Култура и подигање на националната свест, или бизнис ?

• Креатор на темата Креатор на темата realen_07
  • Време на започнување Време на започнување
сепак стојам на моето ...
можам само да шпекулирам на темава ...
самиот напис е напумпан во интерес на целиот притисок околу спомениците ...
којзнае шо бил муабетот ...
и кога го пумпале не внимавале на глаголите и подметите :)

еве ако ми најдеш телефонски број јас утре ќе се јавам во леарницата и ќе го снимам муабетот ...
може? :smir:
ако извлечам информација се разбира

едит: еве ги де :) http://www.artebronzo.eu/

а еве ги оние шо ќе ги прават ... па шо не се јавиме да ги прашаме а :)

http://www.fonderiamarinelli.it/

Ова нешто као мене да ми дават некој 6000 ден/ноќ за престој во апартманон,а јас му викам "Не можит брат,1600 ден/ноќ ми е цената,а и не ми се свиѓат процедурата".:toe:
Aј вака :)

Идам ја и наместо 1600 денари, ти давам 4800 денари за ден, ама под услов да ми напишеш дека вистинската цена е она која јас сум ти ја кажал, бидејќи парите не се ни мои туку фирмата за која работам ми плаќа за престојот.

После десет дена нормално на пола.
Ти среќен бидејќи наместо 16 000 си земал 24 000 денари.
Јас среќен бидејќи сум го зезнал газдата и сум ставил во џеб 24 000 денари.

Шо велиш :)

Е утре владата ќе најде некој леар од Италија кој ќе каже дека им барал 20 милиони евра и затоа ја избрале оваа опција, а задутре пак СДСМ ќе најде некој кој ќе ги правел за 500 000 евра, е, а задутре на задутре пак, владата ќе најде некој кој ќе ги правел уште поскапо од 40 милиони и дека 8,5 милиони се најефтината понуда, а задутре на задутре, т.е. во третото задутре, СДСМ ќе најде некој леар што за џабе ќе ги направел спомениците.

Во сето тоа гледам една супер добра работа. Луѓе, добро е и СДСМ ги сака спомениците, само се нервира зошто ним прво не им текна да ги прават. А за тоа колку чинат, сега гледам не е битно. Најбитно е дека сите се сложуваат. А на СДСМ можеби единствена утеха ќе им биде оној драмски текст на Дејан Дуковски да си го повторуваат „М.м е кој прв почна“. Само и тие нека не се нервираат има и тие што да градат.

еве ако ми најдеш телефонски број јас утре ќе се јавам во леарницата и ќе го снимам муабетот ...
може? :smir:
ако извлечам информација се разбира

едит: еве ги де :) http://www.artebronzo.eu/

а еве ги оние шо ќе ги прават ... па шо не се јавиме да ги прашаме а :)

http://www.fonderiamarinelli.it/
А наместо да арчиш пари за телефон за да вртиш до Италија, да се јавеше до владата за да ни каже веќе еднаш колку чини проектот....моит ???

А наместо да арчиш пари за телефон за да вртиш до Италија, да се јавеше до владата за да ни каже веќе еднаш колку чини проектот....моит ???

без пари ми е муабетот :) не се секирај
ќе прашам во влада па нема да ми го прифатиш како релевантен извор :)

Италијански леари шокирани од 8,5 милиони евра за спомениците

Леари од Италија се шокирани од астрономската сума од 8,5 милиони евра што власта ги плаќа за услугите на уметничката леарница на Фердинандо Маринели од Фиренца. Еден од сопствениците на леарницата Арте Бронзо од Верона, Андреа Пизани, вели дека и нив лани во јули им било понудено да ги работат спомениците - не ја прифатиле работата, спорна им била целата процедура. Откако во телефонскиот разговор на Пизани му кажавме дека Маринели ќе добие милионска сума изјави:

- 6 8,5 милиони евра - кога ќе ја завршат работата, можат да ја затворат леарницата. Цените се многу високи - сигурен сум, сигурен сум. Не можам да разберам дека ги побарале овие пари - невозможно е за споменик од 5 метри 800 илјади евра - невозможно е како Скопје ги прифати овие цени.

Пизани направи проекција на сумите што неговата леарница би ги наплатила ако тие ги лееја спомениците.

- Александар Македонски 1 200 000 евра наместо 4 500 000

- Лавови 500 000 евра наместо 1.150 000

- Лавови 500 000 евра наместо 1.180 000

- Никола Карев 90 000 евра наместо 750 000

- Гоце Делчев и Даме Груев 400 000 евра наместо 850 000

- 2 700 000 евра наспроти 8 500 000 евра

Вкупната сума што Пизани би ја наплатил е скоро за четири пати пониска од сумата што владата ќе ја исплати на леарницата во Фиренца. Арте Бронзо не учествуваа официјално на меѓународниот тендер - од Македонија конкурираше МЖ институт, тие понудиле за три пати пониски цени од Фердинандо Маринели од Фиренца - но не реагирале оти земаа некои поситни работи во бизнисот со спомениците. Официјално тие се правдаат дека не им била комплетна документацијата и дека затоа се дисквалификувани.

Линк

Незнам на кој да се смеам на тие од Италија , на тие од Алфа ТВ или на Тој што ја отвори темата..... ај вие кажете ми ......:pos2:, само да се :tapp: нешто :pos2:.

без пари ми е муабетот :) не се секирај
ќе прашам во влада па нема да ми го прифатиш како релевантен извор :)
Таман работа да не верувам во ОФИЦИЈАЛНА владина информација.

Ете пробај, па утре очекувам конкретна информација.
Ветувам дека ќе ја сметам за релевантен и компетентен извор, и врз основа на тоа ќе дискутираме :smir:
Незнам на кој да се смеам на тие од Италија , на тие од Алфа ТВ или на Тој што ја отвори темата..... ај вие кажете ми ......:pos2:, само да се :tapp: нешто :pos2:.
На самиот себе би ти били најкорисно :)

Таман работа да не верувам во ОФИЦИЈАЛНА владина информација.

Ете пробај, па утре очекувам конкретна информација.
Ветувам дека ќе ја сметам за релевантен и компетентен извор, и врз основа на тоа ќе дискутираме :smir:

не у влада нема да се јавам ... ама кај леариве ќе се јавам ако успеам да добијам информација и ќе го снимам муабетот ...

не у влада нема да се јавам ... ама кај леариве ќе се јавам ако успеам да добијам информација и ќе го снимам муабетот ...
Зошто бе чоек у влада не се јавуваш.
Зарем владата не е ДОЛЖНА на увид да ги стави овие информации ?

Чисто за да нема шпекулации :toe:

Јас мислам анкета да отвориме и да се гласа, мислам дека ТИ би победил ама јака ќе ти е конкуренцијата од дечките од Алфа ТВ. :duel:

Јас мислам анкета да отвориме и да се гласа, мислам дека ТИ би победил ама јака ќе ти е конкуренцијата од дечките од Алфа ТВ. :duel:
Немој толку да мислиш оти моит да се преоптеретиш.

Или ете доколку мислиш, мисли нешто ефективно како на пример: зошто FOREX-Macedonia спамира на секоја тема, и зошто незнае да дискутира он-топик.

Aј вака :)

Идам ја и наместо 1600 денари, ти давам 4800 денари за ден, ама под услов да ми напишеш дека вистинската цена е она која јас сум ти ја кажал, бидејќи парите не се ни мои туку фирмата за која работам ми плаќа за престојот.

После десет дена нормално на пола.
Ти среќен бидејќи наместо 16 000 си земал 24 000 денари.
Јас среќен бидејќи сум го зезнал газдата и сум ставил во џеб 24 000 денари.

Шо велиш :)
Мојт бе.Се слагам.Кога идаш???:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom