Верувате ли во Господ? Дали постои?

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување

Veruvam Li Jas Vo Gospod ???

• Вкупно гласачи
    995
јас верувам во Господ и неможам да ги разберам атеистите и која е целта на нивното постоење.Убаво е да се биде вистински верник зашто тоа ни дава едно чувство на сигурност, но од друга страна религијата не учи на тоа како да живееме добро и да правиме добри нешта,а што да не правиме со цел да го заслужиме своето место во рајот..

Која е целта на твоето постоење?

Не само што не сум вистински верник, туку сум и неверник, и не знаеш каква сигурност чувствувам.

Како може да не верувате па што мислите кој го направил човекот се еволуирал од мајмун а ссс...

Како може да не верувате па што мислите кој го направил човекот се еволуирал од мајмун а ссс...

да, еволуирал од ЗАЕДНИЧКИ ПРЕДОК со мајмунот.

Уште погрозна ми звучи идеата дека имаме нешто заедничко со мајмуните..т.е. далечен роднина...посебно ако патиме од пречки во еволуцијата...:kesa:Шегата настрана..поблиска ми е..и се водам спрема идеата дека сум креација на суштество која е над секоја можна интелеигенција на оваа земја..и не мислам на вонземјани..
Премногу коплексни работи се вмешани во нашиот постанок, за тоа да и го препишеме на случајноста...Бог постои, ние сме доказот..

Верувам во Господ.

јас не верувам дека бог постои.многу докази има од кога таа мисла постои и како настанале религиите.кој незнае нека процита настанок на религијата.толку од мене.

veruvam

sekako, treba site da veruvame vo Gospod.On ne zozdal, ni vdahna duh za da ziveeme.

Уште погрозна ми звучи идеата дека имаме нешто заедничко со мајмуните..т.е. далечен роднина...посебно ако патиме од пречки во еволуцијата...:kesa:Шегата настрана..поблиска ми е..и се водам спрема идеата дека сум креација на суштество која е над секоја можна интелеигенција на оваа земја..и не мислам на вонземјани..
Премногу коплексни работи се вмешани во нашиот постанок, за тоа да и го препишеме на случајноста...Бог постои, ние сме доказот..

Леле нарциЗ кујзне колку време те склопувал така убав да испаднеш:kesa: Шала... Напротив човекот е доказ дека господ не постои со самото тоа што човекот го создава размислува и одлучува за своите постапки...

Цело време доказот велите дека е човекот .. А што е со скелетите ,како гледате на нив .. не е еден , ги има многу и ги има во различни периоди и различни врсти ..чекам кометари..

п.с немојте ко оние на МИКИ -ца , дека тоа се всушност рахитични луѓе ( бисер ) ..

Цело време доказот велите дека е човекот .. А што е со скелетите ,како гледате на нив .. не е еден , ги има многу и ги има во различни периоди и различни врсти ..чекам кометари..

п.с немојте ко оние на МИКИ -ца , дека тоа се всушност рахитични луѓе ( бисер ) ..

А какви докази сакаш, не ми е јасно?

А какви докази сакаш, не ми е јасно?

Ама не ми е јасно како ги негирате откриените скелети ?

па од друга страна , зашо сте толку сигурни дека е еден , нели постоеја во голем број на цивилизации по десетици богови , и не се тоа некои племиња туку едни од најразвиените цивилизации во своето време ..

Не ми одговори на прашањето.

:pos::pos:Па нешто во стилот..да се симне овде долу, да лупне по земја со неговиот стап и каже...слушај ваму.....:pos:

Мора да си многу духовит, а?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom