Правете ги фасадите оти државата ќе ве казнува од 100 до 500 евра.

• Креатор на темата Креатор на темата bucio
  • Време на започнување Време на започнување
Ќе давал Бранко и компанија кредити со парите што ги украдоа.

што к*р сега го барате овде бранко каква врска има тој со овај закон
уствари кога ке размислам може утре да излезе некој од портпароливе на владејачкава партија и да рече дека бранко го донесол овој закон

Ми се свиѓа законот. Ја лично сум идел по куќи каде што од надвор е стварно бедно а внатре мислиш се наоѓаш у некој луксузен хотел. Е сега нормално има исклучоци каде што некој и не може да си дозволи фасада а и внатре му е бедно (=
Секој си има право како сака да си го уредува својот дом независно дали е од внатрешна или од надворешна страна...едноставно мое е и како сакам така ќе си го направам. Претерува владава со закониве:nenene:

Не бе душо не лечам комплекси јас само сум реална и факт е дека има луге кои работат за помалку од сто евра а разликата мегу тебе и мене што јас сум успеала да ги сватам тие луге а ти не, па аку си созадал услови зошто не му поможиш и на другиот да создаде? Но секој коментар со човек кој не ја сфака суштината е излишен и не коментирам повеке ...

Јебеш ми матер, чим си ги сфатила тие луѓе, дај објасни ми како со 100 евра месечно се гради куќа? 20 ќе ги изградам, ГОДИШНО и тоа. Море, град ќе изградам.

Море има сите фасади да ставате,итоа “термо“ од по 20 евра квадрат.Оти ќе фрчат казни.:pos2:

Море има сите фасади да ставате,итоа “термо“ од по 20 евра квадрат.Оти ќе фрчат казни.:pos2:

ти трљај раце ке има работа за тебе................... ама ке падне ова гомно од закон на уставен:) уствари кој кур па мозе и со карбит дасе измачка фасадата а карбитот е каде каде поефтин од тие ваши фасади од 20 24 еура :)

Секој си има право како сака да си го уредува својот дом независно дали е од внатрешна или од надворешна страна...едноставно мое е и како сакам така ќе си го направам. Претерува владава со закониве:nenene:

Си има норми. Никој нема да ти издаде дозвола за градба ако му кажеш дека не планираш да ставиш фасада. Арно ама, кога му носиш проект на тој во општина што треба да ти издаде дозвола за градба, ти му носиш со се фасада. И тој врз основ на таа слика и тие критериуми, ти издава дозвола. Не се работи за тоа што ТИ го сакаш, туку си има однапред поставени норми и правила на игра. Што има полиција да те казнува ако поминуваш на црвено??? Гледаш нема кола лево, нема кола десно, 3 саат по полноќ е, живо пиле по улици нема, ама пак ќе стоиш на црвено! Тоа е, правило на игра.

Јебеш ми матер, чим си ги сфатила тие луѓе, дај објасни ми како со 100 евра месечно се гради куќа? 20 ќе ги изградам, ГОДИШНО и тоа. Море, град ќе изградам.

прво ДЕФИНИРАЈ куќа :)
ова??
143348457_7da1f47906.jpg

ova??
68_Our%20New%20House%20-%20Front%20Side%204.JPG

ili ova??
39073_1.jpg

хммм , дампинг a??? нашите ееевропски за МКД се 24 евра :)

20 евра...толку...
Се распрашував пред некој ден...
Да завршам со инсталацииве, па столаријата, и фасадата ќе е на дневен ред...
А има квадратура...упм...11Х10 и два спрата по 12Х12, со стандардна висина 2,20...

ти трљај раце ке има работа за тебе................... ама ке падне ова гомно од закон на уставен

Не може да падне на уставен, затоашто не е противуставен. Противуставен ќе беше ако при добивање на дозвола ти во проектот немаш фасада. Ама ако имаш фасада и после не ставаш фасада затоашто немаш пари, немаш ни дозвола за градба. И вјууууууууууууу, ја рушиме куќата и тука правиме игралиште за кошарка, да имаат децата кај да играат. Нема ништо противуставно.

Абе за неуставност...нема неуставност...ама Македонија дали е за ваков закон е прашањето...како што образлагав погоре...

Не може да падне на уставен, затоашто не е противуставен. Противуставен ќе беше ако при добивање на дозвола ти во проектот немаш фасада. Ама ако имаш фасада и после не ставаш фасада затоашто немаш пари, немаш ни дозвола за градба. И вјууууууууууууу, ја рушиме куќата и тука правиме игралиште за кошарка, да имаат децата кај да играат. Нема ништо противуставно.

:uvo: ке падне поради куќите досега изградени, којсе без фасада еве ке параиме муабет а уствари со праиме кога кети дојде инспекција ти писува казна и идес на суд и ти вика судијата зашто несија направил фасадата, и ти му викас господине судија јас колку можев направив но бидејки државата ми зема пари за комуналии,а неми донесе ни санитарен чвор ни вода ни струја јас со тие пари шо ги давам сега зада избушам вода и пари за септичка јама ете ја фасадата:toe:

:uvo: ке падне поради куќите досега изградени, којсе без фасада еве ке параиме муабет а уствари со праиме кога кети дојде инспекција ти писува казна и идес на суд и ти вика судијата зашто несија направил фасадата, и ти му викас господине судија јас колку можев направив но бидејки државата ми зема пари за комуналии,а неми донесе ни санитарен чвор ни вода ни струја јас со тие пари шо ги давам сега зада избушам вода и пари за септичка јама ете ја фасадата:toe:
И судијата ќе ти рече а да направеше ти друже 50 квадрати куќа наместо 150? Кој ти е крив што ти немаш пари за да ја довршиш? Градиш куќа, не е и не треба да биде лесно.

И судијата ќе ти рече а да направеше ти друже 50 квадрати куќа наместо 150? Кој ти е крив што ти немаш пари за да ја довршиш? Градиш куќа, не е и не треба да биде лесно.

да ама господине судија мене државата ми зема пари за нешто што немиго обезбеди зато ве молам нека ми ги вратат парите,што ми ги земаа за асвалтиран пат за Одвод за водовод за улично осветление бидејки сето тоа го нема и јас кеси напраам фасада доколку не кесе тужиме во стразбур, ( тоа го научивне од нашите браќа Албанци) кој си градат ѕидови околу куќите а немеат даги градат,како идае ако некој може без фасада кеси опне фасада од карбит или вар која нема да го кошта 24 еу туку 0,6 еу за квадрат :)

Зошто мислам дека и овој закон ќе падне на уставен, како може инспектор да ти нареди ти што треба да правиш и како на сопственото земјиште за кое плаќаш даноци на самата држава???Јас колку што знам инспекторот не може да има јурисдикција во мојот двор, он може тоа да го направи на државно земјиште, али на приватно земјиште не може.Не е тоа веќе нарушување на приватност или??Корегирајте ме ако сум грешка слободно.

Зошто мислам дека и овој закон ќе падне на уставен, како може инспектор да ти нареди ти што треба да правиш и како на сопственото земјиште за кое плаќаш даноци на самата држава???Јас колку што знам инспекторот не може да има јурисдикција во мојот двор, он може тоа да го направи на државно земјиште, али на приватно земјиште не може.Не е тоа веќе нарушување на приватност или??Корегирајте ме ако сум грешка слободно.

Потенцирав погоре зошто не може да падне на уставен. Архитектите на форумов ќе објаснат како бара законот да биде проектот, ама верувам го бараат со се фасада, инаку нема да ти издадат дозвола за градба. Да не ставиш фасада на проекто кој бил со фасада е исто како да добиеш дозвола за градба на 100 метри квадратни куќа, а ти цепаш 200. Све тоа се руши.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom