Испрана илјадарка

• Креатор на темата Креатор на темата smole
  • Време на започнување Време на започнување

smole

Ѕверотилук
Член од
26 јануари 2007
Мислења
1.700
Поени од реакции
288
имам иљадарка што е поприлично испрана, па ме интересираше дали можам да одам во некоја комерцијална или Народна банка и да ми ја сменат,

фала однапред и ќе ве молам без непотребни постови

мислам дека освен ако е оштетен тоа сребрениот дел (незнам како се вика) или ако фали големо парче во други случаи е океј и употреблива

Мислам дека ќе ти ја заменат,во секој случај вреди да пробаш :smir:

Ќе ти ја заменат и ќе ти земат соодветна провизија за услугата.

да можно е и 100ден да ти земат... пошо ја стотка едншка мени и ми земаа 10че :)

имам иљадарка што е поприлично испрана, па ме интересираше дали можам да одам во некоја комерцијална или Народна банка и да ми ја сменат,

Би требало да ја сменат ако не е многу оштетена... т.е избледена. Инаку незнам зошто воопшто и во банка би ја носел, смени ја со некој од оние уличните менувачи, или па дај ја во продавница кога купуваш.

кога можат да користат залепени пари... ќе можат и оваа.

да можно е и 100ден да ти земат... пошо ја стотка едншка мени и ми земаа 10че :)

Толку им притребале.

ПроКредит банка вика вака: Провизија за замена на оштетна банкнота - 10,оо% од номиналната вредност на банкнотата.

pa znajte so e pametna rabota zemate iljadarka ja kinite na pola odite ja smenvate ednata polovina i po nekoj den nekoj drug ke pustite da ja zameni drugata polovina i ete ti biznis od edna iljadarka dve iljadarki:toe:

pa znajte so e pametna rabota zemate iljadarka ja kinite na pola odite ja smenvate ednata polovina i po nekoj den nekoj drug ke pustite da ja zameni drugata polovina i ete ti biznis od edna iljadarka dve iljadarki:toe:

Јака ти е идеава само уште некој да ја реализира и да ни кажи дали успеал во тоа :vozbud:

А замисли да ја кинеш на 8 дела илјадарката???:vozbud:

Можеш да одиш во некоја банка да ти ја заменат,ама ќе ти земат провизија.

А замисли да ја кинеш на 8 дела илјадарката???:vozbud:

Можеш да одиш во некоја банка да ти ја заменат,ама ќе ти земат провизија.

не пијат мастило колку знам, но кога се спомна перење, има ли некој сознание колку чини " перење" да речеме на сто иљадарки?
уплатиш на сметка сто иљадарки, добиваш на рака колку?

За да ти ја заменат, мора да имаш минимум 51% од банкнотата, значи повеќе од пола. Ништо од бизнисот.

За да ти ја заменат, мора да имаш минимум 51% од банкнотата, значи повеќе од пола. Ништо од бизнисот.

Исечија точно на средина, ќе ти прогледаат низ прсти за 1% :D

Исечија точно на средина, ќе ти прогледаат низ прсти за 1% :D
и да ти ја прифатат, мислиш дека ке ти ја исплатат во целост???? Ке добиеш 200-300 денари за тој дел од банкнота.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom