Што со спомените?

• Креатор на темата Креатор на темата Дивајн
  • Време на започнување Време на започнување

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
Што правите со спомените од бившите? Слики, разни поклони или било што, што ви било заедничко и ве потсетува на нив? Ако се материјални работи ги чувате на некое посебно место и ги разгледувате понекогаш или ги фрлате да не ве врзува ништо со минатото? Ако се песни или посебни места ... избегнувате да ги слушате и посетувате?
Ако сте од тие што фрлаат и игнорираат све, ви пречи ли вашиот партнер да ги има и чува?
Значат ли нешто спомените на бившите и вредат ли доволно за да се чуваат?:kafe:

Поклон како поклон ме потсеќа на убаво време, во секој случај тие биле подарени од љубов во време кога ми било убаво. Не се врзувам многу за предмети за да ми значат нешто премногу. Си чувам секакви поклончиња, било да се слики, поклони или било што, како што чувам поклони и од други личности во животов што ми биле другари или другарки така и од бившите си ги чувам поклоните. Не избегнувам да ги гледам сликите или поклоните или па гардеробата што сум ја добила на поклон од некого. Сите тие работи ги гледам како работи подарени со љубов во време во кое постоело љубов, а тоа што се случило потоа го занемарувам. Едноставно драги ми се сите поклони и не ми враќаат лоши туку само убави спомени но не сум приврзана за нив за да ги исфрлам или искинам, не сум таков тип на човек.

ma odma na bunishte hahhahah
aj brisete me epten zabegavam denoive neznam so mi e :)

Бившите се баш тоа БИВШИ :icon_lol: спомени материјални не чувам (или ги врајкам или ги подарувам на некој) а песните и локациите што би ме потсетиле на бившата секако дека остануваат во сеќавање за едно минато (убаво или болно зависи од крајот:wink: )

Некој може да тргне, отуѓи, фрли било што материјално што може да го подсетува на некоја екс личност од минатото, но без залажување, од меморијата тешко се брише.-Не е хард диск па shift+delete или format:\ да направиш.

Море да знаеш како може формат да се направи :je: Многу е лесно доколку се сака :wink:

Јас имам све што некогаш сум добила како поклон. Се врзувам многу за предмети и нема шанси никогаш да ги фрлам. Многу пати ми се случува во чистење или вртење низ соба да ги разгледам разните предмети, слики, касети (пошема беа порано:icon_lol: ) и сето тоа го правам со смешкање. Исто како Девилиш, не ги поврзувам со лошите мигови со личноста од која ми се, туку со добрите и за тоа ќе ми вредат секогаш. Исто и со сликите, и песните и местата кои ме потсетуваат ... Кој и да бил, сум поминала некое време од мојот живот со него, и првенствено сум била со него дека сум сакала ...
Што се однесува на мојот партнер, не би му замерила ако и тој има спомени од бивши девојки ... природна работа ми е тоа:kajg:

sve cuvam......cim mi e bivsa,znaci toa deka mi znacese licnosta nesto....zasto na raspaganje na edna vrska i so toa sto e povrzano so bolkata da si unistam nesto sto mozebi podocna ke me sekjava na taa licnost i ubav period,i togas mislam se gledat rabotive drugcije kao u momentot posle raskinuvanje......taka da mislam ne e dobro zaradi bolka/omraza da se unistat takvi raboti
jas sve cuvam....pokloni,uspomeni,sliki,gakjicki,tangi,drzaci(okok toa se povise trofei.......)

И ја чувам се` ... али некош ко че ми текна на некои моменти со бившите ми иди се да запалам... ама на крајо иди ... да беја порни немаше да ги викам БИВШИ :).... али најмногу ме нервираат писмата... воглавном, преголеми текстој, а 4 збора муабет... абе лудница таман се токмев да си легнам :P Сеа кошмари че сонувам

I jas cuvam, no nekoi raboti kako sliki imam iskinato u napad na nervoza i sega mislam deka bezveza sum postapila. Spomeni si se spomeni, ubavi, losi del se od nasiot zivot. I ne razbiram zosto nekoj bi se ljutil ako cuvam sliki ili predmeti. Moi licni raboti, moj licen zivot.:)

Дијамантите не ги фрлам.:wink:
Песните ги заборавам. Менталните слики ги бришам, други немам.
Писанијата не ги фрлам, ама ги запретувам некаде надвор од дофат, бар на некое време.
Другото - во контејнер.

Ми фаќаат прашина!!!!
и кога ги бришам , ретко ептен ретко, се смеам.....
додуше саатов уште си го носам :)

Spomen si e spoemen, bez razlika od koja osoba si e .. dali e nekoja nasa ljubov ili nekoja prijatelka ... nikogash ne frlam. Toa e del od mojot zivot bez razlika dali e pozitivno ili negativno ... toa sto ke go stavam negde u moja soba ili bilo kade ne go trgam se dodeka ne zigubam nesto ili nekoj po greksa ne go trgne.
I uopste neme interesira dali na nekoj mu smeta moeto (na nekoj nacin kazano minato) ili ne.

Postojano se potsetuvam na minatoto i na toa sto mi se slucuvalo porano ... toa nekako me relaksira. A dali povtorno mi se pojavuvaat cuvstva ... ke izlazam deka ne ... megutoa cuvstava za dobar provod i deka bi sakal pak da pijam negde kafe so nekoja odredena osoba.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom