите ако изедиш (лупам на памет) една салата, 300 грама месо и помфрит и испиеш една ракија и едно пиво споредено со една ракија и едно пиво ако немаш ништо јадено цел ден....

дали е дозволено преминување на полна линија ако на пример возачот пред вас се влечка со 30 км на час или помалку

Го реновираа локалниот затвор, одмор за душата таму е тивко мирно, три оброци :icon_lol:.

П.С. Не е офтопик мислењево......

Го реновираа локалниот затвор, одмор за душата таму е тивко мирно, три оброци :icon_lol:.

се во ред со мислењето.
ама за да се стигне таму, малку потешко со возење.
ако си за казна, со новите, имаат право да ти дојдат дома извршители и ќе ти земат телевизор, перална, бојлер, пеглата ќе ти ја земат бе, и кафематот. закон. :jaj:

За сообраќајни прекршоци, без смрттни последици, во никој случај не се добива затвор казна :)

me interesira zakonot za nosejne kaciga.
dali e navedeno deka mora da se nosi na glavata ili deka treba da ja imas so sebe?
zatoa sto skoro sekoj ja nosi na raka ,a mene me zapreja i sakaja da mi pisa kazna zosto ne sum ja nosel na glavata

dali e navedeno deka mora da se nosi na glavata ili deka treba da ja imas so sebe?
zatoa sto skoro sekoj ja nosi na raka ,a mene me zapreja i sakaja da mi pisa kazna zosto ne sum ja nosel na glavata
ај размисли/

ќе те штити кацигата ако ја носиш на рака?

нуб/

Кацигата е за да ја заштити главата така да МОРА да се носи на глава за да не те казнат. А и од друга гледна точка, зошто не би носел кацига додека возиш? Стварно не разбирам зошто се расправаат луѓето кога ги тераат да носат кацига.

дали е дозволено преминување на полна линија ако на пример возачот пред вас се влечка со 30 км на час или помалку
Преку единечна полна е дозволено ако тој пред тебе вози 25 км/ч.... ако имаш двојна полна, забрането е билокакво преминување на линијата.

Зависи дали ја носиш на лева рака или на десна... ако ја носиш на лева нема да ти пишат казна, ако ја носиш на десна ќе ти пишат.

Глуп си или се прајш дека си глуп? Мене ми делува ко она второто... Можиш да се заштитиш од сида ако го носиш кондомот в џеб??? Арно не ти лупнал 35 евра казна, седи мирен.

уште да кажиш дека безжичен интернет има... ќе си резервирам место :)

Преку единечна полна е дозволено ако тој пред тебе вози 25 км/ч.... ако имаш двојна полна, забрането е билокакво преминување на линијата.

Зависи дали ја носиш на лева рака или на десна... ако ја носиш на лева нема да ти пишат казна, ако ја носиш на десна ќе ти пишат.

Глуп си или се прајш дека си глуп? Мене ми делува ко она второто... Можиш да се заштитиш од сида ако го носиш кондомот в џеб??? Арно не ти лупнал 35 евра казна, седи мирен.

уште да кажиш дека безжичен интернет има... ќе си резервирам место :)

more lujge ve prasuvam dali znajte sto pisuva vo zakono dali treba da se nosi na glavata ili da ja ima vozacot so tebe
oti ako vida deka imas kaciga ne te zapira pa makar i na raka a mene me zapreja i ce mi pisuvaja

more lujge ve prasuvam dali znajte sto pisuva vo zakono dali treba da se nosi na glavata ili da ja ima vozacot so tebe
oti ako vida deka imas kaciga ne te zapira pa makar i na raka a mene me zapreja i ce mi pisuvaja
Ако се прашувам јас, ќе пишам казни за секој шо се качил на 2 тркала без кацига на ГЛА. На глата машко, на глата, кацигата се носи на глата, за недај боже ако направиш сообраќајка да ти биде глата заштитена, бидејќи таа најмногу страда. А рацете треба да ти бидат на двете рачки и да го држиш моторот, а не со една да возиш со една да ја држиш кацигата.

И не зборам на памет, од искуство зборам, сум паднал на глава од мотор и лицето ми беше прилично оштетено оти не носев кацига. А случката беше смешна, како паднав на глава ни јас незнам. Од тогаш кацигата е на мене секогаш кога ќе се најде мотор под мене :)

Денеска ми стаса известување од Скопје од внатрешни дека не сум платил казна од пред две години за брзо возење на автопатот кај Катланово, дури и ме повикуваат да се јавам во станица на тој и тој датум. А казнава уште првата недела тогаш одлучив да ја заменам со казнени поени и се’ си помина океј.
Дали не му е евидентирано или сакаат по секоја цена да си наплатат незнам ама..... “’&‘%„%%“‘&%„%&‘„(%(*„*!&!*“!„*%„~....................

Ме интересира колку време треба да помини за едно дело да биде застарено ?
Во случајот се работи за сообраќајна несреќа....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom