Почивај во мир, Мајкл Џексон

• Креатор на темата Креатор на темата firewall
  • Време на започнување Време на започнување
Последен поздрав, великану секогаш ќе бидеш со нас, никој никогаш нема да те замени ти ја започна музиката и милиони срца чукаа за неа!

Се што би напишала би било веќе нешто излитено.
Затоа само ќе напишам почивај во мир Кралу.

Луѓе, дај кажете нешто за погребот ?:nesum:
Кој знае кога ќе биде. :toe:Сега прочитав дека неговата фамилија сакала нова аутопсија бидејќи не била задоволна од наодите на првата.
Има да се одложува ова сигурно уште неколку дена. :(

"Before you judge me, try hard to love me" - Michael Jackson

почивај во мир великану :(:(

Ќе се оджи во Лос Анџелес, а целата полиција е мобилизирана бидејќи знаат дека ќе биде навалица од народ како никогаш до сега + може да има несакани сцени.

Јас не знам дали разбирате под каков притисок беше човеков последниве 3-4 години?! Не беше истиот од 2005та наваму, целосно ранет во душата и повторно смогна сили да планира најголем концерт досега во историјата. Тоа може само голем уметник и човек.

Мајкл се обиде да го слисти целата медиумска машина (ама баш машина која меле се’ пред себе), сојузната полиција која вршеше истрага, и суд кој го теретеше за најчуствителното прашање (за дете), а сите “најблиски’’ го напуптија, го ограбија и го оставија да плива во долгови. Последново посебно се однесува на главната менаџерка, ако ми е дозволено да ја идентификувам дека беше Гркинка, која му дигна 10 милиони и избега во Атина.

Било кое друго срце би прснало многу порано.

Нека почива во мир и Бог да го прости.

Телефонското јавување е, засега, од неидентификувано лице кое било во домот на популарниот пејач, и во разговорот со службеникот во 911, тоа бара помош за машко лице, чие име не сака да го соопшти, туку само вели дека е на возраст од 50 години. Потоа јавувачот ја кажува адресата Лос Анџелес Калифорнија 90077 и панично вели дека лицето за кое се јавува е во безсвесна состојба и дека не дише.

Непознатото лице бара помош, односно инструкции за тоа како да му дадат вештачко дишење. На прашање на службеникот од 911, дали во куќата е сам или има уште некој со него, машкиот глас одговара дека со него е нивниот личен доктор.

Потоа службеникот му вели дека докторот е покомпетентен од него и дека сигурно ќе му помогне и дека екипа на брза помош веќе е во непосредна близина на нивната куќа.

Сега не ми е јасно малку, докторот бил дома кај него во моментот или ?

Сега новинариве има да прават приказни, приказни, уште малку да профитираат на сметка на Џексон. И ѕвездиве се прават како којзнае колку жалат по него, а кога му беше најтешко и кога неправедно го обвинуваа сите му свртија грб.
Ајде нека го остават нека си почива на мир!

Сега не ми е јасно малку, докторот бил дома кај него во моментот или ?

Дома цело време, личен доктор.
Под испитување е за тоа какви лекарства му давал.

И да сме го сакале, и да не сме го сакале не може да се остане рамнодушен на делото кое го остави зад него. Вистински великан.

Ептен ми е жал,пораснав со неговите песни,
верувам дека низ нив ќе живее вечно.
Почивај во мир!!!
Само не ми е јасно како некои имаат смелост да зборат лошо за него,двајца без тројца да им дојдат на погреб.
Една од најдобрите

На вести чув дека погребот ке бил во среда или четврток.

Ме нервира тоа што веќе се степаа за богатството (или долговите) на Џеко. По се изгледа и неговите родители само трчаат по богатството, како и сите други.
Горко и тешко на децата, се надевам дека имаат свои trust fonds и ке бидат обезбедени.

Еве еден краток филм од Волт Дизни, од Френцис Копола и Џорџ Лукас. Главна улога Мајкл Џексон.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom