Прашања и одговори

• Креатор на темата Креатор на темата back_rest
  • Време на започнување Време на започнување
Дали смеат дали е легално од Студентски прашања за да ти издадат потврда дека си редовен студент (а си) за здравствени картони да ти бараат да уплатиш 100 денари на жиро сметката на факултетот ?
на електро, економски, не се плаќа ама на правен на пример, се плаќа. Услуга од факултетот е тоа, би било логично да се плаќа, ваљда како сакаат им е кажано.

Може ли некој да ми каже кој студира Машинска интелигенција и роботика да ми каже кој предзнаења се бараат?

Студент сум на ТФБ 1 година компијутерски науки и инженерство.
Ме интересира дали знае некој дали е возможно да го променам смерот т.е. да се префрлам на Електро енергетски системи. Ги прашав теткине во студенски прашања ама одговор не добив
:mad:. Ме интересира дали некој од вас е запознаен со оваа работа.

Sent from my LG-P990 using Tapatalk 2

Ајде и овде да прашам. Каков е тој уметнички текст и дали може некој да ми даде пример да видам ? :)

Некој што е на ветеринарен факултет во Скопје, ако може да пише нешто повеќе.. Ме интересира за предметите што и како е, пракса.. ? ќе допрашам ако има некој.. :)

Здраво, сакам да прашам дали е точно дека ако имаш над 9.00 просек на факултет , можеш паралелно да студираш друг факултет бесплатно , и дали тој втор факултет треба да е во рамки на истиот универзитет на кој што сум запишан или може да се запишеше било каде ?

Smerovi vo orce nikolov koj se i za sto se koj predmeti se ucat vo niv?

Би сакал да прашам за речник на македонски литературен јазик:
Јас најдов 3 речници но незнам кој е најсоодветен па ако може совет? бидејќи сакам да земам.Во речникот да има современи специфични зборови од денешницата.
Кој би бил најсоодветен од овие три или некој друг.. но не да биде дигитален-преку нет.. туку што може да се купи -книга..
http://kupikniga.mk/BookDetails.aspx?Pr=11561
http://kupikniga.mk/BookDetails.aspx?Pr=2526
http://kupikniga.mk/BookDetails.aspx?Pr=2529

На матура што состави паѓаат по Англиски јазик најчесто? Кои се темите?
Мене ми падна formal letter до весник за тоа зашто некој икс граѓанин заслужува да добие награда за личен придонес кон општеството.

Пишував за Емил Хески што чистел ѓубре у 6 саат сабајле, али тоа е небитно :D

Мене ми падна formal letter до весник за тоа зашто некој икс граѓанин заслужува да добие награда за личен придонес кон општеството.

Пишував за Емил Хески што чистел ѓубре у 6 саат сабајле, али тоа е небитно :D

Ауу не. Не падна никаков Descriptive Essay за личност, место, помин, ден и остало?

Ауу не. Не падна никаков Descriptive Essay за личност, место, помин, ден и остало?
Мислам дека беа две и едно да си избереш, ја го избрав ова, другото нз што беше.

незнајав навистина кај да прашам ова па затоа овде ке прашам затоа што е поврзано со образованието

Наставнико ни рече да побараме на интернет повеке информации за ОДХР, но јас ништо не најдов така да барем ако знае некој да каже како е целосно име
политичка партија мислам дека е ова само тоа го знам

незнајав навистина кај да прашам ова па затоа овде ке прашам затоа што е поврзано со образованието

Наставнико ни рече да побараме на интернет повеке информации за ОДХР, но јас ништо не најдов така да барем ако знае некој да каже како е целосно име
политичка партија мислам дека е ова само тоа го знам
Office for Democratic Institution and Human Rights. Не е политичка партија, набљудувачка мисија за избори е. :)

imam osmi stepen angliski,govoram tecno pisuvabhe i slicno. sum preveduval simultano po televizii itn.....me interesira slednovo: za da predavam vo nekoe skolo angliski jazik se bara diploma. dali nekoj znae kako moze da se zeme diplomata dali da se dopolaga nekoi si predmeti ili mora da se ucis cel faks:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom