Кучиња скитници

• Креатор на темата Креатор на темата ° Tinna °
  • Време на започнување Време на започнување

Ваше мислење:

• Вкупно гласачи
    624
Јас не заземам страна на невладините организации ниту ги изземам од одговорноста. Меѓутоа во случајов крајниот збор го имаат властите и она што го прават е погрешно.
Ниту овозможуваат решение на долг рок ниту можат да ја контролираат штетата.

Тотално промашување!

Да ти ја сваќам поентата но да не заборавиме дека власта е од народот а како што и ти спомна многу од нас кои чуваат кучиња ги пуштаат надвор кога имаат некаков проблем со нив како најлесно решение така да истите тие се и власта.
Знаеш кога ќе се сложам со некои од форумов во врска со кучињата кога ќе излезат да го измочаат или исерат кучето со ракавици лопата и ќеса за изметот.

Ела, сите ќе ви ги дадам од пред зградава па чувајте ги и грижете се за нив. На работ на нервен слом сум од што сум ненаспана од сите тие глутници кои со недели се присутни пред зградава.

Кај сака нека ги носат само побрзо да се реши проблемов, морбидно е да прошета човек навечер.

Ела, сите ќе ви ги дадам од пред зградава па чувајте ги и грижете се за нив. На работ на нервен слом сум од што сум ненаспана од сите тие глутници кои со недели се присутни пред зградава.

Кај сака нека ги носат само побрзо да се реши проблемов, морбидно е да прошета човек навечер.

И јас ги давам "моите".

Слободно дојдете и земајте, кај комплексот згради позади Веро 2.

pict0084gsr.jpg

Не се плашете, ќе има за сите. Освен овие, има и уште 4-5 кои не сакаа да се сликаат :(

Да не се чешаше ова првово, ќе помисли човек дека сте ги отепале.

По сликава и преку ден е ризик. Кај е сега Тарзан да помогне.

И јас ги давам "моите".

Слободно дојдете и земајте, кај комплексот згради позади Веро 2.

pict0084gsr.jpg

Не се плашете, ќе има за сите. Освен овие, има и уште 4-5 кои не сакаа да се сликаат :(

кој ги собере овие ке му бидам благодарен, незнаеш навечер а пројде некоја кола ете ги ко навиени лаат и после пола саат не се смируваат
едит: има некоја се окучила видов прееска има и едно 5-6 мали

СРЦЕ ЗА ЖИВОТНИТЕ - Здружение за заштита на животните и животната средина

Ги повикуваме сите кои се нудеа за помош или волонтирање, истото да ни го потврдат сега ( постојат многу начини на кои можете да бидете од огромна помош ) на оваа мејл адреса: info@srcezazivotnite.org.mk Ако сакаме да ја подобриме ситуацијата, неопходно е инволвирање на сите! Потенцираме да не контактираат ИСКЛУЧИВО оние на кои можеме да сметаме со сигурност, а не оние кои морално ќе не поддржат.

Ај сега сите што беа на страната на кучињата, да си се пријават тука за да не биде дека сте јаки само на тастатура.:smir:

Да треба да им се скратат маките , кутрите :nerv::nerv::nerv::nerv::pos2::pos2:

Носат болести, се котат како луди, пречат и во учење (позади зграда, на пример кај мене има еден чопор од 7-8 кучиња што редовно комуницираат со урлање во секој период од денот, па иди одмарај или учи) и што е најстрашно, никому не му се потребни. Сум за некакво прибирање, успивање, што и да е, само да не ме вознемируваат забога. Не можам пешки после десет саат навечер да си дојдам дома. И во влез па ми се праат фраери, лежат кај вратата, не ми даваат да влезам.
Гадинки!
пс: Не сум кучемразач во принцип.

Да се истребат скитничките кучиња.......:jaj:

не сум се определила и нема да гласам..
од една страна, ако сакате да бидат оставени да живеат тогаш немојте да се жалите зошто ги има по улици, ако сте толку паметни приберете ги па ќе нема да шетаат..
од друга страна, греота се, и тие се живи суштества и заслужуваат да им биде пружена љубов и грижа!

Туку замре темава баш кога требаше да биде најактивна и кога активно требаше да учествуваат оние што палеа и колеа по нас што логично и непристрасно размислуваме.

А искрено речено, ми се допаѓа речникот на Срце
Потенцираме да не контактираат ИСКЛУЧИВО оние на кои можеме да сметаме со сигурност, а не оние кои морално ќе не поддржат.

Знаат и тие со кој садат пиперки...

Туку замре темава баш кога требаше да биде најактивна и кога активно требаше да учествуваат оние што палеа и колеа по нас што логично и непристрасно размислуваме.

А искрено речено, ми се допаѓа речникот на Срце

Знаат и тие со кој садат пиперки...

Самите ВИЕ се изјаснивте дека со расправање со вас нема да помогнеме на никого. Во право бевте, затоа не трошиме веќе време на темава.:back:

Е така, само храбро и само напред. Младина со идеал, силен идеал, не би сменил за ништо, буквално ништо. Ама вистински идеал, што и да е тој.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom