Правете ги фасадите оти државата ќе ве казнува од 100 до 500 евра.

• Креатор на темата Креатор на темата bucio
  • Време на започнување Време на започнување
Ми се свиѓа законот. Ја лично сум идел по куќи каде што од надвор е стварно бедно а внатре мислиш се наоѓаш у некој луксузен хотел. Е сега нормално има исклучоци каде што некој и не може да си дозволи фасада а и внатре му е бедно (=

хммм, а дали затегнато платно за билборд на целата фасада ќе се смета за ФАСАДА????
се надевам ДА, ако не друго во тренд е......, па и онака...виртелното е главна фора во владениево Гwујово...:)

Супер е законов, дури за градовите и построг да го направеа подобро ќе беше!
Убаво кажа румз погоре, кој не е способен во определениот рок да гради ич нека не почнува, нека купи готов стан или нека се сели во помалку урбано подрачје!
Фала богу да заличи Скопјево на нешто.
Доста беше од кочијаши што градат куќа 10 години, прекопуваат улица и оставаат 6 месеци прекопана да стои, гради со еден мајстор и веќе навикнат си 3 години да слушаш чекан како мава, оставил песокот на тротоар и ракија пие со мајсторот :uvo:
Море како не им текна и по зградиве да воведат ред... реновирање станови во одреден месец во годината, определен од куќниот совет.

Море онај паторокон имат судни маки да видит некогаш ама ајде да не му давам појке комплименти...некој аку закрпил еден спрат и една соба па уше фасада без пари да прајт:uvo: тој ли треба да му кажи на некој дека куката глупо му изгледа без фасада, народов ли до толку ни е глуп не знае за вкус за добра фасада и за добро уреден двор... па ова никаде го нема особено не во земји каде што има 70 % невработеност и народ што нема леб да јади....Што не се пофали со нешто вредно туку само со никакви закони и споменици ...

Законов најповеќе ќе ги засегне посиромашните, а во 1996 година на пописот бев во мало со такви куќи. 90% од сите што немаа фасада беа поддржувачи на ВМРО. И нив најмногу ќе ги засегне.

Така да овај закон сигурно ќе падне.

Јас типувам дека Љубе Бошкоски ќе го турни на Уставен суд и ќе си добие поени кај тие луѓе, кои и така имаат големи симпатии спрема него.

Супер е законов, дури за градовите и построг да го направеа подобро ќе беше!
Убаво кажа румз погоре, кој не е способен во определениот рок да гради ич нека не почнува, нека купи готов стан или нека се сели во помалку урбано подрачје!
Фала богу да заличи Скопјево на нешто.
Доста беше од кочијаши што градат куќа 10 години, прекопуваат улица и оставаат 6 месеци прекопана да стои, гради со еден мајстор и веќе навикнат си 3 години да слушаш чекан како мава, оставил песокот на тротоар и ракија пие со мајсторот :uvo:
Море како не им текна и по зградиве да воведат ред... реновирање станови во одреден месец во годината, определен од куќниот совет.
ЕПА НЕ СЕ СИТЕ БИРОКРАТИ КРАДАЧИ па за да можат во еден месец да ја направат куќа дали вие сите овде имате некое чуство за другите или се гледате само себе си, тој сигурно би ја направил за еден месец аку има средства за тоа ти не треба да му кажиш . мизерии ми се гади од таквите како вас...

Може ли да падне на уставен?Се крши ли негде правото со наметнување задолжителна обврска?
И уште едно прашање,колку кошта фасада за куќа на два спрата?

Може ли да падне на уставен?Се крши ли негде правото со наметнување задолжителна обврска?
И уште едно прашање,колку кошта фасада за куќа на два спрата?

Фасадата е прашање на вкус, можеби мене ми е убава куќата без фасада.

Како ќе наредат задолжителна фасада, ќе има пропишана дебелина на малтерот или дозволени бои кои можат да се употребат?!?

Ова е сето сива зона, а се што е во сива зона оди касапана на Уставен суд.

ЕПА НЕ СЕ СИТЕ БИРОКРАТИ КРАДАЧИ па за да можат во еден месец да ја направат куќа дали вие сите овде имате некое чуство за другите или се гледате само себе си, тој сигурно би ја направил за еден месец аку има средства за тоа ти не треба да му кажиш . мизерии ми се гади од таквите како вас...

Ако неможеш да се помириш со фактот дека постојат луѓе кои и без да крадат од тебе успеале да создадат услови за пристоен и удобен живот, тогаш исклучи CAPS LOCK и оди лечи комплекси со мајка ти и татко ти дома.
Кога некој ќе ти ја прекопа улицата пред куќа и кога ќе ти тропа речиси секој ден со години со чекан и кога ќе ти истури песок на тротоар кој ке стои таму 2 месеца тогаш него прашај го дали има некое чувство за другите или се гледа само себе!

Ти направи си ја куќата како што вели законот, па после внатре во неа нека ти се гади од кого сакаш!

а бе урбан хаос вака се решавало а првин да ги урнат они зградине кои се испоградија на нечие земјиште ,без дозволи кои се испод сите можни стандарди(не дај боже утре да не стрефи земјотрес има пола скопје да отиде у пм ко кула од карти)
Па потоа да земат со вакви работи (глупости) да се бават
а на крај сиромашнит два пати плаќа
је би га ова е македонија

Ако неможеш да се помириш со фактот дека постојат луѓе кои и без да крадат од тебе успеале да создадат услови за пристоен и удобен живот, тогаш исклучи CAPS LOCK и оди лечи комплекси со мајка ти и татко ти дома.
Кога некој ќе ти ја прекопа улицата пред куќа и кога ќе ти тропа речиси секој ден со години со чекан и кога ќе ти истури песок на тротоар кој ке стои таму 2 месеца тогаш него прашај го дали има некое чувство за другите или се гледа само себе!

Ти направи си ја куќата како што вели законот, па после внатре во неа нека ти се гади од кого сакаш!
Не бе душо не лечам комплекси јас само сум реална и факт е дека има луге кои работат за помалку од сто евра а разликата мегу тебе и мене што јас сум успеала да ги сватам тие луге а ти не, па аку си созадал услови зошто не му поможиш и на другиот да создаде? Но секој коментар со човек кој не ја сфака суштината е излишен и не коментирам повеке ...

Zosto da plukame be...jas neznam so narod,se donese zakon i odma dzefa.Abe zakon e i KRAJ.Ako si napravil kuka dovrsi ja fasadata ili plati,treto nema...segasnata vlada sekako ne se moj favoriti,no ona sto treba da se pocituva treba:toe:
Ova e norlamen zakon i go ima vo cel svet...

Да само знаете колку пари ќе украде владата од ова...
"Live your life like robots, you are programed"
Убаво кажа некој погоре, што со тие што немаат пари да прават фасада?

Да само знаете колку пари ќе украде владата од ова...
"Live your life like robots, you are programed"
Убаво кажа некој погоре, што со тие што немаат пари да прават фасада?

Ќе давал Бранко и компанија кредити со парите што ги украдоа.

Неспособноста енергијата да ја насочат кон вистинските проблеми доведува до глупи и ненормални предлози. Дали некој има пари или не тоа не е битно, ебати кретените.

пс: најјако им е она срање со обавезно поставување на домар во секој објект со више од 3 сопственици.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom