West Coast vs East Coast

• Креатор на темата Креатор на темата El 'Borracho
  • Време на започнување Време на започнување

West Coast vs East Coast

• Вкупно гласачи
    113
Уште 3 дена до 13 годишнината од смртта на најголемиот човек во рапот и не само во него...сакам нешто да ставам во негоба чест...:cry:

Сакам да додадам уште една од најдобрите песни за Тупак после неговата смрт

Најголем беше и ке остани...ова е само нешто дури да дојди 13 семптември...

И од Треч еве една песна шо го возвишува Тупак...

Се навлеков на East Coast у последно време....Ова West Coast е некако повише gangsta rap

west coast e местото од каде започнал генгста рапот

Знам,и East Coast некако е по HC и го чувствувам поблизок,а ова генгста не знам за шо к** ќе ми е

west coast секако,но и двете страни си имаат свој стил и се добри..

Стварно ми е многу тешка задача да дефинирам која страна е подобра бидејки и двете страни ми се потребни за конзумирање исто како јинг и јанг :D
Али ке се надополнам со тоа што ке кажам ако мериме за стара школа,Еast дефинитвно.

West_Coast_Rap.jpg

:)))))))
West затоа што многу ги сакам Game и Дре...

East Coast од едина причина што West Coast меѓу себе се спукаа за време на рап војната(Eazy E со Dre & Snoop)...А и многу поише ми се сфиѓа рапот на Notorious Big од 2Pac!....И нормлано кралевите Wu Thang Clan се на источна страна:)!

Според мене единствена причина да го сакам Истокот е тоа шо го имаат единствениот хип-хоп филозоф KRS-One.... инаку Cube, Dre, Game, Snoop, Dub C, 2pac, B-Real... they aint f**kin' around

West започнал рапот и тука застанале NWA , Death row и толку на West нема рапери ама од тие што ги има добри се ... А East више друга приказна има рапери со лопати , а повеќето се добри Wu tang, Onyx , Das Efx , Group Home, Big L , Biggie , DITC crew , и уште многу ! Порано многу бев попален по West ама коа видов малце и од East нема споредба далеку се подобри East и да на западот не ми се свиѓа тоа G-funk на дре многу ми е комерцијала! :)

Лично мене повеќе ми се свиѓа рапот од East Coast, заради инструменталите и емсијата, стилот на рецитирање и темите.. West Coast звукот не ме ќејфа толку, сепак The Game ми е во Топ 10 емсија денес..

Ист Коуст до КРАЈ!
Ради Биги,највеќе го поштувам!

Исто така и Тупак го поштувам како и многу други:)

Мада сеедно дали е West или East,бољи нешто од таму него од балканскиов рап шит(ако може да се нарече рап)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom