Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Еј знаете што ми е најсмешно тука на подфорумот религија, сите атеисти го држат во живот подфорумот :pos2:
Нејсе, што мислете вие атеисти, како се создал човекот?!
Еј знаете што ми е најсмешно тука на подфорумот религија, сите атеисти го држат во живот подфорумот :pos2:
Нејсе, што мислете вие атеисти, како се создал човекот?!
Sekoja druga teorija mi izgleda poverojatna od taa vo Biblijata (za drugite religiski knigi ne znam koja e nivnata prikazna, i zatoa ne komentiram), mozebi ne se tocni 100%, no ovaa vo Biblijata ne e 1% tocna.......
Нема теорија на атеистите, има научна теорија. Атеистите не се збираат во еден објект за да си раскажуваат прикаски за разлика од "некого."Ако не веруваш во теориите на Библија, дај кажи ни во која теорија се базираш ти и другите атеисти ?
Амин
Шалом
Селаам
Зиг хајл.
Теоријата на еволуција секој ден се надоградува а науката и логиката преовладуваат-наскоро ќе исчезнат термините(свети се-ги има во Светото Писмо богат и сиромашен човек.
Библијат вели ЛАЖЕШ И ТИ И ТАКВИТЕ КАКО ТЕБЕ .
БИБЛИЈАТА ВЕЛИ .........НЕМА НИКАКОВ БОГ ВО МАТЕРИЈАЛНАТА ПРИРОДА
ТОА САМО РЕЛИГИОЗНИТЕ НЕШТО ХАЛУЦИНИРААТ !
Нема теорија на атеистите, има научна теорија. Атеистите не се збираат во еден објект за да си раскажуваат прикаски за разлика од "некого."
Ставот на атеистите= ставот на науката.Бравос , и немате потреба да се збирате, пошто немате за што да зборите:baeh:
Но ете јас барам мислење од тебе , докажи ни ,објасни малце како се создал човекот, ме интересира мене и мнг мина од членовите каков е ставот на атеистите во врска со ова работа !
Бог постои, но во верата, во религиите,во мислите, надежите, очекувањата на луѓето, да исчезнат сите луѓе на планетава ќе изчезне и бог и се што постои сега, на пример кога ќе експлодира сонцето или кога ќе снема енергија од сонцето нашава планета со цела човечка раса и нејзинаа историја се ќе изчезне и сите религии заедно, а за некои веќе знаеме дека се мртви, на пример никој веќе не му се моли на Зевс или на тие старите богови, никој не ги практикува тие ритуали карактеристични за тие изумрени религии, а тогаш тие биле стварни исто како овие денес.
Ставот на атеистите= ставот на науката.
Земи биологија за 5 одделение и ќе ти стане како се создал човекот. Преку еволуција од претходни видови што веќе се непостоечки.
Значи Куранот и Библијата се грешни по тоа прашање. Остај што ти вртат филмови пријателите твои по вера.
Дека има и постои Бог доаѓаме до уверување со набљудување и проучување на природата.
Зарем нашата Земја,на која живеат преку шест милијарди луѓе и која на себеси носи милијарда различни животни,билки,толку градови,мориња,планини и долини и која кружи со илјадници години околу нашето Сонце со брзина од 30 километри во секунда-зарем не е доказ дека мора да има свој моќен и разумен створител и управувач!?
Ако не веруваш во теориите на Библија, дај кажи ни во која теорија се базираш ти и другите атеисти ?
Чекај да ти соопштам нешто што сигурно го слушаш првпат во животот....................... Науката не вика дека човекот настанал од мајмун.Фала за совеотот,
Науката не учеше дека човекот постанал од мајмунот , ме интересира дали ја оправдуваш и ти таа теорија ?!
Фала за совеотот,
Науката не учеше дека човекот постанал од мајмунот , ме интересира дали ја оправдуваш и ти таа теорија ?!