Контроверзни фотографии на Македонската студентска унија

• Креатор на темата Креатор на темата dzonyb
  • Време на започнување Време на започнување
Дебилизам под маски

Пред некое време гледав некои хај фајв фотки на дечки со плочки на стомакот, крстови околу вратот и пиштоли во рака во Ране ванаби филм. Тогаш реторички се самозапрашав - со какви луѓе делам држава?

Денес видов фотки на едни дечки, хард кор македонци и уште похард кор христијани кои пред некое време бранејќи ја црквата на сред село нападнаа се што не им звучело македонско. Дечките да ти биле толку хард кор што морале со пиштолчиња да го докажуваат тоа. Денес ми се чини дека го имам одговорот на реторичкото прашање ама толку поразително ми звучи што не ми се ни пишува.

Цела среќа што овие вториве се спремале за маскембал а не за масакар.

Не се сеќаваат баш најдобро дали било тоа лани или преклани ама тоа и не е баш најважно. Важна е наградата која ја зеле, а мора да зеле некоја бидејќи очигледно заслужуват. Ако бев јас во жирито сигурно ќе им дадев прво место во категоријата - „неизживеани деца кои се палат на терористи“, па и во категоријата - „маска која шири етничка нетрпеливост“.

Бидејќи не бев ни во жирито ни на маскембалот би сакал да ги запрашам дечкиве да ни објаснат нешто повеќе околу маските, и која е нивната порака на пример. Дали можеби со пиштолите и македонското знаме ја бранат Македонија и ако да, од кого?

И уште едно, повторно реторичко прашање. Бидејќи не сум запознаен со наставната содржина на предметот Веронаука, ме интересира дали можеби ова се учи по Веронаука? Прашувам не поради друго, туку поради тоа што главниот од пиштолџиите жестоко ја бранеше Веронауката пред некое време на А2.

И за крај, по бурните реакции на хард кор патриотите и критики насочени кон А1 за ширење антимакедонизам или фабрикување вести... Не работам во А1 и не знам колку овие шпекулации се точни, и можам само да шпекулирам, нешто што сите наголемо го прават.

Сепак знам една ексклузивна инсајдерска информација за случајов. Имено, Велија им ги тупнал пиштолчињата в рака на дечкиве и ги измамил дека ќе им прави фото-сесија за Ексклузив за на крај да завршат вака. Кутрите тие невини демохристијани...

Ајде сега А1 криви, оти некој сељаци мотивирани од албанските терористи, па еквивалент на друга страна со знамиња и пиштоли на вода тераме и палиме исто така сељаци, на крај оргијастичко екстатични патриотски доживувања...

Оној што им е "главен", се гледа сељак, голема глава, празна, патриот кој сигурно петарда да му пукне пред нозе ќе се посери, еден куп лајна ќе напрај, истиот тој беше оној одбранбен играч на тепачите, насилниците, мороните бранители на Кривославната Црква на Македонија, обвинувајќи некакви СОРОСОИДИ, Ѓунер Исмаиловци, и на крај се посраа пак, сликани со знамиња на ВМРО-ДПМНЕ... Тешко нас, со овакви патриоти, тешко нас со овакви студентски сојузи, тешко нас со вакво колетивно мислење, тешко нас со нас самите...

И на крај пак Велија и А1 криви, еве насилно им наметнале слики на офциве сељачки, пушикуровци земени од по кафичи, уште не знае празно множество што претставува во светот на логиката, иде и напаѓа Архибригада и брани цел плебс...
:aplauz::aplauz::aplauz::aplauz::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::zver::zver::zver::zver:

I kako posle da ne mu se poklonuvas na deckovo?:toe::toe:

Ајде сега А1 криви, оти некој сељаци мотивирани од албанските терористи, па еквивалент на друга страна со знамиња и пиштоли на вода тераме и палиме исто така сељаци, на крај оргијастичко екстатични патриотски доживувања...

Оној што им е "главен", се гледа сељак, голема глава, празна, патриот кој сигурно петарда да му пукне пред нозе ќе се посери, еден куп лајна ќе напрај, истиот тој беше оној одбранбен играч на тепачите, насилниците, мороните бранители на Кривославната Црква на Македонија, обвинувајќи некакви СОРОСОИДИ, Ѓунер Исмаиловци, и на крај се посраа пак, сликани со знамиња на ВМРО-ДПМНЕ... Тешко нас, со овакви патриоти, тешко нас со овакви студентски сојузи, тешко нас со вакво колетивно мислење, тешко нас со нас самите...

И на крај пак Велија и А1 криви, еве насилно им наметнале слики на офциве сељачки, пушикуровци земени од по кафичи, уште не знае празно множество што претставува во светот на логиката, иде и напаѓа Архибригада и брани цел плебс...
Kaj vide znaminja na VMRO ? Tie se pred sve makedonski znamina.

Е ова е вистинско македонско знаме

tepaci-plostad1.jpg

а не како што го преправа вмро без тоа плавата боја во средината која означува плавата или кралската крв на македонците.

Особено ако во позадина на сликите со генералниот секретар на МСУ, стои партиско знаме на ДПМНЕ.

getImageThumbnail.php

Знамето Охрид, овие недокваканиве - недораснативе прават овеќе штета на партијата отколку воопшто си претпоставуваат..!

Brakjata samo treba da se pokazat na delo ,ke ima lugje koi ke zastanat zad niv samo neka idat malku u Akcija,eve neka pocnat od sorrosoidite i taka se deca na gavolot evrejski ,treba pak malku da dojde nekoj da gi stavi u red da ne se praat tolku pametni.

Da bideme realni VMRO na vremeto carevi tepase a ne pak nekoi si poltroni ke ima da go krkat olovoto bez trepnuvanje so gordost bi gi kinel od svetov tie se za vo pekol so pravat tuka uste

Brakjata samo treba da se pokazat na delo ,ke ima lugje koi ke zastanat zad niv samo neka idat malku u Akcija,eve neka pocnat od sorrosoidite i taka se deca na gavolot evrejski ,treba pak malku da dojde nekoj da gi stavi u red da ne se praat tolku pametni.

Da bideme realni VMRO na vremeto carevi tepase a ne pak nekoi si poltroni ke ima da go krkat olovoto bez trepnuvanje so gordost bi gi kinel od svetov tie se za vo pekol so pravat tuka uste

ВМРО на времето беше илегала, а овие недораснати овде се дел од Власта.. (против кого се борат, против себе самите ??)

(некој ги измешал лончињата) и сеуште се во АРКАН филмче ?????

сега кој кого мачка и премачкува.. Ј*** луд збуњенога.. (што би рекле комшиите од север)

Ова е тотална шарада, и највеќе кој губи е матичната партија.. Тој таму што си купил пиштолчиња за вода да се прска кога му е жешко, има јавна функција.. и контактира со мегународни институции во европа и пошироко.. Недозволиво да ја деградира цела студенстка младина во македонија заради неговите НЕдораснати Идеи, и бубачки в главата...

И уште па си ја покажува и својата чест - колку тоа морална и чесна личност е токму тој, па се обидува да докаже дека тоа се пластишни пиштоли, и сето тоа е маскембал..кога и мало дете ќе види и процени дека е обид да се извлече од калтта.

НЕМА 3 Чисти, за мадиња да не збориме да си признае дека тоа е дел од неговото политичко убедување, и дека стои како МАЖ позади тоа.. (- тоа во Скопје го викаа Пиз** карактер...)

На крајот не е воопшто ни битно да ли се вистински, или имало куршуми или не. Самата Маскариада, Чин, и Иконографија говори многу, само се докажува до кој степен е додено до рушење на колективниот морал.. Интелектуално ниво..

A zosto ima se zatemneti ocite na tie dvajcata?

Забораваш дека еден радикализам раѓа друг... и се така во неповрат.
Што си направил ти за да не се роди радикализвот во твојата нација?

Go cenam ovaa mislenje...
Pistolite ne se za studenti si ima luge pleteni za toa...
Studentite ako se vistinski patrioti treba da ja branat Makedonija kako sto ti kaza so mudrost i znaenje....Toa se ocekuva od niv i so toa mnogu poveke ke i pomognat na Makedonija...
kako sto velis vreminjata na ILINDEN se pomineti...Denes na primer vojnata se vodi na politicki plan a ne e za zanemaruvanje ni internet vojnata vo koja Makedoncite mnogu dobro se drzat...

Не знам многу ми е све сомнително ако знаиме за предвременото илинденско востание,а вакви сомнителни фотки и испробување на пулсот на македонскиот народ до кој степен му дошол умот,дали е свесен за поробеноста,дали сака да биде слободен,дали дознал дека само вештачки постоиме држејки ни во ропство и нон стоп топло ладно......................................................................................па преку вакви фотки да разбереме нешто повеќе.Како прво силата е во обидинението,или обидинението прави сила - па така би требало да се обедината заедно независно нивните родители но и самите тие кој на која политичка партија припага и сите заедно да ја спасиме светата библиска земја на Големата Мајка Македонија.Вака само можам да кажам една работа ,,дали пчелата може сама да опстани колку и да мед донас,но и дали пчелите можата да опстаната сите заедно сами колку ли и мед да придонасаат,,(времето бре брака македонци помина на терористички тајни организации - новото време е време на терористи во цивилка без маска и без закривање на очите.)Дајте ослободете се од темнината да се ослободите од смрта.

Еден ден по тепачката во Тетово. ;)
Инаку ако сакаат сторија има на запад, ако им се шета на подалеку може на исток до Ирак да направат една репортажа.

Еден ден по тепачката во Тетово. ;)
Инаку ако сакаат сторија има на запад, ако им се шета на подалеку може на исток до Ирак да направат една репортажа.

Maкедон (свето библиско име )тоа и не треба да те чуди старата римаска империја си ги обележа нјзините граници.Каде сме ние македонците,избришани од денешната цивилизација за кој најмногу придонеси нашиот македонски брат и сетра.

Студенти треба да бидат иницијално-инспиративна интелектуална мисла. промотери на новите мисли и напредни текови.

Се што не е Малчевски и маскираните идиоти на горните слики.

(освен ако не се работи за фолирања и финти а ние се палиме ко млади мајмуни)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom