Што ќе кажат другите?

• Креатор на темата Креатор на темата Дивајн
  • Време на започнување Време на започнување
Туѓото мислење ми е битно само од неколку луѓе, а за трач шемата не давам пет пари и не живеам за тоа што ќе каже некој трет, не ме тангираат оговарања и слично. Може да сокријам нешто евентуално во интерес на некој што ми значи и со добра причина.. :smir:

Имав такво искуство.. Мислењето на другите влијаеше и успеа да го расипе она што го имавме.. Јас никогаш не ги негирав чувствата пред другите.. а тој никогаш не ги покажа..
Сега се држам на страна од тие муабети.. Не се мешам а ниту сакам да ми се мешаат...:smir:
i mene mi se sluci istoto, poradi drugite izgubiv se, dodeka idev so nego mi se kacuvaa na glava vakov e takov so taa bese, kako mozes da go dozvolis toa..... i na kraj istite tie otkoga unistija se sega mu se najdobri prijateli. ironija jebi ga

Хмм..не давам на никој да ми се меша.

Во една врска ... колку ви влијаат луѓето од страна? Колку се советувате со нив? Дали се плашите од оговарања и сте спремни поради истите да ги негирате своите чувства? Колку имате храброст да ја негувате и задржите љубовта?
Важно ли ви е всушност што ќе кажат другите и дали се водите по тоа кога се во прашање вашите врски?:kafe:

Hmmm... porano mnogu vlijaea, sto ke mi recat drugarite i drugarkite toa pravev. Ali sega ne me ni interesira sto mislat. Moj zivot e kako sakam taka ke ziveam i so koj sakam so toj ke bidam. Toa drugarite/drugarkite so ke kazat ama bas ne me zanima. Mislam deka toa kolku ke gi slusas drugite zavisi i od toa kolku si zaletan po partnrot. Ako si epten zatreskan so i da ti zborat dzabe e, ama ako ne go sakas eden zbor e dovolen za da se zaprasas dali ke ostanis so nego.

Koj sto saka okolu mene neka pravi okolu nas... ama toa voopsto nema da vlijae vrz nasata vrska:back:

На почетокот на врската ми беше важно како реагираат луѓето на нас двајца, не знам ни зашто.
Сега ич не ми е гајле

Па.... морам да признаам, на почетокот (до пред 2-3 години) како да живеев живот за некои други луѓе. Туѓото мислење и туѓите ставови ми значеа повеќе од се. Но времето си минува, ние созреваме, минуваме низ еден куп лошо и трошка арно во животот, и кога на крај ќе сумираме, излегува дека вистина е само она што вистински сме го проживеале, без лажење на себе си, без маски пред другите, со чисти емоции и „те сакам!“ од срце.

Мене стравот од осуда ме тераше да живеам двоен живот. Ама има еден поголем страв од него. Тоа е стравот дека ќе се разбудиш едно утро, со еден куп години на старите плеќи и ќе сфатиш дека додека ти си живеел за други, другите уживале во животот. Е тогаш... ќе си плачиш, ќе си кукаш... ама касно ќе биде... :star:

Се обидоа неколку луѓе, меѓу кои беше и еден близок пријател со кој се знам од 1 одделение, зборуваа глупости, разни лаѓи, јас не сум бил ваков, таа не била таква каква што ја гледам... 300 глупости изнаредоа. Си седнавме една вечер со девојчето муабет да правиме баш на таа тема, и немаме гајле, знаеме дека тоа што е меѓу нас, никакво озборување од друга личност нема да го наруши.

Its called trust. :back:

секако секогаш ќе има некој да негодува нешто за мене и за мојата врска но тоа не ме нервира мене кузнај како секој си има право што сака да си мисли и да збори сепак јас си живеам како сакам и јас го си го избирам партнерот
не сме у турско па моите да кажуваат кој е добар за мене и кој не е воопшто не патам од такви трачарења ни пак слушам некого кога се работи за мојата врска

ме боли што ќе кажат другите

mi se ima sluceno da sum ubeden deka nikoj ne se mesa a nesvesno da im dozvolam na mnogu luge da se mesaat i sum izgubil barem 4 devojcinja na toj nacin
fintata e so otposle sfativ
vo ponovo vreme stanav pogrub i se smeniv samo ne sum siguren kolku e na arno, samo znam deka vrskata taka mi cveta ama pa prijatelite malku mi prefrlaat, so mnogu i ne me zanima

ма ич стојко не ме боли што ќе кажат другите. само јас сум важен на овој свет

Од слушање што мислат другите јас донесов многу погрешни одлуки.Кога ми речат Јас мислам дека или што мислат за мене...ми се преобрака во желудникот...нека си гледат за себе,што има да се мешат во туго не сфакам?си имаат свои животи и нека си гледаат за себе.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom