Шкотска - Македонија 2-0

• Креатор на темата Креатор на темата Ddime
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Само прво гледав, видов колку се слепци у напад и сменив. После неискористени шанси очекувано беше дека ќе го јадеме.

што да правиме кога самите играчи не сакаат или немаат квалитет да покажат и докажат дека можат и некој успех да направат.... иако шансата за бараж беше пропуштена уште кога изгубивме од Исланд,сепак денес требаше да се покажи и докажи дека тогаш сме имале слаб ден,сме немале среќа... е па докажааа драги мои колку вредиме на фудбалскиот пазар,се покажа и Горан Пандев,нашиот бисер.... 5 милиони се многу за него очигледно-кога треба нигде го нема

За постов
reputation_pos.gif
зошто се согласувам со најголемиот дел од она што си го пишал. Само малку да те корегирам за делот на крајот.

Да натурализираме не можеме, правилата не се како порано. Треба да игра во наше првенство играчот, незнам точно колку време, или да има наше потекло за да добие документи и тоа... Ние имаме квалитетни странци одвреме навреме но тие веднаш си одат. Останува само просекот. Значи ќе мораме со наши сили...

За натурализирањево... колку што знам на Вашингтон (нигата шо играше во Ѓорче а сеа во Партизан.. впрочем знаете кој е:wink:), му требаше уште една сезона за да добие македонски пасош. Е само газдата на М.Ѓ.П. зина за пари и го продаде одма, а сигурно играчов ќе вредеше дупло појќе нареднава, и би добил наше државјанство. Тоа ти се две муви со еден удар. И мислам дека треба ффм барем да ги советува тимовите да не ги продаваат ваквите играчи предвреме.:jaj:

Нема шо да кажам освен да кажам дека не знаеме да изиграме еднаш за Македонија за публика со срце а ние шо П#ч“иииииии:nenene:

Нема шо да кажам освен да кажам дека не знаеме да изиграме еднаш за Македонија за публика со срце а ние шо П#ч“иииииии:nenene:

Ние си изигравме на доследно ниво. Шкотска од друга страна, не заслужи ни П од победа. Арно ама, животов не бил секогаш розов, и нас не не послужи среќата да погодиме 1-2 од прилично многуте шанси (како за нас). Тука и притисокот и искуството си го прави своето. Како и да е, со добра или лоша игра, загубивме, ќе чекаме шанси за наредно светско.

Ние си изигравме на доследно ниво. Шкотска од друга страна, не заслужи ни П од победа. Арно ама, животов не бил секогаш розов, и нас не не послужи среќата да погодиме 1-2 од прилично многуте шанси (како за нас). Тука и притисокот и искуството си го прави своето. Како и да е, со добра или лоша игра, загубивме, ќе чекаме шанси за наредно светско.

За нас секогаш бил црн

Фудбалска ЗВЕЗДА Е!!!! Никој тоа неможе да го успори :)

А за грешки дали не смее да прави,земи погледи малце на www.youtube.com играчи од светска класа како промашуваат празни голови. :)
Brat ziti sve nemoj da mi kazues kako promasuaa goloj golemi igraci, fakt e deka Pandev trebase da dodade do Stojkov ne da izigrava nekoja zvezda.Veruj deka da asistirase do Stojkov sea ce go slavevmo a nemase da plukamo po nego:salut:

fakt e deka Pandev trebase da dodade do Stojkov ne da izigrava nekoja zvezda.Veruj deka da asistirase do Stojkov sea ce go slavevmo a nemase da plukamo po nego:salut:

По 100-ти пат, Стојков е во ОФСАЈД кога Пандев прима топка, не смее да му додаде...

Седлоски под итно раус од оваа репрезентација, Новески да се седне некое време на клупа чисто педагошки, да не трипа дека е некој фактор и дека секакви утакмици му се дозволени. Стојков-грешка број 3, требаше да биде сменет на почеток на второ откако го истера цело прво малтене неприметен и безполезен.
Останатот е се' лоша среќа искомбинирана со колективно немање поима и несинронизираност. Пандев не го кривам, не знам како да ви објаснам посликовито на тие шо серете за него, ама да не е он нема да имаме апсолутно ништо на противничка половина. Тоа ви е ко мотор од БМВ во Југо да опнете, исто.
Како и да е, овие квалификации беа шанса што нема да ни се укаже уште бајаги време, со поутепани екипи не верувам дека некогаш ќе се паднеме. Останува да се молиме дека на Платини ќе му помине тоа за ширење учесници на Европско, па некако да се надминеме да завршиме 3ти.
Исто така сум за останување на Јонуз и после овој циклус, нека се проба човекот асално.

Brat ziti sve nemoj da mi kazues kako promasuaa goloj golemi igraci, fakt e deka Pandev trebase da dodade do Stojkov ne da izigrava nekoja zvezda.Veruj deka da asistirase do Stojkov sea ce go slavevmo a nemase da plukamo po nego:salut:

Брате ај најди снимка од таа акција и види дека стојков беше во пасивен офсајд и судијата можеше (чити секако) ке дигнеше знаменцето.

Пандев кога ја прими топката Стојкове беше во оффсајд. Но кога направи чекор два пред да шутне Стојков беше у дозволена ситуација, чиста ко суза :smir:

Ја гледав само второ полувреме...Пандев очекував од она позиција да го пикни Гордон заедно со топката в гол, али ете, не се случи. А онај Георгиевски (мислам дека беше тој) нека го земит јажето и околу врат и ајт со здравје :nesvest: тиквар :nerv:.

Од 57сек. Величе Држикуровски кај само одеше...па одма прекин тука на средина, па и уште ми изиграват нешо на терен :nerv:.

А потоа за Седло и Митревски :tapp::tapp:
swiss%2Bcheese.jpg

Пандев кога ја прими топката Стојкове беше во оффсајд. Но кога направи чекор два пред да шутне Стојков беше у дозволена ситуација, чиста ко суза :smir:

Не ти е јасно правилото. Ако бил во офсајд, тој е мртов играч во таа акција. Ако прими топка, готово е.

Нема врска, више друг играч играл со топката, смееше да му ја подаде :smir:

Нема врска, више друг играч играл со топката, смееше да му ја подаде :smir:

Не смееше да му ја подаде бидејки тој се вракаше од офсајд. :)

Кога не ти се јасни некои работи подобро не пишувај.

Стојков се извлече од офсајд и ако му ја дадеше Пандев,судијата ке дигнеше.

Ама било поминало.:smir:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom