Porcupine Tree

• Креатор на темата Креатор на темата burn84
  • Време на започнување Време на започнување
Колку е само слична на Pure Narcotic :
и музички и текстуално... Споредете :)

Што се случува кога соработуват Steven Wilson и Mikael Akerfeldt (од Opeth):
Многу јако

Мене па лично не ми се свиѓа овој проект со Akerfeldt иако ги поштувам многу Opeth. Некако веројатно не беше според моите очекувања и ми звучи како да можеле многу подобро да направат.

Мене па лично не ми се свиѓа овој проект со Akerfeldt иако ги поштувам многу Opeth. Некако веројатно не беше според моите очекувања и ми звучи како да можеле многу подобро да направат.

Можда пошо не е истиот прогресив како со порќупајн шо Вилсон го тера, има многу експериментирање и психоделија.

Сигурно, ама ако гледаа да задоволат некои очекувања ќе беа по ограничени. Баш жал ке ми беше ако беа исти како Porcupine Tree или пак Opeth.

Можда пошо не е истиот прогресив како со порќупајн шо Вилсон го тера, има многу експериментирање и психоделија.

Сигурно, ама ако гледаа да задоволат некои очекувања ќе беа по ограничени. Баш жал ке ми беше ако беа исти како Porcupine Tree или пак Opeth.

Ве сфаќам, слушам јас повеќе стилови, не се ограничувам на еден звук и сè ама овој проект некако ми звучи слабо, неинтересно, не знам зошто.

За нигде е проектот. Кога го симнав се запрашав дали Вилсон воопшто има вмешано прсти или не. Слабо некако, млитаво. Што се однесува пак до Opeth, станува збор само за добар бенд за кој непотребно се крева претерано фама.

Да не терам оф, да се вратам кај шо морам.

Ги гледав во Солун пред 2,3 години лудница беше, штета што Стивен го стиша бендов со соло проектите.

[DOUBLEPOST=1395747521][/DOUBLEPOST]Предлог до @turvior или рецимо @Forrest Gump да темава ја преименуваме Steven Wilson со Porcupine Tree. Зш? Епа како шо може да е Trent Reznor и NIN(не хејтам) оти да не биде и оваа таква. Wilson има безброј сајд проекти и да не бегаме офтопик у оваа шо е посебно за Porcupine, а и да не отвараме нова, да ја преименуваме и да и дадеме и друга насока. Така ќе можеме слободно да си дискутираме за No Man, Storm Corrosion, Bass Communion, Blackfield, I.E.M., Continuum и уште ногу други.

Предлог поднесен, предлог усвоен?

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom