35 дена..за Матка

• Креатор на темата Креатор на темата Anco
  • Време на започнување Време на започнување
Авантурите на Анчо повеќе од Опстанок на Пелистер од Паљото.

Го прочитав цел пост до крај, и ако пишаното е вистина .... интересен начин за да се помине денот. Можда е пензионер можда е човек во години без работа па пробува да си го направи животот поинтересен позабавен макар и пишувал глупости кои ете тука има фаци кој не може да ги сварат ... јбг ако ви е глупа темата скокнете ја не мора да ја гледајте со презир.

(y)

У реду е сеирџии. (y)

@Anco за да не ти ги ебаваат вака темите мој предлог ти е ваквите дешавки да си ги пишуваш у Драга Кајгана.

Една дешавка што да ти зборам..

Два-три банови ти мавнаа и одма сериозен стана бе...

Доволно е да го споредиш бројот на лајкови на постот од Анчо со лајковите на првиот ајде да кажеме "коментар", лесно ќе заклучиме како му работат мозочните вијуги на просечното македонче.Ако владата ја запустува и сере врз државата,ни ние со прст да не мрднеме,па дури и да ја дозасереме и да ја дозапустиме.Шо кур ме боли бе па моја да не е државава,на грујо е..оh wait..И уште нешто,се кладам ако темава ја отвореше некоја од популарните членки на форумов ќе следеа коментари од типот,браво,алал да ти е срцка,кога ќе работиш пак да доеме да ти помогнеме итн.Лембечишта невидени.

Picture 1813.jpg до денес 23.09.голи жици под напон-Picture 1820.jpg потоа поставено привремена заштита-капак
можеби сега откога ќе ги види сликиве ЕВН или Коце или Никола,па ќе постават трајна заштита и безбедносни капаци тука.Picture 1811.jpg до денес беше вака,Picture 1812.jpg и вака Picture 1815.jpg после кроењето и чистењето.....
истото место низ кое ако поминеш,а мораш нема друга патека,целиот ќе се одереш од капините и трњата од двете стани,
богами и јас (не ставив ракавици, вадев трнчиња потоа од рацете, тоа на патот ми е торбата со алатот)

Последно уредено:
Јас утре за малку.[DOUBLEPOST=1411498587][/DOUBLEPOST]
Една дешавка што да ти зборам..

Два-три банови ти мавнаа и одма сериозен стана бе...
Седи сега...Јас сум за тоа рекордер, со 8 опомени, 5-6 баниви и незнам колку казнени поени ЗА помалку од 1000 мислења... @Џонтра Волта[DOUBLEPOST=1411498976][/DOUBLEPOST]И јас го прочитав до крај и да ти кажам право @Anco клошаришта и хејтери има насекаде. Ти гледаш да му ја поправиш оградада за утре тие да не се развалкаат во капините, а тие ти ронат бурек над глава... Е**ти младината... Толку да се безнадежни и да не ги интересира за ништо, незнам.
Во секој случај те поддржувам. Само едно нешто, да пазиш тие будалите да не те казнат за ,,уништување'' на природата, ништо не е чудно...

Последно уредено:
Премногу butt hurt членови во последно време.
Да не заборавивте дека сте во виртуелен свет и секој може да пише што сака?

2cent

Picture 1818.jpg големо пано,3-4 м во ширина и високо над мене многу, и ниско до земји,полно со податоци за Матка
ама ништо од тоа дека нешто и ќе прочиташ или видиш,наредиле цепаници некој дибеци,или некој цепаници наредиле дибеци,исто ти се ваќа, па зошто и е ставено тоа табло-пано-бил-борт-реклама како ли се вика,нели за информации...???
Picture 1805.jpg е оваа клупа е „кад смо млади били ми“ - тада за љубав ниси знала ти ...спомени и први бакнежи...
срамота секој ден тука поминуваат многу посетители а 90% се странски туристи - што ќе видат ,што ќе сликат,што ќе кажат.
Picture 1807.jpg ова е нешто погоре по патеката,ништо од масата или потпирачи на клупата,а јас тука малку седнав да си сварам едно кафе на плинското, е онаа дупка во средина супер ми дојде за пластичната чаша,како порачана за тоа.
Picture 1824.jpg е за да се напиеш од оваа единствена чешма во целиот тој простор од нек.КМ ти треба оној Кличко на раменици да те качи. Зошто е тоа така оставам на вас да решите, а толку ми се пиеше вода, бар да ја пробам - природна.
-----------------------------------------------
ееј има уште од оваа чудна Македонија, поточно заборавена Матка, ретка убавина, бидете тука ќе видите и читате.

Едно прашање до @Anco чисто ме интересира. Некаде (не знам точно) рече дека си генерација 50 некоја, така? Дали ја имаш таа привилегија да се возиш гага секој вторник, петок и сабота?

Picture 1822.jpg Picture 1825.jpg Picture 1823.jpg оди шетај, седење дома,какво седнување во овие коприви.
а пази молимте ова граѓанкиве купуваат коприви набрани околу пруги и канали и мочани од кучиња, а овие ти се овде 1 кл.
Picture 1810.jpg еве ја и ширината на патеката,нема еден чекор во ширина,нема ограда а удолу провалија и вода.
е вака не се оди во Европа, бар тие европјаните го гледаат ова секој ден и богами и го сликнуваат да покажат таму.
Picture 1817.jpg еее. некогаш два чекора погоре имало и чешма тука,сега ништо.не може ни да се доближиш погоре.
друг пат мора да понесам и некоја цевка 1м не е повеќе од 100 денари..-
Picture 1816.jpg аха, значи стварно сум работел нешто,не било лага. Ама ФАЛБАТА Е РЃА, тоа си го знам.
------------------------
денес си купив билет,види не ми текнало до сега да прашам дали е бесплатно за мене,бидеиќи не сум пензионер ,тоа важи изгледа за пензионери а години јок.

Последно уредено:
Седи сега...Јас сум за тоа рекордер, со 8 опомени, 5-6 баниви и незнам колку казнени поени ЗА помалку од 1000 мислења... @Џонтра Волта

Да е до мене ти и перманентен би попил :D Исто и тој Џонта Волна, ептен курнази.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom