Прашања и одговори

• Креатор на темата Креатор на темата back_rest
  • Време на започнување Време на започнување
Јас планирам да одам на Историја и Археологија во УГД Штип, па ме интересира дали знае некој како и што е таму, кои смерови ѓи има, дали е тешко и сл..

Може некој да ми објасни кога се зима таа диплома за завршено средно ? откако ќе објават резултати за матура,и ако си прошол ти ја даваат одма или како ?

Знае ли некој дали може ветеринарен факултет во Скопје или Битола вонредно ???

Знае некој дали во овој период работат студентски прашања на филозофски?

Знае ли некој од кога почнуваат уписите за факултет ?

не знам шо да прам никако не можм да се одлучам помеѓу правен и педагошки некам да напрам грешка после да ми биди криво...совет некој мислење нешто што ќе ми помогни да се одлучам однапред ви благодарам :D

не знам шо да прам никако не можм да се одлучам помеѓу правен и педагошки некам да напрам грешка после да ми биди криво...совет некој мислење нешто што ќе ми помогни да се одлучам однапред ви благодарам :D
Што сакаш да работиш?

Во тое проблеот не знам ме влечи и едното и другото
Добро еве, кои се двете варијанти во кои се замислуваш во иднината? Што е едната работа во која се гледаш како со љубов ја работиш, а што е другата?

Сега во моменто мислам дека ке ме испони работата како наставник професор по англиски од една стр од др не го знам јазико 100% и нр нз шо ке биди од др стр исто се гледам во фирма суд бидејки можи да се речи дека говорноштвото нај мн ми оди

Сега во моменто мислам дека ке ме испони работата како наставник професор по англиски од една стр од др не го знам јазико 100% и нр нз шо ке биди од др стр исто се гледам во фирма суд бидејки можи да се речи дека говорноштвото нај мн ми оди
Па англиски секако ќе треба да научиш без обзир на професијата бидејќи реално за се ти треба тој јазик денес. Такашто на тебе си е одлуката, никој нема да ти каже „иди на ова“, туку види што повеќе сакаш да го работиш и тоа избери го :)

За професор по англиски, мислам дека ти треба филолошки и тоа на книжевност да се запишеш.

За професор по англиски, мислам дека ти треба филолошки и тоа на книжевност да се запишеш.
[DOUBLEPOST=1438176565][/DOUBLEPOST]
Знам за то но јас прашав ми рекоја дека во 4та пред да земам диплома да одам таму и да положам три испити оти скоро се исти предметите

Дај помогнете за избор на факултет некој совет и слично.
Се мислам да одам на историја или филозофија а и англискиот е можна опција :)
Историја со мерак би учел и мислам дека би го завршил без мака што се вели :D
Филозофијата ми е интересна и не ми е проблем да ја учам, а англискиот онака имам некое солидно познавање да се рече па за тоа и го ставив како опција :) Е сега милион прашања ми се вртат низ глава што ќе биде,како, кои опции се отворени за работа по завршување на факултет дали си лимитиран да бидеш само професор\учител?
Кажете по некој збор за факултетиве опишете ги. :)
Во моментов ко изгубен германец се чувствувам па секоја информација е добредојдена.:place: :D
Фала однапред :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom