concrete
alte Esel

a be ova so zajacive ...ozbilna rabota bila...

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Се котат 5 или 6 пати годишно баш вчера и читав нешто за зајчиљата на внуката.Татко ми чува. Е сега само не знам точно на колку време се парат зајците, ама знам дека од кога ќе се испарат, повеќето зајчиња умираат, има некој ги убива самата мајка, истата мајка може да поклопи некое, и тоа да умре, ама на крај пак остануваат 4-5 зајчиња. Иначе за храна мислам дека не треба многу пари, јадат секаков вид на трева, така да, каде што има обична дива трева, може да набереш и да им даваш. Месото од нив си е супер, за мене е најубавото месо што може да произлезе од животно...
![]()
![]()
a be ova so zajacive ...ozbilna rabota bila.......8 kila meso od komad...uste malku pa noj..
Дури ни со дивите зајаци не можат да се вкрстуваат.Кај напишав дека поради болдираното може да се парат?
Читај ти биологии за 6-то колку ми ти душа сака, јас во живо имам видено зајачица да окоти зајачиња со уши и опашки како од мачка. Патем, "зајачињата" што се родија комшијата одма ги удри од земја и ги запакува во најлон, па за нареден пат ја држеше зајачицата подалеку од мачорот. Оди кажи му на професорот во 6-то одделение дека тоа е возможно, гарантирано.
А за тоа дека мачките се ѕверови а зајаците глодари, сеедно, и двата се цицачи.
Kilo meso 0d 230 do 250 den
moze i taka i taka. Znaci moze cel so se podrazbira so glava. posto nekoi sakaat taka ili bez