Грција најголем инвеститор во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Милојко
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ви смета тоа што државниот непријател број 1 е и најголем инвеститор

• Да

Гласови: 25 40,3%
  • Не

Гласови: 17 27,4%
  • Ич не ми чуе

Гласови: 20 32,3%

• Вкупно гласачи
    62
Ами кога за да го претворат Прилеп во првиот “град платен-паркинг“ запослија 30 луѓе кревачи на рампи,и кој не вадат пари ни за сопствената плата и заради кои градот комплетно е блокиран по улиците каде порано беше колку толку мирно,што им представува по еден вработен на секој тоалет да запослат,од кој ќе им се здрвува мочта на тие што предвреме би го пробале тоа?50 евра не се баш мала работа за такво “задоволство“.
Проблемот не е до менталитетот,проблемот е до властите на кој им се помили и “подоходовни“ (барем за нивниот џеб) фонтаните и спомениците одколку неопходните инфраструктурни објекти.Можеби моите сугестии за економски развој на државава изгледаат неостварливи,ама тоа сигурно не е од нашиот чурук менталитет,туку повеќе од глад за лесни пари на сите власти досега.Како ќе го објасниш фактот со менталитеот,што во општина како Прилеп со 100 000 луѓе има само еден полуградски тоалет,кој не е ни јавен туку повеќе е таен?Каде би се помочал тој некој?Зошто сите не се мочаат по улици штом имаме толку заебан менталитет како што кажуваш?:toe:

Абе брат, многу е јасно ти ова што го кажуваш, ја не го оспорувам тоа.
Велиш за Прилеп (секоја чест до градот), а што очекуваш кога во Скопје, кој како главен град нема ниту едно јавно веце во центарот на градот?!
Па затоа до пред некое време, копиљаната ќе си застане под камени мост, ќе се олесни ... и после смрдел цел плоштад. Епа ќе смрди.
За проблемов НАШ кој го имаме на секаде низ Македонија, а го има и на секаде низ светот, не сме само ние тие “варварите“ и црната точка на балканот, како што рече ти мора да се погрижат оне кленовине од владана и парламентот, па наместо 7000 ден. од седница и + 6000 за патни трошкови (на поединци), нека зимаат дупло помалце и да видиш како ќе може да се обезбедат плати на одреден број лица кои би се грижеле за оние "тоалети", кои како што гледаме и самите, станаа главна тема на разговоров.

И пак доаѓа на она што го реков.
Свеста е таа која треба да се промени, почнувајќи од оние во влада или парламент или пак било кои.
Ама секој си глеа за сопственото г`зе на топло и меко да му седи, никој не глеа да напраи нешто корисно за државава.

Брат, прошетај малце повеќе и ќе видиш дека во секоја држава го има тој проблем, не мочаат во нужникот туку до него арно ама овде е полицијата која казнува, ако мочаш во тревата ќе добиеш казна до кој 50 евриња ама ако мочаш или какаш на асвалтот е тогаш следува доста поголема казна. Културата не е вродена туку се плашат сите од казните :pos2:
Моментално во Македонија има само 3 подобри места кај што можат камионџиите да застанат, тоа се бензинската на Дет Оил и после Куманово оној мотелот со паркинг на оној шверцерот од Куманово и најдобриот објект за сите е бензинската на Шимов пред граничниот премин Богородица!

Така е бе бате, ама па таа “свест“ за која збориме не се гради преку ноќ.
Ако татко ми порано јадел пендраци и огромни казни за флен отпадок на несоодветно место, ја коа ќе сакам да фрлам, ќе ми го светне шамарот, па нема ни да помислам за следен пат. А, пак, тој следен пат, кога ќе ми текне за “шамарот“, а и за високата казна која ќе треба да ја платам, ќе ми се вреже у мозок дека тоа несмее да се праи, па здравје Боже утре синчето, гледајќи како се однесуваат неговите родители, нема да знае дека ѓубрето може да се фрли на улица, ќе знае дека местото му е у корпа и само у корпа.

Ама ти идеш со татко ти на автопазар, купуеш кокакола, ја допиваш и шишето му го фрлаш под тезга на некој ..... и потсвесно “кој ги е*е“, нека чистат после.

Глуп е примеров шо го дадов, али нажалост е многу присутен.

Капка по капка вирче се праи. Па затоа, нека се почне со малце, кога ќе идеш у станица да неможе некој да ти ја скине казната, туку да си ја платиш ко попче и да прашаш дали има уште!

Знаеш,овој народ има прекрасен и културен менталитет,трудољубив и чесен,дури и премногу за Европски сваќања,ама треба да се “мотивира“ за да ги активира сите тие способности.Мотивацијата секогаш ја создаваат водачите на еден народ,доколку тие погрешат,се менува целиот менталитет(барем на изглед) иако народот останува ист.

Знаеш,овој народ има прекрасен и културен менталитет,трудољубив и чесен,дури и премногу за Европски сваќања,ама треба да се “мотивира“ за да ги активира сите тие способности.Мотивацијата секогаш ја создаваат водачите на еден народ,доколку тие погрешат,се менува целиот менталитет(барем на изглед) иако народот останува ист.

тешко АBC , повеќето пацери овде осцилираат на друга фрекфренција...не сваќаат што збориш...:)

За да го мотивираш некој треба да го казниш а ако го казниш одма ќе слушнеш изјави од типот ДОЛЕ ВЛАДА, МАМЕТО ВАШЕ БАНДИТСКО...

Ми се чини само ти му сфакаш на дедката што збори.Нели си "his bitch" :smir:

не бе ТУПорчо...БУГАРСКА ПЕДЕРЧИНО...дупло сум постар од него...го читам ко буквар, за разлика од твојот дегенску ум кој си работи само ленеарно......:smir:

не бе ТУПорчо...БУГАРСКА ПЕДЕРЧИНО...дупло сум постар од него...го читам ко буквар, за разлика од твојот дегенску ум кој си работи само ленеарно......:smir:

Ако си по стар држи се на положение:helou:.Ко да си му лјубовница на абс.Он каже некоја глупос и ти одма во оргазам :smir:

Топорчо - синоним за бугарски воајер.

Каков триаголник од соништата. :pos2:

Од сето ова може да се заклучи следново:

1. Преку 100 000 македонци зависат од грчки бизнисмени
2. Преку 500 000 македонци летуваа токму во Грчка
3. Тие 500 000 македонци во Грчка оставиле минимум по 200 € односно 100 000 000 € + по 30 € за виза или 15 000 000 € вкупно 115 000 000 €
4. Во Македонија живееат 25% ( јес да не веруем ) албанци или 450 000

Сума сумарум 1 100 000 државјани на РМ не ги оптеретува спорот со Грчка. :smir:

Не ги рачунам баби и дедовци на кој па ич не им чуе, тие растеле во СФРЈ а нормално се што иде после СФРЈ е гола вода или народски кажано кур се тресе у ладна вода. :tv:

Од сето ова може да се заклучи следново:

1. Преку 100 000 македонци зависат од грчки бизнисмени
2. Преку 500 000 македонци летуваа токму во Грчка
3. Тие 500 000 македонци во Грчка оставиле минимум по 200 € односно 100 000 000 € + по 30 € за виза или 15 000 000 € вкупно 115 000 000 €
4. Во Македонија живееат 25% ( јес да не веруем ) албанци или 450 000

Сума сумарум 1 100 000 државјани на РМ не ги оптеретува спорот со Грчка. :smir:

Не ги рачунам баби и дедовци на кој па ич не им чуе, тие растеле во СФРЈ а нормално се што иде после СФРЈ е гола вода или народски кажано кур се тресе у ладна вода. :tv:

Весела математика...адвокат да не си по професија?

Остај, можеше да биде и повесела, тури и едно 100 000 деца кој не ебнале :tv:

Ѓупските евро пратеници го известиле Европскиот праламент дека во Македонија ѓупските компании кои инвестирале имале проблеми од националистичката Влада која ги бркала инвеститорите.

Проблемот е Џамбо - Веро, каде пред некое време беа констатирани неправилности, односно на производите немаше декларација на македонски јазик. Ѓупциве си го нашле сега овој проблем и чекаме ЕП преку ноемврискиот извештај ќе ни каже повеќе да се грижиме за нашите шупски пријателчиња и лоши комшичиња.

Искрено ме заболе машкиов полов орган за ноемврискиот извештај, тоа мене леб на маса не ми носи.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom