Алфа ТВ

• Креатор на темата Креатор на темата paraglajder
  • Време на започнување Време на започнување
И јас мислам на тоа дека зимаат од интернет..Ги видов тие квадратчињата и помислив на тоа..
у никој случај не ја зимаат од интернет , тоа нема да се деси кога тв правата се откупени најчесно за три сезони , изгледа до ресиверот е од кабловските оператори:wink:

Кога играа Реал во саботата и кај мене сликата не беше многу кристална, не дека беше толку лоша како некои слики погоре, ама на Алсат беше подобра. Некако многу беше темна на Алфа.

Од друга страна вчера кога ја даваа Барса и после преглед на колото беше супер така да не знам до што е.

Па и прегледот не беше сјаен...некако како да сецка сликата, исто како на интернет. Истото беше и со Холандското првенство лани, некако како да е компјутерски многу. Што не чини - не чини, тоа е факт. Погледни ја на Алсат сликата, и спореди ја со Алфа. На Алсат некако лизга сликава, не сецка како на Алфа. А за тоа што се појавуваат коцкици, што не се гледа топката и слично па да не зборим...

Па и прегледот не беше сјаен...некако како да сецка сликата, исто како на интернет. Истото беше и со Холандското првенство лани, некако како да е компјутерски многу. Што не чини - не чини, тоа е факт. Погледни ја на Алсат сликата, и спореди ја со Алфа. На Алсат некако лизга сликава, не сецка како на Алфа. А за тоа што се појавуваат коцкици, што не се гледа топката и слично па да не зборим...
Изгледа дефинитивно е нешто до кабелските оператори. Кај мене прегледот беше топ ни засецка ни ништо. Чиста слика, звук од трибините. Сепак мислам дека Алфа иако во последно време се подобрува со својата програма, мора да превземе нешто за секаде да биде сликата добра, нека ги контактира кабелските оператори и заедно да најдат чаре.

неможе да споредувате алфа со алсат , бидејки едната е на сателит а другата е на земска антена , алсат има најјак сигнал и најјака слика од сите тв во македонија тоа е факт

а за алфа изглеа ке треба некој мерки да се превземат со кабловските оператори(бидејки ресиверите се HD а од тоа нема ништо):toe:

2900 ден. 84 kанала

Многу е.

Инаку читајте наназад, од официјални извори дознавам дека не е до кабелските оператори.

Да не испадне дека само зборувам лошо за Алфа ТВ, спортските вести мислам дека им се најдобри, ама што се стипси да пуштат по квалитетен сигнал до сателитот од каде што превземаат кабелските оператори - така е.

Многу е.

Инаку читајте наназад, од официјални извори дознавам дека не е до кабелските оператори.

Да не испадне дека само зборувам лошо за Алфа ТВ, спортските вести мислам дека им се најдобри, ама што се стипси да пуштат по квалитетен сигнал до сателитот од каде што превземаат кабелските оператори - така е.

Код:
http://www.maxtv.mk/mk/default.aspx
ете ти за макс тв

а за ова што викаш дека не сакаат да пуштат квалитетен сигнал мислам дека не си во право:wink:

Код:
http://www.maxtv.mk/mk/default.aspx
ете ти за макс тв

а за ова што викаш дека не сакаат да пуштат квалитетен сигнал мислам дека не си во право:wink:

Па сега ти кажувам од каде ми е информацијата.
А и логично е да сакаат да заштедат.
Нели гледаш дека кај сите кабелски оператори низ македонија што превземаат сигнал преку сателит сликата е тиња.
Добра е сликата само кај тие со дигитална телевизија и кај тие кабелски оператори што превземаат директен оптички сигнал од Алфа ТВ.

у никој случај не ја зимаат од интернет , тоа нема да се деси кога тв правата се откупени најчесно за три сезони , изгледа до ресиверот е од кабловските оператори:wink:

Така се гледа друже исто како од интернет да е...

Дечки, кај мене сликата е буквално стакло, мислам дека проблемот кај тие што имаат лоша слика е до нивните кабелски оператори. Доколку е до Алфа тв ондак кај сите сликата ќе биде катастрофа а не кај едни топ а кај други лоша.

Преносот сега за Хетафе-Барса е топ. Изгледа им дојде паметот..

Кај мене можам да кажам дека Алфа е перфектна шпанско редовно глеам коа можам топ се нека продолжат така...

Добро е сега, многу многу е подобра за разлика од пред две недели. Малку сецка сликата поради врнеживе, али ќе се опраи. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom