Веб дизајн помош (совети, трикови, алатки итн.)

• Креатор на темата Креатор на темата bojan81
  • Време на започнување Време на започнување
За сликата се снајдов и ја смалив али сеа немозам да ја поместам на место каде сто јас сакам

Казувајте како да ја прместам во Dreamweaver

Фала однапред

Ќе си направиш рамки во Dreamweaver за да ја поместиш, само така можеш (не е ко во Photoshop)

а како да си направам рамки дај кази подетално почетник сум

MartinMax напиша:
а како да си направам рамки дај кази подетално почетник сум
Па ќе видиш има една алатка за рамки а иначе кодирано изгледа вака:
<table>
<tr>
<td>......</td>
<td>......</td>
</tr>
<tr>
<td>......</td>
<td>......</td>
</tr>
<tr>
<td>......</td>
<td>......</td>
</tr>
</table>

Оваа табела изгледа (сликава ја најдов на google:))
table-3x2.gif

Дали некој знае добар TagBoard ама и упатство како да го инсталирам на web сајт. Пробав со неколку ама не ми излегува како што треба.

Оваа тема од сега е ставена стики. Значи сите почетници или пак вебдизајнери што им треба помош или некој совет во врска со оваа работа тука нека се обратат.

deXterche ja vidov tvojata web strana i mi se svigja toa shto slikite se crno-beli i koga ke pominesh so mausot preku niv se pojavuva vistinskata boja. Mozhe da ni kazhesh kako go napravi toa? :)

IGI напиша:
deXterche ja vidov tvojata web strana i mi se svigja toa shto slikite se crno-beli i koga ke pominesh so mausot preku niv se pojavuva vistinskata boja. Mozhe da ni kazhesh kako go napravi toa? :)
Јас можам да ти помогнам. Во Dreamweaver ќе направиш oбјект Rollover Image. И... ќе се снајдеш - лесно е!

Топка напиша:
Јас можам да ти помогнам. Во Dreamweaver ќе направиш oбјект Rollover Image. И... ќе се снајдеш - лесно е!
Знам така, али за тоа треба да аплоадираш посебно црно-бела и посебно во боја слика. Мислев да не има некој друг начин..?

IGI напиша:
Знам така, али за тоа треба да аплоадираш посебно црно-бела и посебно во боја слика. Мислев да не има некој друг начин..?
E, за друг начин знам во Флеш, али овој првиот ти е најдобар. Тоа е тоа - нема друго.

IGI напиша:
Со rollover image во dreamweaver. Ама прво ќе ги средиш(една црно бела друга во боја) во photoshop или некоја друга програма за обработка на слики.

deXterche напиша:
Со rollover image во dreamweaver. Ама прво ќе ги средиш(една црно бела друга во боја) во photoshop или некоја друга програма за обработка на слики.
На ова мислев. Инаку, декстерче сајтот ти е ОК, ама линковиве за софтвер нешто не работат. Ок, има време ќе ги средиш. Супер

Ми треба некој добар хостинг ама да не е скап.
Совет? Каде вие Хостирате?

П.С. Нешто како про или персонал пакет

THX

Kiko напиша:
Ми треба некој добар хостинг ама да не е скап.
Совет? Каде вие Хостирате?

П.С. Нешто како про или персонал пакет

THX
Две убавини на едно место - нема! Така да добар и ефтин нема да најдеш. Доневсервер не би ти го препорачал. Зошто? Прочепкај на форумов. Едино тука да видиш. А, инаку имаш хостинг пакети и од Унет, МтНет.... и на банерот на форумов (IBS).

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom