Oдгледување на зајаци за месо - дали има иднина во тоа?

• Креатор на темата Креатор на темата mile_spas
  • Време на започнување Време на започнување
Vone vone vone ти барем би требало да знаеш подобро дека тоа е само мит или урбана легенда, Зверови и глодари неможеш да вкрстиш па што сака нека биде :pos2:
Ti бато излгеда не си видел се во животот... Се парат мачки и зајаци, така да можно е да излезат зајачиња со опашки...

Инаку има иднина во зајачкото месо, само што ретко го има по кафани (барем низ Битола), а е стварно деликатес за јадење.

Vi blagodaram za podrskata za ovaa tema. Inaku NEENO jas cuvam zajaci profi veke 4 godini imam pocinkuvani spratni kafezi. Imam 25 priplodni zenki i imam proizvodstvo ama znaes, nisto ne e sigurno , pa receno za Strumica. Tuka brat dadi im samo svinsko ui nisto drugo

Smetaj deka od godina e HASAP na snaga, stroga SLEDLIVOST na se, od ishranata, moznosta za zaraza... pa nataka.... posebno vo mesnata industrija, posle toa kaj gi koles, kako se pripremeni-spakuvani...skladiranje i transport, ako toa go sredis nema limit.....samo tvojata volja za realno gledano.... TESKATA rabota....

Ti бато излгеда не си видел се во животот... Се парат мачки и зајаци, така да можно е да излезат зајачиња со опашки...

Инаку има иднина во зајачкото месо, само што ретко го има по кафани (барем низ Битола), а е стварно деликатес за јадење.

aj ne zaebaaaj... :).. a be i ovcari se parat so kozi pa nikoj SATIRI ne videl....dooolgo vreme...:)

Поддршка за зајачкото, убаво, здраво месо.
Оддамна не сум јадел, баш би сакал да се потсетам.

E da. sekoja rabota za da uspee mora da ja rabotis so ljubov. Ako pak ti e na sila , ne pravis nisto. Idejata e dobra i plus nema mnogu vo MK sto odgleduvaat zajaci profesionalno. Znam nekolku luge samo vo MK. A za sporedba vo Grcija, Bugarija, Srbija ili drugite sosedni zemji situacijatae dobra

Ова ти озбилно го тврдиш???? и го заклучуваш тоа само дека зајаците и мачките се слични по раст тоест во физјономија се слични до некаде??? убаво ти рече конкретниот,ти кажа се ако знаеш да разбереш ке разбереш ако не вратисе и прочитај биологија за 6 оделение :pos2: прво и основно нема шанса да испадне нешто од зајак и мачка ако се спарат,генетскиот код не е ист едните се зверови ( мачките) другите се глодари ( зајците) ова е само урбан мит и ништо повеќе,прашај било кој наставник по биологија или па недај боже професор датисе изнасмее:pos2:

Ова ти озбилно го тврдиш???? и го заклучуваш тоа само дека зајаците и мачките се слични по раст тоест во физјономија се слични до некаде??? убаво ти рече конкретниот,ти кажа се ако знаеш да разбереш ке разбереш ако не вратисе и прочитај биологија за 6 оделение :pos2: прво и основно нема шанса да испадне нешто од зајак и мачка ако се спарат,генетскиот код не е ист едните се зверови ( мачките) другите се глодари ( зајците) ова е само урбан мит и ништо повеќе,прашај било кој наставник по биологија или па недај боже професор датисе изнасмее:pos2:
Кај напишав дека поради болдираното може да се парат?

Читај ти биологии за 6-то колку ми ти душа сака, јас во живо имам видено зајачица да окоти зајачиња со уши и опашки како од мачка. Патем, "зајачињата" што се родија комшијата одма ги удри од земја и ги запакува во најлон, па за нареден пат ја држеше зајачицата подалеку од мачорот. Оди кажи му на професорот во 6-то одделение дека тоа е возможно, гарантирано.

А за тоа дека мачките се ѕверови а зајаците глодари, сеедно, и двата се цицачи.

Кај напишав дека поради болдираното може да се парат?

Читај ти биологии за 6-то колку ми ти душа сака, јас во живо имам видено зајачица да окоти зајачиња со уши и опашки како од мачка. Патем, "зајачињата" што се родија комшијата одма ги удри од земја и ги запакува во најлон, па за нареден пат ја држеше зајачицата подалеку од мачорот. Оди кажи му на професорот во 6-то одделение дека тоа е возможно, гарантирано.

А за тоа дека мачките се ѕверови а зајаците глодари, сеедно, и двата се цицачи.

Сега ти ова озбилно :):pos2:

Ја мислам дека моментално на Македонскиов пазар му треба домаче пилече месо. Имам информација дека пилетина се троши ко луда. Добра раса пилиња јака храна и нема да има проблем. Јес да и пиличи се осетливи но нивната нега е доста едноставна и имаат минимални барања од аспект на простор.

Татко ми чува. Е сега само не знам точно на колку време се парат зајците, ама знам дека од кога ќе се испарат, повеќето зајчиња умираат, има некој ги убива самата мајка, истата мајка може да поклопи некое, и тоа да умре, ама на крај пак остануваат 4-5 зајчиња. Иначе за храна мислам дека не треба многу пари, јадат секаков вид на трева, така да, каде што има обична дива трева, може да набереш и да им даваш. Месото од нив си е супер, за мене е најубавото месо што може да произлезе од животно...

Татко ми чува. Е сега само не знам точно на колку време се парат зајците, ама знам дека од кога ќе се испарат, повеќето зајчиња умираат, има некој ги убива самата мајка, истата мајка може да поклопи некое, и тоа да умре, ама на крај пак остануваат 4-5 зајчиња. Иначе за храна мислам дека не треба многу пари, јадат секаков вид на трева, така да, каде што има обична дива трева, може да набереш и да им даваш. Месото од нив си е супер, за мене е најубавото месо што може да произлезе од животно...

Ти бате не си пробал прасетина

attachment.php

abe zajak si e zajak a ne holesterolno meso . I svinskoto e ubavo ama ima i poubavo od svinsko

Ти бате не си пробал прасетина

A JABUKATA ????? KAJ TI E JABUKATA....... :)

pak nazad na zecevina...., ako dobro ja spakuva strumicanecov so site nisani ....ke prodade kolku moze da proizvede..... , iako toa ic ne e ednostavno...od amatersko hobby cuvanje zajaci , da prejdes na biznis koj nosi pari...bilo kade..posebno vo Makedonija...

Abe proizvodstvo ima ama pazarot e kilav

jas imam 23 zenki vadam dosta meso i prodavam dosta, Ama toa ne e nesto za da se kaze deka mozes samo od niv da egzistiras

Na pr. ke unovcis 20 000 den. Od tie skoro pola ti se hrana za niv. ima tuka ambalaza, lekovi, i tn. I edno e bruto drugo e neto pari. Znaci treba golem obrt za da se kaze deka si kar........

Колку ти е кило месо ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom