Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Проблемот (твој) е што јас знам дека Македонија не е крива, и дека сосема валидно бара ЕВН-Австрија да го испочитува договорот за инвестицирање во Македонија од 96 милиони евра и додатно да плати пенали затоа што не го сторила тоа, а имала таква обврска.
Впрочем, затоа ЕСМ и’ беше продаден, за да се подобри услугата и квалитетот. Наодот на ревизорската куќа Ernst and Young беше дека купувачот на ЕСМ, т.е. ЕВН-Австрија, не вложила ниту едно евро првите 2 години (а има обврска да вложи 67 милиони).
Тоа што ЕВН во тужбата измешала односи со влада и со приватен субјект (ЕЛЕМ) за да ја замагли работата, е проблем на ЕВН, па допрва останува да се види дали воопшто судот е надлежен за некои аспекти на тужбата.
Мене не ме интересираат шпекулации, туку факти па кога ја отворав темава се надевав дека некој поофицијален ник ќе поднапише нешто тука. И уште се надевам.
Затоа те молам немој да разводнуваш со политичка предумисла, со оглед на тоа што е битна за граѓаните на Македонија, а и за мене лично.