Веб дизајн помош (совети, трикови, алатки итн.)

• Креатор на темата Креатор на темата bojan81
  • Време на започнување Време на започнување
Eko ako go rabotish Photoshop, togash gotovata web stranica prefrli ja vo ImageReady e tamu mozish i flash animacii da napravish od tvojata web stranica...

Дени и јас така како тебе имав желба за мој форум и си направив одамна на www.freeforum101.com, ако сакаш да видиш од прилика како изгледа, што може на македонски а што не, можеш ТУКА. Имаш и многу голем избор на стилови, па ако не ти се допаѓа овој црниот кај мене можеш да си ставиш каков сакаш. Имам чуство дека многу те збунивме тука ама не се одкажувај затоа што интересно е а и нема да ти треба многу време за да научиш што е, како е.

Дејан и Иги, поздрав до Вас и да Ви кажам најискрено - ме утешивте и тоа многу, бидејќи веќе ги изгубив сите надежи, а тоа ми е сега, па да не речам, не само опсесија, туку - животен сон, па можеби на некој ке му звучи и малку смешно.
Ги разгледав и двата Ваши проекти и многу ми се допаѓаат, бидејќи токму такво нешто сакам и јас.
Дејан, навистина си ми напишал мошне опширно и ти ветувам дека ке седнам сето тоа да го проучувам - дел по дел, ама сепак треба време и уште совети за овој начин.
Меѓутоа, другари мои и пријатели.
Морам да повторам дека јас сум на 16 годишна возраст и дека сепак го немам совладано Англискиот јазик до тој степен за да разберам се на тие странски сајтови и форуми, а посебно упатствата и туториалите.
Баш затоа, како најдобро решение кое што можам најбрзо да го реализирам, моментално ми изгледа форумот на Иги.
Конкретно - баш таков форум и ми беше цел, само можеби - не знаев добро да Ви објаснам.
Од форумот на ИГИ, видов дека воопшто нема да биде пречка тоа што се копчињата и сличните работи на Англиски, бидејќи тоа се повеќе - општо-познати појмови и секој кој работи со компјутер и интернет, сигурно ги разбира во глобала.
Дискусиите се на наш јазик и сето тоа е мошне разбирливо, а тоа ми е важно.
Значи, конечно, после толкаво време што Ве измалтретирав сите, ке можам конкретно да кажам што сакам, а сакам - баш таков форум на www.freeforum101.com како што е форумот на ИГИ.
Сега, многу ми е незгодно, но би Ве замолила најљубезно уште еднаш да ми помогнете уште малку и конечно да го реализирам ова.
Многу сум Ви благодарна и Ви праќам најтопли и најсрдечни поздрави.:cheeky2:

Мило ми е што ти помогнав. :icon_mrgr
Почни да го правиш форумот, па за се што не ти е јасно прашај тука ќе ти помогнеме. ;)
Ако сретнеш некои нејасни зборови можеш и да си ги преведеш на речникот на on.net.mk.
Поздрав. :)

Многу сум Ви благодарна на сите што се обидовте да ми помогнете.
Сега, за моето ниво и години, со предлогот на ИГИ сум - презадоволна.
Само ме буни уште едно:
Зошто, на пример еве, форумот на ИГИ, претражувачи како Google не можат да го пронајдат? Го внесам името М.....и, во наводници, но не дава никакви резултати!?
Затоа се прашувам, ако успеам ова да го реализирам, ке може ли некако на полесен начин да има пристап до форумот?
Ве поздравувам сите.
Дени.

Дени,

Мислам дека треба да ја пријавиш една страна кај некој срч енџин за да ја индексира. Или пак да помине време па нивните срч ботови да ја посетат и да ја внесат во регистар.

Гарантирам дека е едно од овие две, но повеќе не знам. Ацид гарант знае тој ќе ти објасне.

Андроник напиша:
Дени,

Мислам дека треба да ја пријавиш една страна кај некој срч енџин за да ја индексира. Или пак да помине време па нивните срч ботови да ја посетат и да ја внесат во регистар.

Гарантирам дека е едно од овие две, но повеќе не знам. Ацид гарант знае тој ќе ти објасне.
Андроник, прво нека го направи форумот, па ќе и објаснам како се пријавува на срч енџини. Вака ќе и дојде многу за 2 дена. :wink:

Мала помош околу Encoding

Imam zakupeno hosting kaj donevserver. Dali nekoj znae da mi kaze zosto vo phpMyAdmin kirilicnata podrska mi se pokazuva kako "Êðàëñòâîòî Íà Ïåðñèñêèòå Ìà÷êè". Koga ovie podatoci se prezentiraat na web pred
krajniot korisnik e ok dokolku mu e postaven
Encoding-ot na Cyrillic (Windows), megjutoa vo
phpMyAdmin ne e normalno, kako sto bi trebalo da bide
slednovo "Проба со кирилица". Dali treba da podesam
nekoj setizni i kade bi bilo toa.

Тоа да се јавиш кај Донев и да го прашаш. Сигурно тој нема подесено за админ панелата.

Тука ги преместив мислењата оти овие две теми беа слични. Може ќе му помогнете и на Дејан го заборавивме, освен ако не го решил проблемот до сега :).

Jas mojot problem do negde go resiv :) Koga sum na stranata kaj sto gi gledam hieroglifite, odam na desen klik, pa na Encoding i biram Cyrillic (Windows) i sve si e na mesto :) E sega malku e dosadno celo vreme da klikas, ali podobro toa otkolku nisto ;)

Inace za Dejan: Druze probaj negde da go stavis ova:

<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1251">
<meta http-equiv="Content-Language" content="mk">

So ova pri samoto pustanje na stranata, Browser-ot na korisnikot ke bide prinuden da otide na Cyrillic (Windows) Encoding. Stavi go ova vo prvata strana ili vo nekoj drug fajl od kaj sto se citaat setinzite pri loading na prvata strana... vidi, probuvaj... se nadevam deka malku od malku moze ti pomognav...

Македонче напиша:
Многу сум Ви благодарна на сите што се обидовте да ми помогнете.
Сега, за моето ниво и години, со предлогот на ИГИ сум - презадоволна.
Само ме буни уште едно:
Зошто, на пример еве, форумот на ИГИ, претражувачи како Google не можат да го пронајдат? Го внесам името М.....и, во наводници, но не дава никакви резултати!?
Затоа се прашувам, ако успеам ова да го реализирам, ке може ли некако на полесен начин да има пристап до форумот?
Ве поздравувам сите.
Дени.
За google не треба да ја пријавуваш, тие сами си ги наоѓаат страните. Секогаш додека беше активен форумот во admin control panel гледав IP адреси од google како го пребаруваат форумот. Значи треба да ти биде посетуван форумот и за некое време ќе се најде на google. Исто така добро би било името на форумот да биде по уникатно за да биде полесно да се искачи погоре меѓу првите резултати. Има други search страни кај што можеш да си ја пријавиш страната. Како на пример на pogodok.com.mk од македонските.

Иначе кај мене кога ќе напишам mrdnati ми ја дава веб страната како прв резултат а форумот како втор. Незнам зошто тебе не ти ги дава, али претоствавувам дека е затоа што си го напишала на кирилица. Пробај со латиница (еве скрин шот да не мислиш дека лажам хехе).

Само препорака од мене остај ги овие работи за после, како што рече Acid да не те збунат.

JAS SUM EDEN OD TIMOT DIZAJNERI NA едитирано

Едит: читај правила no warez links here.

Поздрав и да Ви се заблагодарам уште еднаш, оти работата, горе-долу, се заврши. Кога се влезе во штос, па и не било толку комплицирано, ама во секој случај, без Ваша помош не ке направев ништо.
И другарка ми исто така отвори свое форумче, Македонски јазик нема, но има Српски, па за почеток и преку него да се оди, се е објаснето детално.
Сега, ако не е проблем, би Ве замолила уште еднаш за таа работа околу пребарувачите, да ли треба некое посебно пријавување и други процедури, оти на Google и сл. нема ништо, а не е напишано со кирилица како што споменал Иги!
Голема благодарност уште еднаш и уште поголем поздрав до сите Вас.
Дени.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom