Кој прелистувач го користите?

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување

Кој интернет прелистувач го користите?

• Вкупно гласачи
    149
Статус
Затворена за нови мислења.
На тој хотбар мислам, Андроник..
Не знаев дека и Мозила поддржувала такви ствари :oops:
Ај ќе видам што ќе направам... фала на инфото :)

streets_of_dublin напиша:
На тој хотбар мислам, Андроник..
Не знаев дека и Мозила поддржувала такви ствари :oops:
Ај ќе видам што ќе направам... фала на инфото :)

Десен клик горе на тулбарот и вклучи ја опцијата bookmarks toolbar.
Еве како би изгледало:
bar19zn.jpg

Андроник напиша:
Засега повеќе од половината користат Лисица. Инаку според мене, од горенаведениве постабилни би биле Netscape и Konqueror.

Нетскејп користев уште ко се појави интернетов у Македонија - кај мама на работа иии што сум знаел тогаш копиљ :lol: :lol: :lol: :lol:
А konqueror користам од факс кога сурфам, читалната ни е со Линукс Сусе и од дома кога идам преку Линукс-от, ама ретко... и ми делуе океј ...досега само 2 пати сум успеал да му напраам “краш“ на konqueror-ot :lol: :lol:

во моментов Mozilla 1.7.5, инаку Netscape 7.2..
Internet explorer, нема табови и за тоа не ми се допаѓа.
Плус не ја отвара страната како се вчитува, туку чека додека се не се симне.

Мајкрософт најавува дека 7.0 верзијата ќе содржи табови. Причината која досега не ја вградиле оваа опција, појаснуваат од Мајкрософт е стравот да не ги исплаши корисниците. Денес, велат дека се приморани ако сакаат да го задржат првото место на маркетот.

Андроник напиша:
Мајкрософт најавува дека 7.0 верзијата ќе содржи табови. Причината која досега не ја вградиле оваа опција, појаснуваат од Мајкрософт е стравот да не ги исплаши корисниците. Денес, велат дека се приморани ако сакаат да го задржат првото место на маркетот.

Имаше некои гласини дека новиот екплорер ќе биде надограден со некој од сегашните прелистувачи, како авант броусер или сличен. Не би ме изненадило. Така направија и со Giant AntiSpyware, ја купија и ја претворија во Microsoft AntiSpуware Beta 1 :D

humanoid напиша:
Имаше некои гласини дека новиот екплорер ќе биде надограден со некој од сегашните прелистувачи, како авант броусер или сличен. Не би ме изненадило. Така направија и со Giant AntiSpyware, ја купија и ја претворија во Microsoft AntiSpуware Beta 1 :D

Не знам дали прочита, во план е Мајкрософт да го купи и Ред Хет. :P

Андроник напиша:
Не знам дали прочита, во план е Мајкрософт да го купи и Ред Хет. :P

:shock: Е ова ме изненади :lol:
Немам прочитано. Ако им погледнат очите кон Мозила, тогаш дефинитивно ќе останеме без некој избор.

Еден дечко решил да ги тестира двата најпопуларни прелистувачи, Опера и Лисицата на SUSE Linux 9.1, Mac OS X Panther, и Windows 2000. Накратко, вели дека не може да се каже дека едниот е супериорен над другиот и дека двта изобилуваат со можности.

Closing thoughts

Overall, I have been happy with both Opera and Firefox. Both are rich in features, and though only Firefox is open source, both browsers offer many options for customization beyond mere cosmetics. I cannot say that one browser is superior to the other. If one is willing to consider both open and closed source options, than picking one of these browsers over the other will likely come down to issues of convenience, personal preference, or the particular tasks one typically uses his browser for. One user may choose Opera for its one-time install with no assembly required, while another may choose Firefox because of a handful of extensions he simply cannot do without. Perhaps Opera's integrated mail and chat clients or method of RSS implementation will win over one user, while another will gravitate towards Firefox's lack of banner ads and choose Mozilla's Thunderbird for email.

Јас ги користам и Лисицата и Операта истовремено и има една работа која страшно ме нервира. Кога имам отворено форум на кајгана и нормално ми е наместена кириличната поддршка, ако отворам нов прозорец ( не нов таб) и на операта и на лисицата поддршката останува, што не беше случај со ИЕ. Ако сакам да искуцам адреса на веб страна треба пак да стискам алт+шифт :evil:

И мене тоа страшно ме нервира. Тоа е од системската подршка, не верувам дека може некако да се подеси.

Андроник напиша:
И мене тоа страшно ме нервира. Тоа е од системската подршка, не верувам дека може некако да се подеси.

Епа како може кај ИЕ да работи океј, а кај ове 2 не :?

Андроник напиша:

Епа треба да се поправи тоа во наредните верзии на 2та браузери, пошто вака ептен ме нервира и можно е да ги сменам

Ви изгледа познат дизајнот на овој прелистувач? :D

Тоа е новиот интернет експлорер 7.0 кој сеуште е во бета верзија. Малку, или малку повеќе го позајмиле дизајнот, едноставноста и прегледноста од Firefox :D
Но како и да е, за пофалби е што барем позајмуваат од подобрите, а богами и не се срамат во тоа :D

ie7a0kw.jpg

ie7b8nm.jpg

ie7c1mm.jpg

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom