Скутери за вода

• Креатор на темата Креатор на темата Stefan_g
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
12 јануари 2009
Мислења
721
Поени од реакции
40
Болен сум за еден скутер на вода па сега го терам таткоми да ми купи па најдов еден на пазар3 5000евра 2002 год.Дали знае некој дали во Македонија ги има да се купат нови и доколку ги има коку се движат цените.
Прегледај го приврзокот 11313
Прегледај го приврзокот 11312

Овај е тој што го најдов на пазар3 не е лош
Прегледај го приврзокот 11314

А кај мислиш да го возиш ?

Не ти се исплати... еден дефект на моторот да имаш, отидоа уште толку за поправка. Башка да не споменувам дека ретко кој тука салам се разбира од нивно одржување и сервисирање.

Инаку нови се околу 10.000 евра, еве ти на официјалната страна на Јамаха почетна цена им е 12.000 долари.

Исто така трошат 20-25 литри на сат :helou:

Декс, чудава возат мотор од 1100 кубици, кој развива 100 кс (има и послаби, најслабата изведба е 600 кубици), со оглед дека 90% од времето на возење се под полна гас, реална им е потрошувачката.

Патем, не треба да имаш некоја дозвола за чудово? Колку што знам, и не е баш така тури го во езеро и вози.

Регистрација само односно сообраќајна :) А и мислам дека се полага за нив

И пак кога ке видиш... регистрација, возачка, па да внимаваш да не изгазиш некој од “човеците што се капат“ кој можи да се најди колку за малер и на средина од енѕероно...

Јас би рекол да баталиш тоа :)

Декс, чудава возат мотор од 1100 кубици, кој развива 100 кс (има и послаби, најслабата изведба е 600 кубици), со оглед дека 90% од времето на возење се под полна гас, реална им е потрошувачката.

Патем, не треба да имаш некоја дозвола за чудово? Колку што знам, и не е баш така тури го во езеро и вози.

Нема врска дали се вози под полна гас или не. Тој троши на саат така да дали седи во место дали вози под полна гас тој троши како што кажа некој погоре 20-25 литра.

@ Stefan И јас имам слушнато дека се тешки за одржување и тука нема баш некој што знае да му ја најде мааната или слично.
Имам еден другар, имаше скутер во Грција... Му се расипа при возење и останал на сред море сам со скутерот. 2-3 саата му требале да се домк'не до обала и да го донесе скутерот. После тоа од пуста нервоза го продаде.
Така да тој ако ти се заебе ке ти се заебе додека го возиш и ке те остави на сред езеро/море.

Друга проблем (донекаде) претставува и транспортот и каде ке го чуваш. Ке ти треба многу време додека го извадиш од вода и го ставиш на приколка и обратно. Тешко е и комплицирано и ке ти требаат повеке луѓе за да го стокмиш како што треба. А ке треба и специјална приколка за него да си купиш. Се отвараат многу други финансиски дупки. . .
Размисли си убаво.

Батка ај разработи малце логика....Значи како и скутерот така и трактор троши гориво на саат.Е ај остај го вместо и ај нека ора цел саат па ќе видиме дали ќе потроши исто :uvo:. Иначе за скутери имам човек што ги разбира,т.е. мој братучед,секоја година што ги изнајмува на прва плажа Градиште.Ги знае скоро сите финти,фори,цаки и штосови во врска со скутери и доста е навлезен во таа проблематика.Некој ако е сериозно заинтересиран ќе му дадам контакт па нека се слушни нека се исконсултира што е зошто е како е :smir:

Нема врска дали се вози под полна гас или не. Тој троши на саат така да дали седи во место дали вози под полна гас тој троши како што кажа некој погоре 20-25 литра.
ти ова озбилно?? Исто е 4 цилиндричен бензинец да работи на 1000 вртежи во место или 9000 под полна гас?

Аии што не ќе прочиташ хаха. Знаеш има логика ако е рушен резервоарот :):vozbud:

И од толку пекање за скутер сега вие че ме терате да се предомислам заради трошковите што може да ме снајдат.
МЕ СТАВИВТЕ НА ИСЛЕЊЕ СЕГА

И од толку пекање за скутер сега вие че ме терате да се предомислам заради трошковите што може да ме снајдат.
МЕ СТАВИВТЕ НА ИСЛЕЊЕ СЕГА
Па ако го купиш 5000 евра спремај си уште едно 200-300 за сообраќајна и возачка, ако нема приколка и таа треба да ја купиш едно 200 евра.

И за секоа спуштање во вода одвојувај 2000 денари ако планираш квалитетно да го возиш, пошто додека не го потрошиш цел резервуар не верувам дека ќе се симнеш од него, а времето летааа кога си качен на него :helou:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom