Алфа ТВ

• Креатор на темата Креатор на темата paraglajder
  • Време на започнување Време на започнување
друже нема никакво кодирање, си имаат сите кабловски оператори картичка од алфа тв со таа картичка се одкодира алфа тв и си немаат мака, финтата е зошто сликата е катастрофа

Забораив да пишам.. тука имаше невреме баш во тој период, па може евентуално влијаело на линкот до сателитот .. ете сеа си е ок надвор,така да може и тоа да е :D

Дали почна со лош квалитет уште од првата минута на Реал.. или сред утакмица се зафркна сликата???

Забораив да пишам.. тука имаше невреме баш во тој период, па може евентуално влијаело на линкот до сателитот .. ете сеа си е ок надвор,така да може и тоа да е :D

Дали почна со лош квалитет уште од првата минута на Реал.. или сред утакмица се зафркна сликата???

од почетокот беше со лош сигнал ,а и не е од сега лошиот сигнал поодамна е , туку сеа оти има примера дивизион се жалат луѓето

од почетокот беше со лош сигнал ,а и не е од сега лошиот сигнал поодамна е , туку сеа оти има примера дивизион се жалат луѓето

Не бе баце, грешка си. На најавната емисија шо беше пред утакмицата сликата си беше супер, ама од кога почна преносот во живо сликата стана како слагалица :toe:

Не бе баце, грешка си. На најавната емисија шо беше пред утакмицата сликата си беше супер, ама од кога почна преносот во живо сликата стана како слагалица :toe:

Значи пак ке испадне дека било кодирано а ??? :)

Значи пак ке испадне дека било кодирано а ??? :)

друже од кодирано до слика катастрофа има многу голема разлика

кодирано тие да не глеаш ништо сликата да ти е укопана во еден кадар ,а катастрофа слика ти е да глеаш како трчи некој по терен а да не знаиш кој е :wink:

добро објаснување во секој случај

друже од кодирано до слика катастрофа има многу голема разлика

кодирано тие да не глеаш ништо сликата да ти е укопана во еден кадар ,а катастрофа слика ти е да глеаш како трчи некој по терен а да не знаиш кој е :wink:

добро објаснување во секој случај

Абе не ме сфати убаво..
Сум глеал на разни канали мегу кои и Раи Уно или Дуе и незнам кои други дека кога има утакмица станува лоша сликата..ко со коцкици или ко да снежи.. но не и да укочи скроз.Затоа ти викам можно е да е тоа.
Логиката е таа да ,штом се појавило тоа на почетокот на првата утакмица и престанало на крајот на 2рата утакмица,па мора да е нешто такво.
Друго незнам што би можело да биде..

алсат има најдобра слика од сите македонски тв што во моментов ги гледаме, па кој сака нека смени канал нека си слуша на албански пренос од Ла Лига, али кога имаме на македонски зошто да не го искористиме тоа е тоа

Јебига брат, јас се навикнав на албански да дрдори оној:jaj:....лани цела сезона ја гледав на албанските супер спорт, сите утакмици ги гледав и бев презадоволен пошто сите на форумот пишеја на нет дека гледаат. Еве годинава имаме шанса на македонски и....:nesum:. Да се надеваме дека ке направат нешто шутрациве.

Де бе дотолку ли ви е лоша ? кај мене пичи... најбољи слика има, телекабел Ск.

И кај мене беше катастрофа. Играчите едвај се познаваа, топката не се ни знаеше каде оди. Ја гледаш кај некој играч, и после некое време ја гледаш во мрежата. За уште поголема штета, овие од кабловскава немаа пуштено Алсат, па морав да се задоволам со тоа на Алфа. Али ај, боље ишта, него ништа..

кај мене беше супер, сликата баш си беше океј
но прикличен бев на антена а не преку кабловска :)

kako so gi citam komentarite vo povekjeto gradovi slikata na alfa bila cista katastrofa
ako bide vaka cela godina ke morame da gledame na alsat barem i albanski ke si naucime nesto:vozbud:

Јас сум на КејблТел во Скопје. Алфа се гледа КРИСТАЛНО.

Незнам како одат тие работи но може ли и останатите кабелски оператори да земат сигнал за Алфа ТВ од кај што зима КејблТел од Скопје?

Со тоа би се решил проблемот.

И во Пробиштип не е баш нај нај:toe:
Добро се гледа,но полошо за разлика од другите телевизии

Абе не ме сфати убаво..
Сум глеал на разни канали мегу кои и Раи Уно или Дуе и незнам кои други дека кога има утакмица станува лоша сликата..ко со коцкици или ко да снежи.. но не и да укочи скроз.Затоа ти викам можно е да е тоа.
Логиката е таа да ,штом се појавило тоа на почетокот на првата утакмица и престанало на крајот на 2рата утакмица,па мора да е нешто такво.
Друго незнам што би можело да биде..

А коа е логиката ако мислат со таков пренос да пренесуват Ла Лига :tapp: .....а тоа за Раи Уно Дуе можеби од што е забрането ако има друг откупено права па кај нас операторите да ги кодират за време на утакмица

Немам јас некој проблем со сликите само бидејќи користам 3 Макс-Сликата е мераци на сите програми не само на Алфа

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom