Одвојување од другарите/другарките

• Креатор на темата Креатор на темата Magde.
  • Време на започнување Време на започнување
Зошто некој би сакал да поминува повеќе време со дечкото/девојката наместо со друштвото?

Еден збор: секс.

Ако друштвото е во ред, ќе ја разбере оваа потреба на типот/типката да поминува повеќе време со девојката/дечкото, наместо со нив. И нормално, ќе паѓаат зезанции на таа тема.

А ако некој бара од партнерот сосема да го напушти неговото друштво, тоа е лоша врска и не може да се сведе на добро.

Зошто некој би сакал да поминува повеќе време со дечкото/девојката наместо со друштвото?

Еден збор: секс.

Ако само ради секс другарка ми е 24/7 со дечко и, а нема време за нас-другарките, па и ќе се запрашам колку таа ми е другарка.
И сакаш да каеш дека ти ради секс би ги шитнал другарите?
Зашо јас колку шо знам, другарите се тука секоаш за тебе,
Девојка/дечко- сеа го има, утре ќе го нема..:jaj:

Никогаш не се двојам со другарките. Кога испаѓам со дечкото иде и мојата најдобра другарка. После дечкото само другарките можат да бидат рамо за плачење

И како тоа нема вечно да одат? Врска не е само на 12-19 години. Има врски и помеѓу повозрасни (:)) кои завршуваат со брак.
Се го видов овој коментар.
И што ако заврши во брак?
Кон на нив ќе им се радува на свадбата ако ги изгубат сите другари и другарки заради (како шо пиша крусер)- секс?
И додека се во брак сепак не може нон-стоп да се заедно и само они двајца.
Па ќе си се скурчат еден од друг прилично брзо ако е така.

Не може со една личност целиот живот да се помине, не е само љубовта, љубениот/та има и други работи на овој свет. Не сум имала ваква случка, но знам за што зборувате. Не може некој да има една личност само за себе, тоа преоѓа во болест.

Ако само ради секс другарка ми е 24/7 со дечко и, а нема време за нас-другарките, па и ќе се запрашам колку таа ми е другарка.
И сакаш да каеш дека ти ради секс би ги шитнал другарите?
Зашо јас колку шо знам, другарите се тука секоаш за тебе,
Девојка/дечко- сеа го има, утре ќе го нема..:jaj:

Ако имаат секс 24/7, тоа *е* причина да биде со дечкото/девојката. Другари може да има сега, а утре да ги нема, т.е. да најде други. Излегување ви кафич и пиење може секогаш да најде. Секс не баш толку лесно.

Ради секс не треба да се „шитнат“ другарите, но ако некоја вечер пропушти излегување со другарите за да има секс со дечкото/девојката, тоа според мене е оправдано.

Другарите се тука за тебе *додека имаат интерес*! Од истата причина и дечкото/девојката е тука покрај тебе. Не постои вечно пријателство, а по сè изгледа, за жал, не постои ни вечна љубов. Сè е интерес. Според мене, сексот би требало да е поголем интерес отколку излегувањето со друштвото, зашто тоа, ако друштвото е искрено и добро, ќе го има секогаш. Сексот не мора да е секогаш присутен (дури, многу често и не е).

Девојка/дечко денес го има, утре го нема... Се согласувам, но тоа истото важи и за другарите: ако некој другар им интерес од тоа веќе да не ти биде другар, нема да ти биде. Со дечко/девојка барем имаш секс во моментот (т.е. имаш привилегија на тоа), што е многу поретко и повредно.

Се го видов овој коментар.
И што ако заврши во брак?
Кон на нив ќе им се радува на свадбата ако ги изгубат сите другари и другарки заради (како шо пиша крусер)- секс?
И додека се во брак сепак не може нон-стоп да се заедно и само они двајца.
Па ќе си се скурчат еден од друг прилично брзо ако е така.
Разбирам, но јас не спомнав за тотално одделување од друштвото, туку за некои минимални оддалечувања. Логично е да постојат:) Па дури и кога некој ќе влезе во брак, факт е дека дружењето нема да може да биде она што било.

На почетокот на врската, повеќе време сакавме да поминуваме сами. Сево ова, во прилог на запознавањето и заљубувањето. Не е дека тогаш немав време за другарките, туку поубаво ми беше поголемиот дел, да го поминам со Аце. Како што нашата врска се стабилизираше и зацврстуваше, посакав да го запознаам со моето друштво, а и тој со неговото. Тој е совршено прифатен од моите другари, а и јас од неговите. И двајцата излегуваме со истите поранешни друштва и не правиме за тоа проблем. Едноставно, другарувањето е дел од животот, кој нема врска со љубовната врска. Се` додека не влијае на некој негативен начин врз карактерите.

Не ми се случило,а не верувам дека такво нешто ќе направам во иднина. Како што несакам мене тој да ми поставува некакви си рандом услови, така и јас нема него..
Друго е тој самиот да се одделува од нив, а друго е јас да му викам да се тргне..
Но,ко прво немора да сум 24/7 со него, посебно не на овие години.. каде што се знае, ретко кога имало долги врски...а од искуства од другите знам како завршиле, трагично и за двајцата затоа што за 1 година врска ги изгубија сите пријатели анд ноу си останаја со прстот во уста.

тоа значи дека нема доверба а има љубомора во врската, таа мисли дека тој ако има другарки ке ја вара, или пак обратно, и тука почнува оттргнување најчесто од другари/ки од спротивниот пол. Според мене многу недобра ствар е тоа. Ако немаш доверба у дечкото/девојката зашто уопште идете? Отргнување од друштво ради дечко/девојка е најсмотано нешто во врска некоја, јас лично прекинувам такви врски, кога девојката ми бара да не се дружам многу многу со другарки, зашо пошо мислела дека ќе пробам нешто. Ноу офенс грл.. мув алоун.
Не мора секогаш да се работи за доминација, љубомора, глупост или слично.
Кога до тебе е некој што целосно го сакаш, почнуваш да занемаруваш нештата околу тебе. Не за џабе велат љубовта е слепа. Другарите се околу тебе, другарките се сеуште до тебе но твоите очи само едно нешто успеваат да здогледаат. Понекогаш немаш потреба да си со некој друг, го имаш човекот кој го сакаш, љубовникот, пријателот.. Тој е се за тебе, твојот свет..
И оп, несвесно, ти си заминал од друштвото те оттргнале или си оттргнал не е битно, никогаш не си ги гледал така нештата а нема ни да ги гледаш.

Не мора секогаш да се работи за доминација, љубомора, глупост или слично.
Кога до тебе е некој што целосно го сакаш, почнуваш да занемаруваш нештата околу тебе. Не за џабе велат љубовта е слепа. Другарите се околу тебе, другарките се сеуште до тебе но твоите очи само едно нешто успеваат да здогледаат. Понекогаш немаш потреба да си со некој друг, го имаш човекот кој го сакаш, љубовникот, пријателот.. Тој е се за тебе, твојот свет..
И оп, несвесно, ти си заминал од друштвото те оттргнале или си оттргнал не е битно, никогаш не си ги гледал така нештата а нема ни да ги гледаш.

такви случаеви се многу малку, повекето се работат за доминација или љубомора, честопати подсвесно, и затоа се појавува мислење ко твоето дека љубовта е слепа, невикам дека и тоа неможе да се деси, да бидат толку занесени еден во друг и да не ги интересира околината, ама такви се еден во 5000.

тоа значи дека нема доверба а има љубомора во врската, таа мисли дека тој ако има другарки ке ја вара, или пак обратно, и тука почнува оттргнување најчесто од другари/ки од спротивниот пол. Според мене многу недобра ствар е тоа. Ако немаш доверба у дечкото/девојката зашто уопште идете? Отргнување од друштво ради дечко/девојка е најсмотано нешто во врска некоја, јас лично прекинувам такви врски, кога девојката ми бара да не се дружам многу многу со другарки, зашо пошо мислела дека ќе пробам нешто. Ноу офенс грл.. мув алоун.
Многу почесто доаѓа до отргнување од личности(независно од полот), затоа што ги сметаме за закана по однос на времето кое партнерот ни го дава нам. Личноста со која си во врска, сакаш да ја изолираш најчесто, за да бидеш со неа постојано без притоа некој да ти ,,пречи". А и имам забележано дека повеќето машки самоиницијативно кога ќе влезат во врска, се дистанцираат од другарките. Постои таа полова бариера и дури кога ќе се влезе во врска, таа се манифестира.

Многу почесто доаѓа до отргнување од личности(независно од полот), затоа што ги сметаме за закана по однос на времето кое партнерот ни го дава нам. Личноста со која си во врска, сакаш да ја изолираш најчесто, за да бидеш со неа постојано без притоа некој да ти ,,пречи". А и имам забележано дека повеќето машки самоиницијативно кога ќе влезат во врска, се дистанцираат од другарките. Постои таа полова бариера и дури кога ќе се влезе во врска, таа се манифестира.

не е секогаш така, бар не со мене. Кај лугето најчесто се дешава ради љубомора, ама не ок тоа, и не е поради времето поминато со личноста, туку времето поминато на личноста со други што тие ги сметаат како потенцијални мети на варање, тоа е страв, покрај тоа се покрева љубомора. А зашто постои тој страв, пошо едниот нема доверба во другиот. Симпл :)

не е секогаш така, бар не со мене. Кај лугето најчесто се дешава ради љубомора, ама не ок тоа, и не е поради времето поминато со личноста, туку времето поминато на личноста со други што тие ги сметаат како потенцијални мети на варање, тоа е страв, покрај тоа се покрева љубомора. А зашто постои тој страв, пошо едниот нема доверба во другиот. Симпл :)
Неточно. Како ги објаснуваш барањата на партнерката, да се оддалечиш од твоите другари? Како страв да не си хомосексуалец?

такви случаеви се многу малку, повекето се работат за доминација или љубомора, честопати подсвесно, и затоа се појавува мислење ко твоето дека љубовта е слепа, невикам дека и тоа неможе да се деси, да бидат толку занесени еден во друг и да не ги интересира околината, ама такви се еден во 5000.
Помалку се да ама не е ни многу помалку ако подразмислиш. И не сум сигурна дека се еден во 5000. Јас знам другарки кои идат со типците долго време и сите се одделиле со друштво некој период и само со еден човек се гледале и причината воопшто не била некаква забрана од спротивната страна. Плус и јас бев таа една од 5000 и ниту во еден момент не се одвоив од друштвото поради рекол-казал reason или слично..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom