Покачен холестерол

Џабе голтате апој и ојте по лекари. А гледам мешате и генетики. Лекот е едноставен, остајте ги животните на раат и јадете само храна базирана на растително потекло.

Џабе голтате апој и ојте по лекари. А гледам мешате и генетики. Лекот е едноставен, остајте ги животните на раат и јадете само храна базирана на растително потекло.
... грешка си... само мал процент на покачен холестерол во организмот зависи од исхрана, најчесто покачен холестерол во крвта е поради пореметен метаболизам и неправилно функционирање на некои органи... има слаби особи кои се коска и кожа, дури ништо не јадат, а холестеролот им е до плафон, а има особи кои имаат 180 кг тежина и идеално ниво на холестерол во крвта...
Постирај сега уште од "Др" Берг :popce: :icon_lol:
... јеби гa, доктори се, не можеш да го побиеш тој факт, а тоа што се експонираат со нови размислувања не е за потсмев има тука простор за размислување,

Последно уредено:
... грешка си... само мал процент на покачен холестерол во организмот зависи од исхрана, најчесто покачен холестерол во крвта е поради пореметен метаболизам и неправилно функционирање на некои органи... има слаби особи кои се коска и кожа, дури ништо не јадат, а холестеролот им е до плафон, а има особи кои имаат 180 кг тежина и идеално ниво на холестерол во крвта...

... јеби гa, доктори се, не можеш да го побиеш тој факт, а тоа што се експонираат со нови размислувања не е за потсмев има тука простор за размислување,
Не планирам да се објаснувам дали сум грешка или не. Веган сум една година и жив доказ како животот во една година ми се промена мене а исто и на женами. Една година не знам што значи апче, беспрекорни резултати на крвта, цело време енергичен и со позитивни мисли.

Нито едниот нити другиот не се доктори.

Не планирам да се објаснувам дали сум грешка или не. Веган сум една година и жив доказ како животот во една година ми се промена мене а исто и на женами. Една година не знам што значи апче, беспрекорни резултати на крвта, цело време енергичен и со позитивни мисли.
Kolku godini imas be dete, pa taman rabota uste sega so apcinja.
Toa posle 50 ke te vidime.
I nemoj da mislis deka veganite ne se razboluvaat.

Една година не знам што значи апче, беспрекорни резултати на крвта, цело време енергичен и со позитивни мисли.
Ја не сум веган,али конзумацијата на месо ја имам сведено на минимум.Истото можам да го кажам.

Нито едниот нити другиот не се доктори.
според видеото :
n7US2mT.jpg
5dYfmvE.jpg

... и после се чудам од каде дојдоа промените кај нас во образовниот систем да медицинска сестра т.е. техничар со средно образование „дипломира на факултет“ и има „ магистратура“, па потоа ќе ги реди „титулите“ пред називот на медицинска сестра, денес човек кога гледа, чита, посетува здравствени установи не може да знае дали кадарот има само средно или има и високо образование штом му пишува „Др“ логички би било да е доктор, ама како што денес докторите поставуваат стетоскоп околу врат кога излегуваат од ординацијата да „се види“ дека се доктори, односно медицинските сестри и болничари носат бели мантили - работни униформи - а не треба „бели“, не би било чудно и да овие двајца „не се доктори“,
gT9yYdQ.jpg
sNW4Gqs.jpg

... и навистина све се, само доктори не се, но тоа не значи дека не треба да размислуваме што тие го искажуваат, сепак таа бела коса има некоја пракса и искуство токму меѓу пацинетите во различни здравствени установи каде работеле,

Kolku godini imas be dete, pa taman rabota uste sega so apcinja.
Toa posle 50 ke te vidime.
I nemoj da mislis deka veganite ne se razboluvaat.
Друже 35 имам и не ми е целта да го величам веганството. Кој сака да јаде месо нека си јаде, јас само споделив мое искуство. А тоа дека се разболуваат веганите? Можда. живи били па видели

Не е за сите, ама за многу е, вклучително и за холестеролот. Знам дека се вика куркума кај нас, но така ќе и дадат екстракт (ако праша во аптека) а турмерик е обично прав и е далеку по ефикасен од екстрактот. Свеж корен е уште подобро, само што кај нас потеклото им е сомнително, јас строго од iherb зимам.
Чек, чек, чек што? " прав и е далеку по ефикасен од екстрактот. " Не ме зезај мене и останатите што го читаат ова. C3, Meriva а особено Theacurmin, се најдобрите трејдмаркови за куркума на светот со еден куп студии позади сите нив.

...па затоа препорачува суплименти (хемикали) за слабеење, не знам што е ова ,,бесење,, :toe:
Најди ми веган со висок крвен притисок и холестерол тролу
-Can vegans have high cholesterol?
The answer is yes. Even if you eat a strictly plant-based diet that contains no red meat or other high cholesterol foods, you can still have high cholesterol,

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom