Прашања и одговори

• Креатор на темата Креатор на темата back_rest
  • Време на започнување Време на започнување
И сега што да правам...оваа година задолжителна е математика за државна,а јас со математика сум скаран од 7мо одд,не сум некој ученик,а ми треба многу тоа средно за понатака и за плановите што ги имам,а ми треба и факс нели нормално.
Чим го ставиле задолжителен осеќам дека ќе дадат некои лесни задачи. Или седни и спреми се, оди на приватни часови да поднаучиш основата оти како што гледам најверојатно си цреп математика (и јас бев, среќа ние не полагавме) и положи или полагај училишна матура и моли се да нема конкуренција на факултетот кај што планираш да се запишеш.

Има некој некакви материјали поврзани за нутриционизам? Не би знаел подетално да објаснам, пошто не е за мене, вака само ми кажаа. Али било што поврзано со тоа, пратете ми по ПП ако може. Фала :D

Дали можам да студирам 3-та факс редовно а да бидам осигуран и да работам во фирма?

Здраво, сакам да прашам како оди постапката за промена на факултет.Запишан сум на Финки прва година, но од септември сакам да се запишам на Градежен. па ме интерсира дали само треба да ми дадат исписница и да си ги земам документите од Финки или постапката е посложена. Поздрав.

Кој може да ми помогне да ги одговорам прашањава:
1.Дали може да се каже дека радиобрановите се светлински бранови?
2.Бидејќи основен услов за да се емитира електромагнетен бран е да треба да постои забрзано движење на некоја наелектризирана честичка,размислете како и зошто молекулите и атомите зрачат инфрацрвена, видлива и ултравиолетна светлина (според претставите што ги имате за градба на честици)?
3.Кои се предностите на радиоастрофизиката во однос на оптичката астрофизика?
4.Што претставува фундаментален извор на електромагнетните бранови?
5.Дали жица споена во електрично поле со изворбатерија е извор на електромагнетен бран?Објасни.
6.Ако го наелектризираме чешелот со чешлање на нашата коса па потоа него го држиме до прачкест магнет,дали електричното и магнетното поле ќе создадат електромагнетно поле?Објасни.
7.Кога еден електромагнетен бран поминува низ некој регион,што е тоа што се движи?
Ви благодарам однапред :)

Може ли некој да ми објасне како да го дознаам бројот на неутрони, за хемија лафам. Нема во книгата па си викам тука да прашам. Фала однапред.

Ми треба помош за пресметување на плоштина на област со Риманови суми. Пинг @Colt Willcox ?

Знае некој отприлика колку бодови(поени) ќе има брат ми при упис во средно? Сака да се запише во Карев или Орце уште незнае,али од VI до IX е со 5.00 освен една година е 4.94? Некој ако знае или имал искуство нека ми каже да му пренесам :)

74.91 изгледа, не сум сигурен(74.хх)

ама како и да е што и да се запише ке го примат

За вработување во државна институција потребна е положена државна матура, дали средно се зема за завршено со завршување на 4та година или со положување на државна матура?

znae nekoj da mi ja izramni redoks ravenkata?
1. MnO2 + HBr = Br2 + MnBr2 + H20
2. P4 + HNO3 + H2O= H3PO4 + NO
(brojkite samo se dolu zapisani kako mali indeksi da ne dojdi do zabuna)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom