значи во оваа дражва ако џандарот сака да те казни многу ретко можеш да се спасиш на суд, посебно во Куманово, судиите во прекршочно одделение се во најмала рака неписмени, по партиска линија запослени и во постапката место да гледаат еднакво и за двете странки за нив кажаниот збор од овластено службено лице (полицаецот) е светост, колку сакаш ти бранисе, влечи сведоци, тражи слики и шта ти ја знам, плус на сето тоа кога ке додадеш истите се неодговорни коса да ти побеле, сум имал случај со една судика од Прилеп, замисли таа од Прилеп немало каде ставиле во Куманово фак лоџик, како и да е, закажано рочиште во 9:00 ам, таа кафе пие абер нема да ги повика странките адвокатот во 9:45 ам има закажано друго рочиште и ми кажува седи тука кога ке ве повикаат влези и додека да ги прочитаат сведоците и странките јас ке дојдам само ми зврцни на телефон, влегувам јас во 10:00 бидејќи тогаш не викна госпожава го испила кафето и обвинетиот го прашува бранител ти треба? јас и кажувам најфино и најкултурно дека адвотот има од 9:45 друго рочиште и ке дојде во секој момент, таа лом ме направи прво мене како било дозволиво адвокатите да се однесуваат така ``неодговорно``, и во тоа исто време влегува адвокатот почна и него да го риба, али истиот без влакна на јазик и врати и од судењето искочи циркус, така видно навредена се налути и го одложи судењето, а странката која што ја бранеше адвокатот искочила од работа плус на сето тоа уште дваица сведоци имаше обезбедно, кои исто така биле во тоа време на работа, и тоа е само еден случај искуството што го имам со госпоѓата судија...
Па некогаш се замислам, где ја живим